Η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει τον οργανισμό «Hope for Children»

Παρούσα δηλώνει η Ελληνική Τράπεζα σε μία περίοδο αυξημένων αναγκών της κυπριακής κοινωνίας, μέσα από δράσεις κοινής ωφελείας προς ανακούφιση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. 

Με στόχο τη διασφάλιση της ευημερίας και την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών που φιλοξενούνται στις ιδιωτικές παιδικές στέγες του «Hope for Children», η Τράπεζα στήριξε οικονομικά τον Οργανισμό, προκειμένου να προχωρήσει στη διενέργεια προληπτικών απολυμάνσεων στις εγκαταστάσεις όπου διαμένουν τα παιδιά.
Ειδικότερα, με την οικονομική στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας, πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις σε τρία «Σπίτια Ελπίδας» στη Λάρνακα και τη Λεμεσό, συνολικού έκτασης 1300 τμ, όπου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 112 ασυνόδευτα παιδιά.

«Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο για την ανθρωπότητα ολόκληρη και κάθε υπεύθυνος οργανισμός έχει την ελάχιστη υποχρέωση να συμβάλει στην ευρύτερη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνική Τράπεζα θεώρησε υποχρέωσή της να στηρίξει τον οργανισμό «Hope for Children» στο σημαντικό έργο του, παρέχοντας την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση για την πραγματοποίηση προληπτικών απολυμάνσεων στις παιδικές στέγες» υπογράμμισε ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Τράπεζας, Γιώργος Σκλάβος. Όπως επεσήμανε, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, κάθε οργανισμός θα πρέπει να αφήσει το θετικό του αποτύπωμα στην κοινωνία και να δώσει το παράδειγμα, προωθώντας πράξεις κοινής ωφελείας, ως αντίδοτο στον φόβο και στην ανασφάλεια που δικαιολογημένα ο καθένας αισθάνεται σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες. «Με την επίδειξη υπευθυνότητας και ενεργώντας με αίσθημα αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στα πρωτοφανή, νέα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας», διαμήνυσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των μελών του προσωπικού της, αλλά και των πελατών της έλαβε και η ίδια η Ελληνική Τράπεζα, προσαρμόζοντας τη λειτουργία της στις συστάσεις και τις επίσημες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, η Τράπεζα ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα λειτουργεί με περιορισμένο αριθμό καταστημάτων. Παράλληλα, προχώρησε στην απολύμανση όλων των καταστημάτων και γραφειακών εγκαταστάσεων, ενώ αναβάθμισε τις υποδομές και τις προσβάσεις σε συστήματα, δίνοντας στο προσωπικό της τη δυνατότητα εργασίας από το σπίτι.

Στα μέτρα που έλαβε η Ελληνική Τράπεζα περιλαμβάνονται επίσης και ο περιορισμός των συναντήσεων και η διεξαγωγή τους μέσω τηλεδιασκέψεων, αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνολογικές υποδομές της. Ακόμη, η Τράπεζα προέτρεψε τους πελάτες της να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να προσέρχονται στα καταστήματα που διατηρεί ανοιχτά μόνο εάν αυτό κρίνεται απολύτως απαραίτητο, καθώς και να χρησιμοποιούν κυρίως τα ψηφιακά κανάλια για την εξυπηρέτησή τους, όπως το Mobile App, το Web Banking, τα ATM και τις κάρτες ανέπαφων συναλλαγών. Σε όσους εισέρχονται στα καταστήματά της πραγματοποιείται θερμομετρικός έλεγχος, ενώ διαχωριστικά τζάμια που προστέθηκαν στα ταμεία, προστατεύουν τόσο το προσωπικό, όσο και τους πελάτες της Τράπεζας.

Η Ελληνική Τράπεζα παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και ιδιαίτερα τις ανακοινώσεις/ οδηγίες στις οποίες προβαίνει το Υπουργείο Υγείας, αναπροσαρμόζοντας ανάλογα τον σχεδιασμό και τη λειτουργία της για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor