Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα ‘Yianis Christodoulou Foundation’ προκηρύσσει Παγκύπριο διαγωνισμό με τίτλο " Helping Children - HANDS UP FOR ALL"

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Yianis Christodoulou Foundation, σταθερά προσηλωμένο στην ενδυνάμωση των παιδιών και των νέων για την οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο, εγκαινιάζει τη νέα χρονιά με έναν Παγκύπριο σχολικό διαγωνισμό, με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, που στόχο έχει να αναδείξει τη δημιουργικότητα, τις δεξιότητες και τα ταλέντα των μαθητών που φοιτούν στα Δημόσια Ειδικά Σχολεία της Κύπρου.
 
Ο Παγκύπριος διαγωνισμός, μέσω του οποίου το ίδρυμα θα απονείμει στους νικητές/τριες 3 χρηματικά βραβεία-έπαθλα συνολικής αξίας €17.000 (Α’ Βραβείο €10.000, Β’ Βραβείο €5.000 και Γ’ Βραβείο €2.000), προκηρύσσεται από το Yianis Christodoulou Foundation με γνώμονα την παροχή ευκαιριών δημιουργικής έκφρασης για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες μέσα από την τέχνη (ζωγραφική, κολλητική, τρισδιάστατες κατασκευές κ.λπ.), τη λογοτεχνία (συγγραφή ποιήματος, παραμυθιού κ.λπ.), τη μουσική (σύνθεση τραγουδιού) ή/και τη δημιουργία μικρού μήκους ταινίας (short video).
 
Τα έργα και οι δημιουργίες που θα υποβληθούν θα πρέπει να αποδίδουν τον σκοπό και τις επιδιώξεις του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, αλλά και να προωθούν τις πανανθρώπινες αξίες της ισότητας, της αγάπης, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού, της αλληλεγγύης, της φιλίας κ.λπ., ώστε να διασφαλίζεται η προσβασιμότητα, η κοινωνική ενσωμάτωση, η κοινωνική ένταξη και τα ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση και γενικότερα στην κοινωνία.
 
Τα χρηματικά ποσά θα διατεθούν στα Ειδικά Σχολεία από τα οποία προέρχονται οι μαθητές/τριες που θα δημιουργήσουν τα έργα που θα διακριθούν. Η αξιοποίηση του χρηματικού ποσού θα γίνει από το Ίδρυμα στη βάση εγκεκριμένης πρότασης η οποία θα τύχει της συγκατάθεσης και των σχετικών εγκρίσεων από όλους τους αρμόδιου φορείς (ΥΠΠΑΝ, σχολική μονάδα, Τεχνικές Υπηρεσίες κ.λπ.).
  
Σημειώνεται ότι αιτήσεις στον διαγωνισμό, που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, με τίτλο: "Helping Children - HANDS UP FOR ALL" μπορούν να υποβάλλουν μαθητές/τριες που φοιτούν κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020 σε Δημόσια Ειδικά Σχολεία. Η συμμετοχή των μαθητών είναι εθελοντική, είτε ως άτομα είτε ως ομάδα εκπροσωπώντας το σχολείο τους.
 
Παράλληλα αξίζει να αναφερθεί ότι το κάθε ειδικό σχολείο μπορεί να αποστείλει όσες συμμετοχές/έργα επιθυμεί. Συστήνεται όμως, λόγω του οικονομικού επάθλου-βραβείου το οποίο θα αξιοποιηθεί για υλοποίηση έργων στον χώρο του σχολείου (αγορά εξοπλισμού/ υλικοτεχνικής υποδομής, αναβάθμιση κ.λπ.), όπως η επιλογή των έργων, που θα σταλούν, να γίνει από τη διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό της κάθε σχολικής μονάδας. Η πιο πάνω εισήγηση κρίνεται επίσης αναγκαία αφού πέρα από την υποβολή των έργων, η κάθε σχολική μονάδα θα πρέπει να υποβάλει και ‘Σχέδιο Αξιοποίησης του Επάθλου’.
 
Ο Παγκύπριος διαγωνισμός "Helping Children - HANDS UP FOR ALL", προάγει το όραμα του κ. Γιάννη Χριστοδούλου, ιδρυτή του Yianis Christodoulou Foundation, για έναν καλύτερο κόσμο με ένα ευοίωνο μέλλον για τα παιδιά. Ο κ. Χριστοδούλου έχει θέσει ως στόχο ζωής να ενισχύσει όλες τις πολύπλευρες ανάγκες των παιδιών, προκειμένου να μπορέσουν να αναπτυχθούν σε ένα περιβάλλον με προοπτική, αρμονία, ειρήνη και υγεία.
 
Ο φετινός διαγωνισμός αποτελεί συνέχεια των δύο Παγκύπριων διαγωνισμών που προκηρύχθηκαν από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα ‘Yianis Christodoulou Foundation’ και υλοποιήθηκαν κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019 με τίτλο ‘CHRISTMAS CARD COMPETITION-HELPING CHILDREN’ (για Δημοτική Εκπαίδευση) και ‘POSTER COMPETITION-KEEPING FIT AND HEALTHY THROUGH BOXING’ (για τη Μέση Γενική και τη Μέση Τεχνική Εκπαίδευση).
 
Με τον νέο διαγωνισμό συνεχίζεται και το 2020 η πάγια επιδίωξη όλων των έργων και των δράσεων του Ιδρύματος Yianis Christodoulou Foundation, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται τα παιδιά και οι νέοι που έχουν άμεση ανάγκη παροχής βοήθειας και στήριξης.
  
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Ίδρυμα Yianis Christodoulou Foundation, αλλά και λεπτομέρειες που αφορούν στον διαγωνισμό, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του ιδρύματος στο Facebook: https://www.facebook.com/YCFoundationCy/ ή την επίσημη ιστοσελίδα του ‘Yianis Christodoulou Foundation’ https://www.yianischristodouloufoundation.com/

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor