Αποτελέσματα 10ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Ζωγραφικής Toyota «Toyota Dream Car»

Η εταιρεία Δικράν Ουζουνιάν & Σια Λτδ, επίσημος αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Toyota στην Κύπρο, διοργάνωσε για 10η συνεχή χρονιά τον Διαγωνισμό Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας έως και 15 ετών με θέμα: «To αυτοκίνητο των ονείρων σας».

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής «Toyota Dream Car» αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της Toyota Motor Corporation (TMC) τα τελευταία χρόνια. Για τον λόγο αυτόν, ο θεσμός επεκτάθηκε και συνεχίζει να πραγματοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. 

Μέσα από τον διαγωνισμό ζωγραφικής «Toyota Dream Car», η ΤΟΥΟΤΑ δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ζωγραφίσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, διεκδικώντας την πρωτιά! Το ενδιαφέρον που έδειξαν οι μικροί φίλοι της ΤΟΥΟΤΑ για τον φετινό διαγωνισμό ήταν τεράστιο, αφού  υποβλήθηκαν 1080 σχέδια, κατατάσσοντας το 2020  ως τη δεύτερη καλύτερη χρονιά αναφορικά με τις συμμετοχές μετά το 2016 όπου είχαν υποβληθεί 1147 σχέδια. 

Λόγω του Covid-19,  η Toyota Motor Corporation (TMC) δεν ήταν σε θέση να διοργανώσει τον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής, γι’αυτό οι χώρες διεξήγαγαν για το 2020 μόνο τους τοπικούς διαγωνισμούς.  Οι φετινοί νικητές θα μπορούν να διεκδικήσουν μία διάκριση στον ερχόμενο παγκόσμιο διαγωνισμό, αφού τα φετινά νικητήρια σχέδια θα αποσταλούν την επόμενη χρονιά μαζί με αυτά του 2021 στην Ιαπωνία για αξιολόγηση.

Οι διαγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες, με την πρώτη κατηγορία να περιλαμβάνει σχέδια παιδιών από 8 ετών και κάτω, τη δεύτερη με παιδιά από 8-11 ετών και τέλος την τρίτη κατηγορία με παιδιά από 12-15 ετών. Αρχικά οι διαγωνιζόμενοι απέστειλαν τις ζωγραφιές τους, οι οποίες αξιολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή, που αποτελείτο από άτομα που προέρχονται από τον χώρο της τέχνης. Ακολούθως, η κριτική επιτροπή επέλεξε τις τρεις καλύτερες ζωγραφιές από την κάθε κατηγορία.

Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατή η τέλεση της καθιερωμένης τελετής βράβευσης των νικητών λόγω των περιοριστικών μέτρων του Covid-19. Γι’ αυτό το λόγο, η ΤΟΥΟΤΑ προχώρησε σε μικρότερες βραβεύσεις, ανά κατηγορία.   Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη κατηγορία βραβεύτηκε την Τρίτη 23 Ιουνίου, η δεύτερη κατηγορία την Παρασκευή 26 Ιουνίου και η τρίτη την Δευτέρα 29 Ιουνίου στον εκθεσιακό χώρο της ΤΟΥΟΤΑ στη Λευκωσία.

Οι νικητές του 10ου Τοπικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής «Toyota Dream Car» είναι οι:
Κατηγορίας Α’ (8 ετών και κάτω)

1ο Βραβείο        Γαβριέλλη Αργυρού 
2ο Βραβείο        Βασιλική Ραουνά 
3ο Βραβείο        Ιωάννης Σιεκκερής

Κατηγορίας Β’ (8-11 ετών)

1ο Βραβείο        Ειρήνη Μαυρίδη
2ο Βραβείο        Massimiliano Vitale
3ο Βραβείο        Anna Bychenko


Κατηγορίας Γ’ (12-15 ετών)

1ο Βραβείο        Σιμώνη Στεφάνου
2ο Βραβείο        Iryna Konnova
3ο Βραβείο        Αναστασία Αηλιώτη    

www.toyota.com.cy

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor