Θερινό Σχολείο της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού ολοκλήρωσε με επιτυχία, για τρίτη συνεχή χρονιά, τη λειτουργία του Θερινού Σχολείου. Το σχολείο λειτούργησε από τις 6 Ιουλίου μέχρι και τις 28 Αυγούστου 2020, στις εγκαταστάσεις του Δημόσιου Δημοτικού Σχολείου Ζυγίου, φιλοξενώντας παιδιά εργαζομένων της Εταιρείας και των γειτονικών κοινοτήτων, ηλικίας από 6 μέχρι και 12 ετών.
 
Εν μέσω των δύσκολων καταστάσεων που διανύουμε λόγω της πανδημίας, η Τσιμεντοποιία Βασιλικού αποφάσισε να λειτουργήσει το Θερινό Σχολείο, ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει οριστεί για τα κέντρα προστασίας και απασχόλησης παιδιών.
 
Το φετινό, ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, περιλάμβανε δημιουργικές δραστηριότητες όπως: κατασκευές, ζωγραφική, θέατρο, τζούντο, μουσική, χορό, γυμναστική, ζαχαροπλαστική, ποδηλασία τοξοβολία, βόλτες σε γειτονικό πάρκο, εργαστήρια που στόχευαν στην αφύπνιση της αληθινής δύναμης των παιδιών και την εποικοδομητική αξιοποίηση της σε κάθε πτυχή της ζωής τους.
 
Το μεσημεριανό γεύμα και σνακ των παιδιών ήταν βασισμένο στην υγιεινή διατροφή και προσφέρθηκε σε ατομικές, σφραγισμένες συσκευασίες από εστιατόριο της περιοχής.
 
Στόχος της λειτουργίας του Θερινού Σχολείου είναι η δημιουργική απασχόληση παιδιών, τόσο των εργαζομένων της Εταιρείας, όσο και των κατοίκων των γειτονικών κοινοτήτων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.
 
Ταυτόχρονα, αποτελεί για την Τσιμεντοποιία Βασιλικού σημαντικό κοινωνικό έργο μέσω του οποίου αναδεικνύεται η προσφορά, η συνεργασία, ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη για τους κοινωνικούς της εταίρους.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor