ΟΛΥΜΠΙΑ: Το μεγάλο-μήκους ντοκιμαντέρ για την βραβευμένη με Όσκαρ Ολυμπία Δουκάκη

Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ολυμπία», με σκηνοθέτη το Χάρη Μαυρομιχάλη και εκτελεστικούς παραγωγούς τους Sid Ganis και Ανθούλα Κατσιματίδη είναι ένας υπέροχος κοριός που στο βεριτέ ντοκιμαντέρ αφηγείται, με ένα ζεστό και ευαίσθητο τρόπο, μια οδυνηρή ιστορία μιας γυναίκας που γίνεται η δική της γυναίκα, με τους δικούς της όρους για να εξασκήσει μια γιγαντιαία δημιουργική δύναμη στον κόσμο.
 
Επαναστατώντας κατά της παραδοσιακής Ελληνίδας μητέρας της που μέχρι τα εσώρουχα της έψαχνε για να ελέγξει την ισχυρή σεξουαλική της ορμή, καταπολεμώντας ένα συντηρητικό τρόπο ζωής  εν μέσω της παραδοσιακής παλαιάς ανώτερης τάξης της Βοστώνης (Boston Brahmin) στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, και ξεκινώντας τη δική της θεατρική ομάδα στο Νιου Τζέρσεϋ αντί να περιμένει το τηλέφωνο να κτυπήσει, η Ολυμπία Δουκάκη πήρε στα χέρια της τη ζωή της  με απίστευτο θάρρος.
 
Μέσα από μια συναρπαστική ιστορία που, άψογα, συνδυάζει το παρελθόν και το παρόν, ανοίγει την καρδιά της και εκθέτει τον πιο αληθινό εαυτό της στο κοινό. Αυτό που κάνει τόσο φωτεινή την ταινία είναι η ωμή ειλικρίνεια με την οποία η Ολυμπία μας οδηγεί στον πυρήνα του εαυτού και του είναι της.
 
Το «Ολυμπία» είναι μια βαθιά συγκινητική ταινία που διερευνά όχι μόνο την πλούσια και ιστορική καριέρα της Ολυμπίας, αλλά και τον αγώνα της να βρει μια κοινή συνισταμένη αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στις αμερικανικές αξίες και τις αξίες που τις μετέδωσαν οι Έλληνες μετανάστες  γονείς της. Η δημιουργία της δικής της προσωπικότητας για την οποία αγωνίστηκε, η προσπάθειά της να γεφυρώσει αυτούς τους δυο κόσμους και να τους μπολιάσει με τα δικά της ιδανικά για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, την οδήγησαν σε ένα περιπετειώδη δρόμο προσωπικών ανακαλύψεων, αγάπης, απώλειας, μητρότητας, λύπης και επιτυχίας. Τo κινηματογραφικό βεριτέ στιλ της ταινίας επιτρέπει στο κοινό να κινείται, συνεχώς και με άνεση, ανάμεσα στις πρόβες, τα εργαστήρια, την οικογενειακή ζωή και τελικά το ταξίδι με την κόρη και τις εγγονές της στο προγονικό σπίτι της στην Ελλάδα.

Δειτε Επισης

Pafilia και LaimTee Art προχωρούν ένα βήμα παραπέρα...Κορυφαίοι μουσικοί απ' όλο τον κόσμο στο Minthis Music Festival 2025
«Shades Of Catwalk»: Φιλανθρωπική βραδιά μόδας και μουσικής στο παλαιό λιμάνι της Λεμεσού
Minthis Music Festival 2025: Νέα πνοή στην κλασική μουσική με τους Niklas Liepe και Raphaela Gromes
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Άλλη μια επιτυχημένη διαδρομή «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με την Μαρίνα Θεοδώρου»
Δυναμική παρουσία της Petrolina Energy Team σε εκστρατεία καθαρισμού παραλίας στη Λάρνακα
Εθελοντική αιμοδοσία στην Λάρνακα από την COSMOS Insurance
Πρότυπο Κέντρο «Χρώμα & Φως από την XM» για παιδιά με αυτισμό: Αισθητή βελτίωση για το 85% των παιδιών
Το όραμα του Andrey & Julia Dashin’s Foundation που δεν γνωρίζει σύνορα
Ξεκίνησε ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Καθάρισε την Ακτή Ολυμπίων η Imperio-Δράση στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας