Coffee Island

Ο καφές για την Coffee Island είναι επιστήμη. Από το 1999 με το πρώτο καφεκοπτείο, μέχρι σήμερα, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα πολύ ισχυρό δίκτυο franchise τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αριθμώντας ήδη περισσότερα από 400 καταστήματα. Με συνεχή επένδυση σε τεχνογνωσία και εμμονή στη λεπτομέρεια, προσφέρουν μια ολιστική προσέγγιση στους καταναλωτές που τους προτιμούν. H Coffee Island μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας, που έχει ως αφετηρία το καφεκοπτείο, το οποίο αποτελεί την καρδιά κάθε καταστήματος, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία χαρμανιών καφέ και ροφημάτων, που σε συνδυασμό με τη γωνία Home Barista, δίνει στον καταναλωτή τη δυνατότητα της μύησης στη διαδικασία παρασκευής του καφέ. Η γευστική εμπειρία ολοκληρώνεται με το espresso bar και τη διευρυμένη επιλογή προϊόντων που προσφέρει.  Πιστεύουν στο δίκαιο επιχειρείν, γι’ αυτό προσφέρουν στο συνεργάτη ένα επιχειρηματικό μοντέλο  απαλλαγμένο από οικονομικές δεσμεύσεις επί του κύκλου εργασιών. Iδιαίτερη βαρύτητα έχει τόσο σε ποιοτικό όσο και συναισθηματικό επίπεδο η πολιτική direct trade, που ακολουθούν, διασφαλίζοντας τη συνεχή και σταθερή τροφοδότηση του δικτύου με εξαιρετική πρώτη ύλη από φάρμες σε όλον τον κόσμο. 

Πορεία διακρίσεων  
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εστίαση από το 1999 και το δίκτυο της αναπτύχθηκε, με σχεδόν γεωμετρική πρόοδο, από το 2009 έως σήμερα, κατακτώντας εθνικές και ευρωπαϊκές διακρίσεις. Σ’ αυτό συνετέλεσαν πολλοί παράγοντες, όπως το rebranding των καταστημάτων, η εισαγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων, η πελατοκεντρική προσέγγιση, η εκπαίδευση και η εξειδίκευση του προσωπικού. 
Το δίκτυο της εταιρείας αναπτύσσεται σε όλη την Κύπρο με επιτυχημένες τοποθετήσεις καταστημάτων, ακόμα και σε περιφερειακές περιοχές, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία που δίνεται στην ισοβαρή παγκύπρια παρουσία. Στοχεύουν και επενδύουν διαρκώς στην ενίσχυση του brand, βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους, πρωτοπορούν λανσάροντας νέα και καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες, διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων. 

Συνεχείς επενδύσεις
Στην Coffee Island βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση, δημιουργούν τάσεις, επενδύουν στον εξοπλισμό των καταστημάτων, αλλά και στην εκπαίδευση των εργαζομένων.  Αντιλήφθηκαν την ανάγκη για συνεχή εξέλιξη και εξειδίκευση του προσωπικού των καφεκοπτείων και πέραν του εκπαιδευτικού κέντρου στην Πάτρα δημιούργησαν τρία νέα εκπαιδευτήρια στην Κύπρο, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αναζητούν συνεχώς καινοτομίες, τις οποίες εφαρμόζουν στις δύο υπερσύγχρονες μονάδες Roastery & Logistics στην Ελλάδα, που είναι πιστοποιημένες με το πρότυπο ISO22000 ως προς τη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων. Ακόμα, η επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό τους δίνει τη δυνατότητα να παρέχουν προϊοντικές καινοτομίες, αλλά και να εξασφαλίζουν την ποιότητα στο πλαίσιο της δεδομένης αύξησης της παραγωγής, που προκύπτει από την συνεχόμενη επέκταση του δικτύου τους.

Το MicroFarm Project
Παράλληλα με τη διασφάλιση ποιοτικού specialty καφέ, μέσα από τις συμφωνίες με τους ίδιους του ανθρώπους στις χώρες παραγωγής, πρωτοπορούν συνεχώς και από τον Οκτώβριο του 2014 προωθούν το MicroFarm Project. Το πρόγραμμα αφορά στη διάθεση περιορισμένων ποσοτήτων specialty καφέ, από συγκεκριμένες φάρμες ανά τον κόσμο, για την παρασκευή στο espresso bar κρύων και ζεστών, ανάλογα με την εποχή, ροφημάτων, αλλά και την πώληση υψηλής ποιότητας specialty ποικιλίας καφέ για παρασκευή στο σπίτι. Για κάθε ξεχωριστή ποικιλία του MicroFarm Project δίνουν πληροφορίες για τη φάρμα, το είδος του καρπού, τη μέθοδο επεξεργασίας, την πιστοποίηση του καφέ, το προφίλ ψησίματος και γεύσης. Μυούν τους καταναλωτές στην αναζήτηση υψηλών προδιαγραφών καφέ, με δυνατότητα προσαρμογής του στο δικό τους γευσιγνωστικό προφίλ σε προσιτή τιμή. Μέχρι σήμερα, έχουν «ταξιδέψει» γευστικά στην Κένυα, τη Νικαράγουα, τη Ρουάντα, την Αιθιοπία, τη Βραζιλία και το Ελ Σαλβαδόρ. Στα καφεκοπτεία της αλυσίδας οι λάτρεις του καφέ μπορούν να βρουν, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, κάθε μονοποικιλία των MicroFarm Project από όλον τον κόσμο! Αυτό το διάστημα έχουν σε διάθεση τον ολοκαίνουριο Microfarm Specialty KENYA MAASAI. 

Κουλτούρα επικοινωνίας
Η τεχνολογία αποτελεί σημαντικό πυλώνα της εξέλιξης και της καινοτομίας της αλυσίδας. Στα Coffee Island δεν θα μπορούσαν να μην αξιοποιήσουν τη δυναμική της, αλλά και να μην εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ως προς την επαφή τους με τον καταναλωτή. Η αμεσότητα με την οποία μπορούν να γνωστοποιήσουν στους πελάτες τους τις δράσεις και τα νέα προϊόντα τους, είναι ουσιαστική και πολύτιμη. Ταυτόχρονα, η αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές, μέσω των social media, τους βοηθά να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Η χρήση όλων των διαθέσιμων καναλιών επικοινωνίας συνδράμει στην ανθρωποκεντρική κουλτούρα, με την οποία πορεύονται όλα αυτά τα χρόνια. 

Διεθνής επέκταση
Στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει να πρωτοπορεί και να καινοτομεί τόσο στην προϊοντική γκάμα της όσο και στις παροχές των υπηρεσιών από τα καφεκοπτεία της. Η συνεχής υγιής ανάπτυξη του δικτύου της στην Κύπρο είναι μεγάλη ευθύνη αλλά και δέσμευση. Επίσης, η δυναμική της αποτυπώνεται πλέον και στις αγορές του εξωτερικού, καθώς το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και σίγουρα είναι μέσα στις προθέσεις της η εδραίωση ενός σημαντικού δικτύου σε χώρες του εξωτερικού, στις οποίες ήδη δραστηριοποιείται ή παρουσιάζει μεγάλη εμπορική δυναμική για το concept των καφεκοπτείων της. Με γνώση, διαφορετικότητα, όραμα και μεράκι προσπαθεί να χαράξει τη δική της πορεία, υπερβαίνοντας τις αντιξοότητες της οικονομίας αλλά και του έντονου ανταγωνισμού του κλάδου τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. 

Facts and figures 
• Η εταιρεία είναι market leader σε Κύπρο και Ελλάδα και έκτη αλυσίδα καφέ στην Ευρώπη, σύμφωνα με το δίκτυο των καφεκοπτείων της, καθώς αριθμεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 400 καταστήματα σε Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία και Καναδά.
• Αυτή τη στιγμή στην Κύπρο διαθέτει 45 καταστήματα σε όλες τις επαρχίες, γεγονός που προσδίδει μεγάλη δυναμική στην παρουσία και εξέλιξή της στην τοπική αγορά.
• Η δυναμική της εταιρείας εξελίχθηκε εν μέσω οικονομικής κρίσης, με επίκεντρο τον άνθρωπο, επενδύοντας συνεχώς σε γνώση, εξειδίκευση, εκπαίδευση, αλλά και με προσήλωση στις αρχές και τις αξίες της.
• Εκτός από τα στελέχη των κυπριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας, δεκάδες είναι οι άνθρωποι που εργάζονται καθημερινά στα 45 καφεκοπτεία του δικτύου της. 
• Η ισοβαρής διασπορά του δικτύου, σε όλη την Κύπρο, δίνει στην εταιρεία τη δυνατότητα να εξυπηρετεί εκατοντάδες καταναλωτές καθημερινά είτε on spot είτε μέσω delivery σε χώρους εργασίας ή στο σπίτι, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Στοιχεία επικοινωνίας 
Διεύθυνση: Λεωφόρος Στροβόλου 254, 2048, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22 333744
Email: info@coffeeisland.com.cy
Ιστοσελίδα: www.coffeeisland.com.cy

Δειτε Επισης

McCafe®
ipH
Gloria Jean’s Coffees
Coffee Island
COFFEE BERRY
ΛΑΪΚΟ ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ
Α.Π. Γεωργιάδη
Ώρα για καφέ