Αγιασμός στο Θερινό Σχολείο της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού ανοίγει τις πόρτες του Θερινού της Σχολείου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, φιλοξενώντας παιδιά εργαζομένων της Εταιρείας και των γειτονικών κοινοτήτων, ηλικίας από 6 μέχρι και 12 ετών.

Στις 9 Ιουλίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στο Θερινό Σχολείο, το οποίο στεγάζεται στον χώρο του δημοτικού σχολείου Ζυγίου και πρόκειται να λειτουργήσει για δύο μήνες, από 1 Ιουλίου μέχρι και 30 Αυγούστου 2019.

Διπλωματούχοι εκπαιδευτικοί απασχολούν εποικοδομητικά τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, από τις 7.00 μέχρι τις 16.00, μέσα από ειδικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από την Εταιρεία μαζί με έμπειρους εκπαιδευτικούς, για να ικανοποιήσουν και να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων και γνώσεων, μέσα από διάφορες δημιουργικές και ομαδικές δραστηριότητες, όπως είναι το θέατρο, η ζωγραφική, κατασκευές, μουσική, γυμναστική, τάεκβοντο, αγωγή ζωής (συναισθηματική, περιβάλλον), χρήση βιβλιοθήκης, εκδρομές κλπ. Φέτος προστέθηκαν νέες δραστηριότητες όπως, ρομποτική, ποδόσφαιρο, ζούμπα, χορός, γυμναστική και τζούντο, σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες. Το μεσημεριανό γεύμα και σνακ των παιδιών παρέχεται από εγκεκριμένο εστιατόριο της περιοχής ενώ το μενού έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την υγιεινή διατροφή των παιδιών.

Το Θερινό Σχολείο δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού και των γειτονικών κοινοτήτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου τα σχολεία παραμένουν κλειστά και οι γονείς δυσκολεύονται να βρουν τρόπους απασχόλησης των παιδιών τους.

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού αναπτύσσει συνεχώς Εταιρική Υπευθυνότητα και προσφέρει κοινωνικό έργο, μέσα από καλές πρακτικές που σχεδιάζει και εκτελεί, βασισμένη πάντα στην πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της.

 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor