Βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» 2019 στην Remedica για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Δελτίο Τύπου  24/01/2020 15:00
Βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» 2019 στην Remedica για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» 2019 στην Remedica για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Δελτίο Τύπου  24/01/2020 15:00
Η Remedica έχει τιμηθεί με το βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος 2019» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις. Τα Βραβεία αυτά διοργανώνονται από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.) με την υποστήριξη άλλων συνεργαζόμενων φορέων.

RELATED ARTICLES


Το Βραβείο Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος απονέμεται σε εταιρείες (ή οργανισμούς) οι οποίες διαχειρίζονται τα περιβαλλοντικά θέματα ως αναπόσπαστο μέρος της  επιχειρησιακής τους πολιτικής, εγκαθιδρύοντας πρακτικές και δράσεις που προστατεύουν το περιβάλλον. Επιπρόσθετα, μειώνουν τις καταναλώσεις φυσικών πόρων μέσω της υιοθέτησης των κατάλληλων βέλτιστων πρακτικών, συμβάλλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο στη βιώσιμη ανάπτυξη. Αναλαμβάνουν, επίσης, δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης των χώρων τους και στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης  ενισχύουν με διάφορους τρόπους τους τοπικούς περιβαλλοντικούς φορείς και φιλο-περιβαλλοντικές δράσεις.

Η αξιολόγηση των υποψήφιων ολοκληρώθηκε στη παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, κας Κλέλιας Βασιλείου και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων.

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί δέσμευση για τη Remedica. Η διάκριση αυτή επιβραβεύει τη συλλογική προσπάθεια της εταιρείας και ανήκει σε όλους εκείνους που εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση. Η εταιρεία από την ίδρυση της είχε καθιερώσει περιβαλλοντικές πρακτικές μέσω της ανάληψης πρωτοβουλιών και την υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης και διαμόρφωσης οικολογικής συνείδησης. Η εταιρεία εστιάζεται κυρίως στη διαχείριση στερεών, υγρών και αερίων αποβλήτων, την ελαχιστοποίηση των εκπομπών αερίων διοξειδίου του άνθρακα, την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, την εξοικονόμησή της ενέργειας, την εφαρμογή και προώθηση της ανακύκλωσης, καθώς και την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Δεσμεύεται να συνεχίσει να προωθεί περιβαλλοντικές πρακτικές σε όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων της για να προστατεύσει την κοινότητα στην οποία δραστηριοποιείται, επιτυγχάνοντας βιώσιμη ανάπτυξη.

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί σε Ειδική Επίσημη Τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο. Η επίδοσή των βραβείων θα γίνει από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κο Νίκο Αναστασιάδη. 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας