Τα Kατώφλια της Zωής

Δελτίο Τύπου  09/10/2019 16:00
Τα Kατώφλια της Zωής

Τα Kατώφλια της Zωής

Δελτίο Τύπου  09/10/2019 16:00

Το ξενοδοχείο Αλμύρα, εμπλουτίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει όσον αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα, διοργανώνει ακόμη ένα δημιουργικό καλλιτεχνικό γεγονός, συμβάλλοντας στην πολιτιστική ανάπτυξη της Πάφου. 

RELATED ARTICLES


Με έμπνευση τους επισκέπτες που διασχίζουν κάθε χρόνο τις πύλες του ξενοδοχείου, αλλά και το πέρασμα των ανθρώπων από πόρτες και κατώφλια και την ψυχική και πνευματική φόρτιση η οποία τους σφραγίζει σε σημαντικές στιγμές της ζωής τους, το ξενοδοχείο Αλμύρα, σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη και δημιουργό Γιάννη Σακέλλη, διοργάνωσαν ανοικτό κάλεσμα, με στόχο τη συλλογή φωτογραφικού υλικού για την έκθεση με τίτλο «Τα Κατώφλια της Ζωής». 

Η πρόσκληση ήταν ανοικτή για όλους τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι έστελναν τις συμμετοχές τους με ένα συνοδευτικό κείμενο, όπου εξηγούσαν τον λόγο που έκαναν αυτήν την επιλογή, δηλαδή την ιστορία η οποία κρύβεται κυριολεκτικώς πίσω από την πόρτα ή το κατώφλι της φωτογραφίας.

Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων ήταν εντυπωσιακή. Οι φωτογραφίες που στάλθηκαν, συγκεντρώθηκαν, και ακολούθως διανεμήθηκαν σε εικαστικούς καλλιτέχνες, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από την εικόνα και την ιστορία, και μετέτρεψαν την εικόνα σε έργο τέχνης, με βάση τη δημιουργική ιδιοσυγκρασία και την προσωπική τους ευαισθησία. 

Τα έργα που προέκυψαν, θα εκτεθούν στο ξενοδοχείο Αλμύρα από τις 19 Οκτωβρίου 2019 μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου 2019 και θα είναι προς πώληση. Το 50% από τα χρήματα τα οποία θα συγκεντρωθούν, θα δοθεί στο ‎Καταφύγιο Μάθησης (unhcr.org/cy), ένα σχολείο στήριξης παιδιών προσφύγων το οποίο δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της ΜΚΟ Caritas στην Πάφο και στηρίζει συνανθρώπους μας οι οποίοι είναι αιτητές ασύλου και στερούνται το βασικό προνόμιο της διάβασης μιας πόρτας, ενός κατωφλιού, που οδηγεί σε έναν οικείο, φιλόξενο χώρο. 

Επιπρόσθετα, ο γνωστός Κύπριος συγγραφέας Κυριάκος Μαργαρίτης, εμπνευσμένος από τις ιστορίες που είχαν σταλεί από το κοινό, έγραψε το βιβλίο «Το λίκνο και ο λύχνος» το οποίο θα είναι διαθέσιμο προς πώληση την βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης, στις 19 Οκτωβρίου. Τα έσοδα θα διατεθούν και πάλι για στήριξη του πολύτιμου έργου που επιτελείται στο Καταφύγιο Μάθησης. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας