Τράπεζα Κύπρου: Στο «Κοινό Κυπρίων» δεσμευόμαστε

Η Τράπεζα Κύπρου, με δέσμευση την υπεύθυνη συμπεριφορά στη βάση της διαχρονικής της φιλοσοφίας: «Κοινό Κυπρίων», παρουσιάζει την τρίτη Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2019 με ιδιαίτερη αναφορά στο όραμα, την προσέγγιση, τις στρατηγικές και τις δράσεις της για τη Βιωσιμότητα. 

Η Έκθεση, που ολοκληρώθηκε εντός των χρονοδιαγραμμάτων της νομοθεσίας και παρά την εκδήλωση της πανδημίας, αναλύει λεπτομερώς τις δράσεις και ενέργειες που αναλαμβάνονται αναφορικά με τη λειτουργία της Τράπεζας, ως υπεύθυνος οργανισμός, σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της και τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών με γνώμονα την κοινωνική υπευθυνότητα και την ακεραιότητα.

Παρουσιάζει τις επιδόσεις της Τράπεζας σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο και σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης, με συνοπτικό και συνεπή τρόπο. Επικεντρώνεται στα στοιχεία που είναι σημαντικά για τα ενδιαφερόμενα μέρη της δίνοντάς τους τη δυνατότητα να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την ικανότητα της Τράπεζας να δημιουργεί μακροπρόθεσμη βιώσιμη αξία. 

Επίσης, προβάλλει τις πολιτικές, τις κατευθυντήριες γραμμές και τις προτεραιότητες που έχει θέσει και τον θετικό αντίκτυπο που δημιουργεί με την υιοθέτηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και της Ατζέντας 2030 για τη Βιωσιμότητα.  
Το πλαίσιο Βιωσιμότητας εστιάζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: Διακυβέρνηση-Ακεραιότητα- Διαχείριση Κινδύνων, ο Άνθρωπος, η Κοινωνία, το Περιβάλλον και οι Υπεύθυνες Υπηρεσίες.

Η Έκθεση εκπονήθηκε για ενίσχυση της δέσμευσης της Τράπεζας έναντι των ενδιαφερομένων μερών της, σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και παρέχει μια πλήρη ενημέρωση, ανάμεσα σε άλλα, για τη στρατηγική της Τράπεζας, την προσέγγιση που ακολουθήθηκε, τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματα όλων αυτών των δραστηριοτήτων. Επίσης, αποτελεί μοχλό διαφάνειας αναφορικά με τα μη οικονομικά αποτελέσματά της. 

Η Έκθεση ετοιμάστηκε σύμφωνα με τα Πρότυπα της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Αναφοράς (Global Reporting Initiative - GRI) με επίπεδο Core. 

Ο σύνδεσμος για την έκθεση:
https://www.bankofcyprus.com/globalassets/csr/reports/boc_corporateresponsibilityreport2019_gr.pdf

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor