Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και ESSO μαζί στο Πρόγραμμα «Υγεία και Πρόληψη»

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα υγείας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η εταιρεία εισαγωγής πετρελαιοειδών ESSO συνεχίζουν και φέτος να προσφέρουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για πίεση, σάκχαρο και χοληστερόλη. Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και ESSO αγκαλιάζουν την κοινωνία υλοποιώντας και το 2019 το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης “Υγεία και Πρόληψη”. O κλάδος Νοσηλευτικής του Τμήματος Επιστημών Υγείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετέχει ενεργά από το 2008 στο πρόγραμμα της ESSO “Υγεία και Πρόληψη” με έμπειρο νοσηλευτικό ακαδημαϊκό προσωπικό και φοιτητές/τριες του Νοσηλευτικού Κλάδου, στην δωρεάν μέτρηση των επιπέδων χοληστερόλης, γλυκόζης του αίματος και αρτηριακής πίεσης.
 
Οι εκδηλώσεις που έχουν καταστεί ετήσιος θεσμός πραγματοποιούνται σε πρατήρια της ESSO σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου. Κατά μέσο όρο διοργανώνονται γύρω στις 20 εκδηλώσεις τον χρόνο. Στόχος αυτού του προγράμματος είναι η πρόληψη, γι’ αυτό όσοι παρουσιάσουν αποτελέσματα που παρεκκλίνουν από τα επιτρεπτά, παροτρύνονται να επισκεφθούν τον γιατρό τους για περαιτέρω εξετάσεις.
 
Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και στηρίζεται επιστημονικά από το Τμήμα Επιστημών Υγείας (Πρόγραμμα Νοσηλευτικής) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor