Τι να διαβάσετε στην απομόνωση

Αρκετοί από εμάς στην προσπάθεια μη εξάπλωσης του κορωνοϊού επιλέξαμε το μέτρο του αυτοπεριορισμού. Στα πλαίσια αυτού του μέτρου, οι FT εισηγούνται τρόπους για το πως μπορεί ο χρόνος αυτός να καταστεί εποικοδομητικός και να διαχειριστούμε το άγχος μέσα από την ανάγνωση βιβλίων.

Μπορεί η περίοδο αυτή να αποτελέσει την ευκαιρία να ολοκληρώσει κάποιος την ανάγνωση ενός βιβλίου που άρχισε εδώ και καιρό και λόγω υποχρεώσεων δεν κατάφερε ποτέ να τελειώσει. Για μερικούς άλλους είναι η ευκαιρία να αρχίσουν το διάβασμα του επικού μυθιστορήματος του Vasily Grossman «Life and Fate» το οποίο αναφέρεται στην ανθρώπινη αντοχή ενάντια στον ναζισμό.

Μερικές από τις εισηγήσεις των συντακτών των FT:

A Peace to End All Peace του David Fromkin το οποίο περιγράφει αναλυτικά την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την δημιουργία της μοντέρνας Μέσης Ανατολής.

Belle du Seigneur του Albert Cohen. Η ιστορία διαδραματίζεται στη Γενεύη του 1930. Είναι μία ρομαντική και συνάμα δραματική ιστορία για το πώς ερωτεύονται ο δυναμικός Σολάλ και η όμορφη και παντρεμένη Αριάν, με φόντο την μη σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας και τις αντισημιτικές διαθέσεις που φαίνεται να υπάρχουν εναντίον του Εβραίου Σολάλ.

Empire Falls του Richard Russo. Ο Ρίτσαρντ Ρούσο καταφέρνει να περιγράψει με εξαιρετική ευαισθησία μια όψη της αμερικανικής ζωής που συνήθως δεν προβάλλεται. Οι γρήγοροι διάλογοι, οι ζωντανές περιγραφές, η προσεγμένη ανάλυση των χαρακτήρων είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που χάρισαν στον συγγραφέα το Βραβείο Πούλιτζερ το 2002. Σίγουρα όμως είναι οι λόγοι για τους οποίους ο αναγνώστης δεν θα μπορέσει ν’ αφήσει το βιβλίο αυτό από τα χέρια του ως την απροσδόκητη κατάληξή του.

The Magic Mountain του Thomas Mann. Το Μαγικό βουνό είναι ένα αριστούργημα της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας από έναν νομπελίστα συγγραφέα που διερευνά τη γοητεία και τον εκφυλισμό των ιδεών σε μια εσωστρεφή κοινότητα τις παραμονές του Μεγάλου Πολέμου. Η υπόθεση είναι φαινομενικά απλή. Ο νεαρός μηχανικός από το Αμβούργο Χανς Κάστορπ επισκέπτεται το σανατόριο Μπέργκχοφ της Ελβετίας για να δει τον ξάδερφό του. Μια μικρή αδιαθεσία και ένας παρατεταμένος πυρετός οδηγούν τον γιατρό Μπέρενς να του προτείνει να παρατείνει την παραμονή του. Τελικά ο Χάνς Κάστορπ αποφασίζει να μείνει στο σανατόριο για τρεις βδομάδες. Μόνο που οι τρεις βδομάδες, χωρίς να το καταλάβει, μετατρέπονται σε επτά χρόνια, καθώς ο Χανς ερωτεύεται και μεθά από τις ιδέες που ακούει να συζητιούνται εκεί.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor