H παγκόσμια εταιρική πρωτοβουλία της Toyota

Η Toyota Motor Corporation (Toyota), παγκόσμιος εταίρος της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής επιτροπής, ανακοίνωσε στις(22/08)  ότι έχει διαμορφώσει μια ειδική σελίδα στην παγκόσμια ιστοσελίδα της, μέσω της οποίας αφενός θα διαμοιράζονται οι ιστορίες των περίπου 240*  αθλητών από 43 χώρες και περιοχές απ’ όλο τον κόσμο και αφετέρου θα παρέχονται υποστηρικτικές υπηρεσίες στις δραστηριότητές τους.
 
Οι αθλητές αυτοί θα απαρτίζουν την   "Παγκόσμια Ομάδα Αθλητών της Toyota", ενσαρκώνοντας τις αρετές της ευγενούς άμιλλας και την αρχή της  « διαρκούς εξέλιξης» με στόχο  να προκριθούν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.
Η αφιερωματική ιστοσελίδα παρουσιάζει τις ιστορίες και το ταξίδι των αθλητών που ως μέλη  της Παγκόσμιας Ομάδας Αθλητών της Toyota, θα προετοιμαστούν για να συμμετάσχουν στο Τόκιο το 2020. Η εν λόγω σελίδα θα ανανεώνεται συνεχώς και θα παρέχει ενημερωμένη πληροφόρηση, καθώς θα πλησιάζουν οι αγώνες, για τη συνολική εξέλιξη των αθλητών, όπως π.χ. ποιος αθλητής έφθασε να πληροί τις προϋποθέσεις για να διαγωνιστεί στους αγώνες του Τόκιο 2020.

Παράλληλα η νέα σελίδα προβάλλει την παγκόσμια εταιρική πρωτοβουλία της Toyota “Start Your Impossible”, ένα μήνυμα που αντικατοπτρίζει την ισχυρή βούληση της Toyota να αναγνωρίσει και να ανταποκριθεί απέναντι στις παντός είδους προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλοι, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας απαράμιλλης εποχής των ραγδαίων μεταβολών.

Ο αθλητισμός και ο τρόπος με τον οποίο οι αθλητές προκαλούν τον εαυτό τους με γνώμονα την αυτοβελτίωση και την επιτυχία των στόχων τους, εμπνέουν και χαράσσουν τον δρόμο για μια καλύτερη κοινωνία.

Η Toyota συνεισφέροντας στη δημιουργία μιας πιο ανοικτής και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία, που να επιτρέπει στους ανθρώπους να προκαλούν τις δυνατότητές τους, επιδιώκει ταυτόχρονα να συμβάλει στη βελτίωση και την αναβάθμιση της καθημερινής ζωής των ανθρώπων και συνολικά της κοινωνίας.

* Αριθμός αθλητών από τις 22 Αυγούστου 2019
Η "Παγκόσμια Ομάδα Αθλητών της Toyota" απαρτίζεται τόσο από αθλητές που είναι ταυτόχρονα υπάλληλοι της Toyota, αλλά και από αθλητές που έχουν επιλεγεί από κάθε χώρα, με κριτήριο ότι πρεσβεύουν τη φιλοσοφία και τις αξίες της Toyota, όπως η “πρόκληση”, η“  συνεχής βελτίωση”, η“ ειλικρίνεια”, η “ομαδική εργασία”, η “ταπεινότητα και ευγνωμοσύνη”, η “υπευθυνότητα και τιμιότητα,” κ.λπ.
Οι αθλητές θέτουν σε εφαρμογή το “Start Your Impossible”, όταν αγωνιζόμενοι στα αντίστοιχα αθλήματά τους επιδεικνύουν θάρρος και, ξεκινώντας από τους υπαλλήλους της, ισχυροποιούν ολόκληρη την οικογένεια  της Toyota.
Η Toyota πέραν της υποστήριξης που παρέχει στους αθλητές ως εργοδότης, προσφέρει επίσης υποστήριξη στην ανάπτυξη εξοπλισμού, ως χορηγός και εταίρος, καθώς και με διάφορους άλλους τρόπους.

Η ιστορία της συμμετοχής της Toyota στον αθλητισμό χρονολογείται από την ίδρυση της Toyota Motor Corporation το 1937, οπόταν και συστάθηκε το πρώτο αθλητικό σωματείο της εταιρείας, ο Σύλλογος Στίβου. Από τότε, η Toyota έχει συμπορευτεί μαζί με τον αθλητισμό. Η ομαδική εργασία και η προσωπική πρόοδος που επιτυγχάνεται μέσω του αθλητισμού δεν βιώνεται μόνο  από τους ίδιους τους αθλητές, αλλά δίνει θάρρος & δύναμη και σε εκείνους οι οποίοι τους στηρίζουν, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων της Toyota.

Ο Akio Toyoda, Πρόεδρος της Toyota, σχολίασε τον λόγο που ο ιδρυτής Kiichiro Toyoda δημιούργησε το τμήμα αθλητισμού, λέγοντας:
«Για να κάνουμε τα πράγματα ακόμη καλύτερα, πρέπει να έχουμε την νοοτροπία του ‘να μην τα παρατούμε ποτέ’. Καθώς αγωνιζόμαστε για κάτι άλλο εκτός από τον εαυτό μας, όπως οι συνάδελφοί μας, συνειδητοποιούμε ότι το κάνουμε ‘για την ομάδα’, κάτι που φάνηκε στις επανειλημμένες προσπάθειές μας, να κάνουμε ολοένα και καλύτερα αυτοκίνητα.

Το 2011, ο αθλητισμός παρείχε στην Toyota ένα αίσθημα ελπίδας και ενθάρρυνσης στο να «μην παραιτηθεί ποτέ».
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, ο «μεγάλος σεισμός της Ανατολικής Ιαπωνίας» που συνέβη στις αρχές της χρονιάς και εν συνεχεία την ίδια χρονιά οι πλημμύρες στην Ταϊλάνδη, είχαν ως αποτέλεσμα την αποκοπή της αλυσίδας εφοδιασμού, προκαλώντας αναστολή στην παραγωγή.

Ο Akio Toyoda τότε είχε μεταβεί στην περιοχή για να εκτιμήσει την κατάσταση, και ενώ ήταν εκεί, λάμβανε ενημέρωση για την ομάδα softball  γυναικών της εταιρείας που αγωνίζονταν στην Ιαπωνία.

Η ομάδα βρισκόταν στη μέση του τελικού αγώνα για τον τίτλο της σεζόν. Η πρώτη ενημέρωση ανέφερε ότι η ομάδα κατέγραφε σκορ ισοπαλίας 0-0 και είχε μόλις δοθεί παράταση δύο χτυπημάτων. Παρά την εξέλιξη αυτή η ομάδα συγκεντρώθηκε και ήταν σε θέση να τραβήξει ένα turn-around από πίσω, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με  νίκη.

Τότε, μετά  την ενημέρωση για την απροσδόκητη νίκη που πέτυχε η ομάδα, ο Toyoda σχολίασε: « Το γεγονός αυτό ήρθε σε μια εποχή που εμείς ως εταιρεία ήδη αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του σεισμού της Μεγάλης Ανατολικής Ιαπωνίας και τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη, αντικρύζοντας τη νίκη της ομάδας του softball λαμβάνουμε όλη την απαραίτητη ενθάρρυνση».
Λόγω λοιπόν της εμπειρίας αυτής, αλλά και πολλών άλλων, η Toyota στοχεύει να διαδώσει το δέος για τον αθλητισμό σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.
 
Οι αθλητές που διαγωνίζονται  στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι τα πραγματικά αστέρια. Για να τους βοηθήσει να λάμψουν όσο το δυνατόν πιο έντονα η Toyota,  θα υποστηρίξει τους Αγώνες, παρέχοντας τεχνολογία και υπηρεσίες όπως οχήματα μετακινήσεων,  ρομπότ που υποστηρίζουν την κινητικότητα και χρήση του συστήματος παραγωγής Toyota.
Η Toyota φιλοδοξεί να μοιραστεί από κοινού το πάθος του αθλητισμού με όλους τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων των πελατών της.
 
Συμπληρωματικά  αναφέρεται ότι εκτός από τη νέα προσθήκη της σελίδας για τους αθλητές, η Toyota έχει ήδη ένα αξιόλογο σύνολο ιστοσελίδων αφιερωμένων στον αθλητισμό, τους αθλητές και την κινητικότητα:
1) Ιστοσελίδα των Ολυμπιακών, Παραολυμπιακών και Αθλητισμού της Toyota
-Παρέχει πληροφορίες σχετικά με την Toyota και τον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων.
2) Σελίδες αθλητών – νέα σελίδα
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor