Καλοκαιρινό Σχολείο από το Ινστιτούτο Κύπρου με θέμα «Γυαλί, Κεραμική και Μέταλλα: Αναλύοντας Αρχαιολογικά Υλικά»

Το Ερευνητικό Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αρχαιολογία και τον Πολιτισμό (STARC) του Ινστιτούτου Κύπρου, σε συνεργασία με το Αμερικανικό Αρχαιολογικό Ερευνητικό Κέντρο Κύπρου (CAARI) και τα Πανεπιστήμια του Cambridge και του Leuven, ανακοινώνουν τη λειτουργία του Καλοκαιρινού Σχολείου, με θέμα «Γυαλί, Κεραμική και Μέταλλα: Αναλύοντας Αρχαιολογικά Υλικά».

Το Καλοκαιρινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κύπρου (ΙΚυ), μεταξύ 12-19 Ιουλίου 2020, και περιλαμβάνει μια σειρά καθημερινών διαλέξεων από κορυφαίους επιστήμονες στην Αρχαιολογία από το ΙΚυ, τα Πανεπιστήμια του Cambridge και του Leuven, καθώς και το College London (UCL).

Το όλο εγχείρημα αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων του ερευνητικού προγράμματος «PROMISED: Προωθώντας την Επιστήμη της Αρχαιολογίας στην Ανατολική Μεσόγειο», το οποίο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας «Ορίζοντας 2020».

Το Καλοκαιρινό Σχολείο θα λειτουργεί παράλληλα με την ανασκαφή στον οικισμό Κισσόνεργα-Σκαλιά που χρονολογείται από την Εποχή του Χαλκού, υπό την επίβλεψη της Δρος L. Crewe, Διευθύντριας του CAARI. Οι συμμετέχοντες αναμένεται να αποκτήσουν όχι μόνο γνώσεις, αλλά και πρακτική εμπειρία για τα διάφορα αρχαιολογικά υλικά. Το Καλοκαιρινό Σχολείο θα περιλαμβάνει επίσης εκδρομές και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους.
 

 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών επιπέδου Master’s ή ανώτερο επίπεδο. Παράλληλα, ο αριθμός θέσεων θα είναι περιορισμένος, ώστε να διασφαλιστεί η ικανοποιητική αναλογία στον αριθμό φοιτητών και καθηγητών. 

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την 1η Απριλίου, 2020. Για περισσότερες πληροφορίες περιλαμβανομένου του αναλυτικού προγράμματος επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Καλοκαιρινού Σχολείου του Ινστιτούτου: https://promisedtwinning.cyi.ac.cy/training/summer-school-2020

Για υποβολή αίτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: promised@cyi.ac.cy

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor