Matea Leko: Η περίφημη πιανίστρια της Ευρώπης προσελκύει εκατοντάδες ντόπιους σε μια σειρά διαδικτυακών παραστάσεων από το νέο της σπίτι στην Κύπρο

Καθώς η πανδημία COVID-19 έχει περιορίσει τις ζωές της πλειοψηφίας της διεθνούς κοινότητας, εκατοντάδες κύπριοι λάτρεις της μουσικής συντονίστηκαν διαδικτυακά για να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα μιας σειράς από εβδομαδιαίες παραστάσεις πιάνου από την Matea Leko, μια από τις περίφημες πιανίστριες της Κροατίας, που πρόσφατα εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κύπρο. 
Η καλλιτέχνης από την Κροατία, στοχεύοντας να επηρεάσει θετικά την ποιότητα ζωής των μελών της νέας κοινότητας στην οποία ζει μέσω της μαγείας της μουσικής, έχει καθιερώσει μια σειρά από διαδικτυακές παραστάσεις πιάνου που γυρίστηκαν από το νέο της σπίτι στην Κύπρο. 

Η κα Leko δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε κανονικές συνθήκες, μοιραζόμαστε την απόλαυση της μουσικής σε όμορφους χώρους, προσφέροντας στους εαυτούς μας την ευκαιρία να εμπνευστούν από τον χώρο, την ακουστική και πάνω απ’ όλα από την επικοινωνία με το κοινό. Καθώς εγκαταστάθηκα σ’ αυτό το όμορφο νησί της Μεσογείου και οι τρέχουσες πρωτοφανείς συνθήκες διαβίωσης έχουν επηρεάσει την κανονικότητα της ζωής μας, θέλησα να μοιραστώ την ευφορία της μουσικής στην νέα κοινότητα που επέλεξα να ζήσω, εμπνέοντας, διασκεδάζοντας και πάνω απ’ όλα επικοινωνώντας με το κοινό μέσω της μαγείας της μουσικής. Η πρωτοβουλία αυτή έγινε αμέσως αποδεκτή από το κοινό της Κύπρου, κάτι που με κάνει περήφανη που κατάφερα να προσφέρω κι εγώ με τον δικό μου τρόπο κάνοντας την ζωή της καραντίνας πιο ζωντανή, μελωδική και μαγική. Στόχος μου είναι να συνεχίσω αυτή τη σειρά των διαδικτυακών παραστάσεων για το τοπικό κοινό μέχρι η ζωή μας να επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς της, και να μπορέσω επιτέλους να επικοινωνήσω με τα μέλη αυτής της όμορφης κοινότητας, πρόσωπο-με-πρόσωπο».
 
Η Matea Leko αποτελεί μια από τις πιο ταλαντούχες πιανίστριες της Κροατίας και ήδη απαριθμεί περισσότερες από 200 παραστάσεις σε Ευρωπαϊκές σκηνές. Μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο της με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ζάγκρεμπ το 2006, συνέχισε να κατακτά το κοινό και τους κριτικούς διεθνώς, από το Ισραήλ μέχρι τη Σουηδία με το χάρισμα της, την ευαισθησία της και τον επαγγελματισμό της. Πρόσφατα εγκαταστάθηκε στην Κύπρο, απ’ όπου συνεχίζει τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καριέρα, τις παραστάσεις, τα νέα και τις εκδηλώσεις της Matea Leko μπορείτε να επισκεφτείτε τις σελίδες http://www.matealeko.eu και https://www.facebook.com/matealekopiano/.
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor