Ημερίδα για τα προγράμματα εκπαίδευσης στις Φυλακές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

InBusinessNews  13/06/2018 11:30
Ημερίδα για τα προγράμματα εκπαίδευσης στις Φυλακές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

Ημερίδα για τα προγράμματα εκπαίδευσης στις Φυλακές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

InBusinessNews  13/06/2018 11:30

Την Τρίτη 5/6/18 πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ημερίδα στο πλαίσιο του προγράμματος Empowering Learning Models in Prison (ELMIP). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Δικαιοσύνη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ημερίδα έλαβαν μέρος 85 άτομα, εκ των οποίων σωφρονιστικοί υπάλληλοι των Κεντρικών Φυλακών, φοιτητές και φοιτήτριες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου καθώς και του Πανεπιστημίου Κύπρου. Χαιρετισμούς απηύθυναν η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους και ο Καθηγητής Ανδρέας Ευσταθίου, Αντιπρύτανης Έρευνας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

RELATED ARTICLES


Ο Καθηγητής Μάριος Βρυωνίδης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, προέβη σε γενική ενημέρωση για το πρόγραμμα ELMIP, αναφερόμενος στους στόχους και στην αναγκαιότητα του προγράμματος. Η Δρ. Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη, επιστημονική συνεργάτιδα στο έργο, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το πρόγραμμα εκπαίδευσης των κρατουμένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Τέλος, η κ. Αθηνά Δημητρίου, αναπληρώτρια Ανώτερη Λειτουργός του Τμήματος Φυλακών, έκανε ομιλία με θέμα: «Ριζοσπαστικοποίηση στις Φυλακές – Εκτίμηση Κινδύνων και Αντιμετώπιση». 

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές του μηνός είχε διοργανωθεί συνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την παρουσίαση του προγράμματος ELMIP στην οποία παρέστη ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου. Ο Υπουργός είχε συγχαρεί τους συντελεστές του έργου για τις «προσπάθειες στήριξης των νεαρών κρατουμένων κατά τη διαδικασία αναμόρφωσης και κοινωνικής επανένταξής τους».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας