Με τη Μελίνα του ελληνισμού για τις γυναίκες της Κύπρου

Το κυπριακό κοινό θα έχει την ευκαιρία από τις 19 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου να χαρεί την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στο μουσικό αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη, τη γυναίκα σύμβολο στην ιστορία της Ελλάδας.

Οι τρεις συναυλίες  στηρίζονται από την ΟΠΑΠ Κύπρου και είναι αφιερωμένες στη γυναίκα της Κύπρου και το έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ).
 
Σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, 17 Σεπτεμβρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης καλωσόρισε την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και την ευχαρίστησε γιατί «με τη μοναδική ερμηνευτική αυθεντικότητα της, θα μας ταξιδέψει στα υπέροχα βήματα της Μελίνας Μερκούρη, της γυναίκας που χρωμάτισε με την παρουσία της ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του ελληνισμού». Υπενθύμισε επίσης ο κύριος Αλετράρης ότι η Μελίνα «στάθηκε κοντά και στις γυναίκες της Κύπρου, όταν τον Απρίλιο του 1975 συμμετείχε μαζί τους στην ιστορική πορεία προς την Αμμόχωστο, διεκδικώντας το δικαίωμα επιστροφής στις πατρογονικές μας εστίες».

 
Αναφερόμενος στην απόφαση της ΟΠΑΠ Κύπρου να στηρίξει τις συναυλίες και μέσω αυτών το έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια, ο κύριος Αλετράρης πρόταξε τα ανησυχητικά στοιχεία που προκύπτουν από σχετικές έρευνες για τη βία στην οικογένεια και τόνισε την υποχρέωση όλων να στηρίξουμε τον ΣΠΑΒΟ ώστε να συνεχίσει να είναι μια γλυκιά αγκαλιά αγάπης. «Η ΟΠΑΠ Κύπρου» κατέληξε ο κύριος Αλετράρης, «νιώθει όμορφα που συμμετέχει και σε αυτή την υπέροχη πολιτιστική εκδήλωση συμβάλλοντας παράλληλα και στην κοινωνική αρωγή. Γιατί πάντα η φιλοσοφία δράσης της ΟΠΑΠ Κύπρου, στηρίζεται σε αυτό που έλεγε και η Μελίνα Μερκούρη: Τα πράγματα δε με νοιάζουν... Με νοιάζουν οι άνθρωποι!».
 
Η πρόεδρος του Συνδέσμου Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια, Μαρία Κούσιου, αφού αναφέρθηκε επιγραμματικά στο έργο του Συνδέσμου, συνεχάρη την Άλκηστη Πρωτοψάλτη για το μοναδικό αφιέρωμα στη Μελίνα και ευχαρίστησε τόσο τον Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής, κ. Ησαΐα που έθεσε τις συναυλίες υπό την αιγίδα του όσο και την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη διαχρονική στήριξη στο έργο του Συνδέσμου. «Στόχος μας», είπε η κυρία Κούσιου, «είναι να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας να αλλάξουν τη ζωή τους αξιοποιώντας κάθε πηγή βοήθειας». Τις ευχαριστίες του στην ΟΠΑΠ Κύπρου μετέφερε και ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής, βεβαιώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις της Μητρόπολης είναι πάντα φιλόξενες σε εκδηλώσεις που απώτερο στόχο έχουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους και να τιμήσουν τους δημιουργούς.
 
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, αφού εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται ξανά στην Κύπρο, πρόταξε τη Μελίνα Μερκούρη, «αυτή τη γυναίκα τη φωτεινή, τη χαρισματική, τη γυναίκα σύμβολο που αγαπήθηκε από όλο τον κόσμο», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη θα εμφανιστεί ορχήστρα από 8 σολίστες μουσικούς, σε ενορχηστρώσεις του Θωμά Κοντογεώργη, αποδίδοντας τις επιτυχίες της μεγάλης Μελίνας σε τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι , Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου και άλλων συνθετών.
 
Οι τρεις συναυλίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στον Πολιτιστικό χώρο Μητροπόλεως Ταμασσού, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Λεμεσού και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor