Παρουσίαση ερευνητικού έργου για την περιβαλλοντική προστασία λιμενικών περιοχών

Δελτίο Τύπου  10/03/2020 14:00
Παρουσίαση ερευνητικού έργου για την περιβαλλοντική προστασία λιμενικών περιοχών

Παρουσίαση ερευνητικού έργου για την περιβαλλοντική προστασία λιμενικών περιοχών

Δελτίο Τύπου  10/03/2020 14:00
Την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Λεμεσό η επίσημη παρουσίαση του ερευνητικού έργου ECOPORTIL, στο οποίο συμμετέχει ως βασικό εταίρος το Frederick Research Center.

RELATED ARTICLESΤο έργο ECOPORTIL έχει ως αντικείμενο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής προστασίας σε λιμένες και παράκτιες περιοχές μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων που αφορούν στη Νομοθεσία, στο πλαίσιο της Αειφόρου Γαλάζιας Ανάπτυξης της στρατηγικής Ευρώπης 2020. 
 
fredericklimenikaklitou


Πιο συγκεκριμένα, επιδιώκει να βελτιώσει την περιβαλλοντική ποιότητα των λιμανιών και των παράκτιων περιοχών ενισχύοντας τη βιωσιμότητά τους, μέσα από τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και μεθόδων για την επιμόρφωση και κατάρτιση των εμπλεκόμενων φορέων, ως μέσο πρόληψης της μόλυνσης και προστασίας των φυσικών θαλάσσιων πόρων.
fredericklimenika2


Από το έργο αυτό αναμένεται να επωφεληθούν μεταξύ άλλων οι Φορείς Διοίκησης Λιμένων, οι Λιμενικές Αρχές, η Ακτοφυλακή, η Ναυτιλιακή Βιομηχανία, ο Τομέας των Μεταφορών, καθώς και εργαζόμενοι σε θέσεις που σχετίζονται με λιμάνια και επηρεάζουν με ποικίλους τρόπους το παράκτιο περιβάλλον. 
 
fredericklimenikacarol


Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού αξίας 850.567,41€ και χρηματοδοτείται από το διακρατικό πρόγραμμα συνεργασίας Interreg V-B “Balkan-Mediterranean 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (European Regional Development Fund - ERDF) και τα Εθνικά Ταμεία των συμμετεχόντων χωρών.
fredericklimenikanikolaidis


Συντονιστής του έργου είναι το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, ενώ οι υπόλοιποι συνεργαζόμενοι φορείς, εκτός από το Frederick Research Center, είναι: το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η Βουλγαρική Εταιρεία Λιμενικών Υποδομών, το Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και Υδρολογίας Βουλγαρίας και το Ινστιτούτο Μεταφορών Αλβανίας.
fredericknikolaidiskotrikla
 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.ecoportil.eu 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας