Επίσκεψη Γιάννη Χριστοδούλου με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων που στηρίζει το ‘Yianis Christodoulou Foundation’

Ο Ιδρυτής του ‘Yianis Christodoulou Foundation’ κ. Γιάννης Χριστοδούλου πραγματοποίησε επίσκεψη σε τρία σχολεία της Κύπρου και στην Παιδική Στέγη Λάρνακας, προκειμένου να διαπιστώσει την εξέλιξη, καθώς και την ολοκλήρωση και παράδοση σειράς έργων στις σχολικές μονάδες τις οποίες το ίδρυμα υποστηρίζει ενεργά σε υποδομές και εξοπλισμό, με στόχο να διασφαλιστούν ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες φοίτησης και διαβίωσης για τους μαθητές και τα παιδιά.
 
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου ο κ. Χριστοδούλου παρευρέθηκε σε σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας, στο πλαίσιο της  γιορτής για το περιβάλλον και τα δέντρα, αφού το ίδρυμα συνέβαλε στην κατασκευή στεγάστρου για τις ανάγκες των μαθητών της σχολικής μονάδας. Το έργο υλοποιήθηκε χρησιμοποιώντας το έπαθλο των €5.000 που παραχωρήθηκε στο σχολείο για τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό για τη δημιουργία χριστουγεννιάτικής κάρτας που είχε διεξάγει το ίδρυμα.
 
Στη συνέχεια ο κ. Χριστοδούλου, επισκέφθηκε το Α’ Δημοτικό Σχολείο Παλιομετόχου, όπου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, τον υποδέχτηκαν συντροφιά με παραδοσιακά τραγούδια και έθιμα της Σαρακοστής. Το σχολείο αξιοποιώντας το ποσό τον €10.000 που πήρε ως έπαθλο για την κατάκτηση του Α’ βραβείου στο διαγωνισμό χριστουγεννιάτικης κάρτας, ολοκλήρωσε την κατασκευή στεγάστρου που ενώνει το κυρίως κτήριο του σχολείου με τους χώρους του κυλικείου. Η σεμνή τελετή χαρακτηρίστηκε από χαρά συγκίνηση και ενθουσιασμό.
 
Ο κ. Χριστοδούλου παρευρέθηκε, επίσης, σε μια σεμνή τελετή στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης του Λυκείου Παλλουριώτισας, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα ‘Yianis Christodoulou Foundation’ κάλυψε το κόστος για την αγορά και την τοποθέτηση των καθισμάτων που περιλαμβάνονται στις κερκίδες της αίθουσας. Απώτερος στόχος ήταν η προαγωγή του οράματος του ιδρύματος για έναν καλύτερο κόσμο με υγιείς νέους που θα εστιάζουν στον αθλητισμό και την αρετή.
 
Τέλος την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου κ. Χριστοδούλου πραγματοποίησε επίσκεψη στην Παιδική Στέγη Λάρνακας στα Λειβάδια, όπου το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα ‘Yianis Christodoulou Foundation’ κάλυψε το κόστος για την αγορά εξοπλισμού και επίπλωσης του ανακαινισμένου χώρου της παιδικής στέγης. Κατά τη διάρκεια της σεμνής τελετής παιδιά από το Μουσικό Πρόγραμμα SISTEMA Λάρνακας έδειξαν ότι η πρόσβαση στη μουσική παιδεία είναι δικαίωμα όλων των παιδιών. Σημειώνεται ότι το ίδρυμα είχε καλύψει το κόστος αγοράς 18 εγχόρδων οργάνων για την ορχήστρα του SISTEMA CYPRUS.
 
Το ίδρυμα ‘Yianis Christodoulou Foundation’ δραστηριοποιείται στην Κύπρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, διοργανώνοντας πλήθος δράσεων και πρωτοβουλιών, με στόχο την υποστήριξη των παιδιών και των νέων, ώστε να μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους.
 
Ταυτόχρονα, το ίδρυμα έχει ήδη ολοκληρώσει σειρά έργων σε σχολεία σε συνεργασία με δημόσιες υπηρεσίες και τοπικούς φορείς που αφορούν την αναβάθμιση του μαθησιακού περιβάλλοντος των μαθητών, τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αλλά και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των μαθητών.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδρυμα υλοποιεί στην παρούσα φάση τον Παγκύπριο Διαγωνισμό, ανάμεσα στα δημόσια ειδικά σχολεία, με τίτλο " Helping Children - HANDS UP FOR ALL" με έπαθλα αξίας €17.000 ευρώ. Επιδίωξή του ιδρύματος είναι η προώθηση της δημιουργικότητας των παιδιών με ειδικές ικανότητες και η αναβάθμιση των σχολικών τους χώρων.
 
Παράλληλα το διάστημα αυτό γίνεται ο απαραίτητος προγραμματισμός για την υποδοχή του πλοίου TΕNACIOUS στην Κύπρο. Το πλοίο ανήκει στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Jubilee Sailing Trust της Μεγάλης Βρετανίας, επίτιμος πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Χριστοδούλου για την Κύπρο και το Μονακό. Πρόθεση είναι η αξιοποίηση του πλοίου, το οποίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί για εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς από άτομα με ειδικές ικανότητές ή και αναπηρίες. Το πλοίο θα φιλοξενηθεί δωρεάν στη Μαρίνα Λεμεσού από τις 4 μέχρι και τις 11 Μάϊου 2020 και θα είναι ανοιχτό στο κοινό για οικογενειακές επισκέψεις , καθώς και για σχολικές εκδρομές, ξεναγήσεις και άλλες δραστηριότητες.

Ολοκληρώνοντας αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Χριστοδούλου έχει θέσει ως στόχο ζωής να ενισχύσει τα παιδιά και τους νέους, συμβάλλοντας στη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης, μάθησης αλλά και στην παροχή ευκαιριών για εμπλουτισμό των εμπειριών, των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, ώστε να μπορούν να οραματίζονται και να δημιουργούν.
 
Εντός του 2020 θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο ποικίλες δράσεις, έργα και πρωτοβουλίες του ιδρύματος προσηλωμένες στην πάγια επιδίωξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Yianis Christodoulou Foundation, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται τα παιδιά και οι νέοι που έχουν άμεση ανάγκη παροχής βοήθειας και στήριξης.
 
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Ίδρυμα Yianis Christodoulou Foundation μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του ιδρύματος στο Facebook: https://www.facebook.com/YCFoundationCy/ ή την επίσημη ιστοσελίδα του ‘Yianis Christodoulou Foundation’ https://www.yianischristodouloufoundation.com/
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor