Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus: Ποιότητα πτυχίων και φοιτητικής ζωής

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus είναι ένα μοναδικό μοντέλο κυπριακής και βρετανικής ανώτατης εκπαίδευσης. Βρίσκεται κάτω από την ακαδημαϊκή ομπρέλα του University of Central Lancashire (UCLan UK), το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα δημόσια πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου με σχεδόν 200 χρόνια ιστορίας στη βρετανική εκπαίδευση. Παράλληλα, είναι πλήρως αδειδοτημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Κύπρο. Το  Πανεπιστήμιο UCLan κατατάσσεται στο 6,5% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως (CWUR 2020/21).

H συνεργασία του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus με το University of Central Lancashire συνιστά μια εξαίρετη σύζευξη δυνάμεων ακαδημαϊκής αριστείας με ουσιαστικά οφέλη για τους φοιτητές, προσφέροντάς τους τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν δύο πτυχία, από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και από το UCLan UK, πλήρως αναγνωρισμένα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πτυχίο του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus είναι το μόνο πτυχίο Βρετανικού Πανεπιστημίου, για το οποίο δεν απαιτείται υποβολή αναγνώρισης από το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.), όπως γίνεται με άλλα κολλέγια ή πανεπιστήμια που προσφέρουν πτυχία τύπου franchise.

Ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διανύουμε, με τις επιπτώσεις της πανδημίας, τις συνέπειες του Brexit στο κόστος σπουδών σε αγγλικά πανεπιστήμια, αλλά και με την παγκόσμια οικονομία να βρίσκεται σε αναταραχή, η δυνατότητα απόκτησης βρετανικού πτυχίου σε ένα περιβάλλον με ασφάλεια, μακριά από αβεβαιότητες και επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις, καθιστά το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus την ιδανική επιλογή για ποιοτική πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Φοιτητικές εστίες δίπλα στο πανεπιστήμιο

Οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus δημιουργήθηκαν ειδικά για τις ανάγκες και την ποιότητα ζωής των φοιτητών του. Το φοιτητικό συγκρότημα του πανεπιστημίου προσφέρει την ιδανική τοποθεσία στους φοιτητές του, αφού βρίσκεται εντός της περιοχής όπου βρίσκεται το κτίριο του πανεπιστημίου, παρέχοντας στους φοιτητές του Βρετανικού Πανεπιστημίου της Κύπρου όλες τις εγκαταστάσεις και την άνεση ενός σύγχρονου συγκροτήματος φοιτητικών εστιών. Το Student’s Nest παρέχει στους φοιτητές του πανεπιστημίου ένα σύγχρονο, άνετο και ασφαλές περιβάλλον για μια ευχάριστη φοιτητική ζωή στα 171 φοιτητικά του δωμάτια.

Στους χώρους του φοιτητικού συγκροτήματος οι φοιτητές θα βρουν:

• Εξωτερική πισίνα

• Αίθουσα παιχνιδιών/ TV room

• Χώρους στάθμευσης

• Χώρους στάθμευσης ποδηλάτων

• 24ωρη υπηρεσία ασφαλείας

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus δημιουργεί και ενισχύει μια κουλτούρα ένταξης χωρίς αποκλεισμούς. Πρεσβεύει τον πολιτισμό, αγκαλιάζει την διαφορετικότητα αλλά και την ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει την κοινότητά του και αναγνωρίζει την αξία που αυτή προσδίδει στην πανεπιστημιακή ζωή.

Πρωτοποριακή τεχνολογία οπτικοακουστικών μέσων

To ολοκαίνουργιο Media Studio, παρέχει στους φοιτητές του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus πολλαπλές ευκαιρίες για να είναι δημιουργικοί, μέσα από ένα σύνολο εργασιών που αναδεικνύει το εύρος των διαφορετικών δεξιοτήτων τους.

Παρέχει πρόσβαση σε σύγχρονες τεχνολογίες και εξοπλισμό παραγωγής τηλεόρασης και πολυμέσων, που απαιτούνται για την παραγωγή υψηλής ποιότητας Τηλεοπτικού, Ραδιοφωνικού και Οπτικοακουστικού Περιεχομένου Ψηφιακών Μέσων. Είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο περιβάλλον, όπου όλες οι ροές ήχου και βίντεο μπορούν να διαμορφωθούν μέσω δρομολόγησης υλικού και λογισμικού.

Το πανεπιστήμιο έχει θριαμβεύσει μεταξύ όλων των υποψηφιοτήτων από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική ως η πανεπιστημιούπολη με την πιο προηγμένη και πρωτοποριακή τεχνολογία οπτικοακουστικών μέσων. Οι φοιτητές μαθαίνουν σε μοντέρνες αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και σε εξειδικευμένα εργαστήρια, όπως το πρώτο Εικονικό Δικαστήριο (Moot Court) του νησιού, το τεχνολογικά προηγμένο Αθλητικό Εργαστήριο (Sports Lab) και ένα καινοτόμο Εργαστήριο Ψυχολογίας και Ανάπτυξης. Η υποδομή πληροφορικής παρέχει περισσότερες από 300 εφαρμογές λογισμικού και χιλιάδες διαδυκτιακές πηγές, με όλες τις εγκαταστάσεις on-line που συνδέονται αυτόματα με τους πόρους και τη βιβλιοθήκη του UCLan Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Καινοτόμα προγράμματα και πρακτική εμπειρία

Στο Πανεπιστήμο UCLan Cyprus λειτουργούν τρεις Σχολές. Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, η Σχολή Επιστημών και η Νομική Σχολή, κάτω από τις οποίες προσφέρεται μια ευρεία επιλογή προγραμμάτων σπουδών. Οι Σχολές έχουν αναπτύξει δυνατές σχέσεις με τη βιομηχανία, με αποτέλεσμα οι φοιτητές του πανεπιστημίου να εκτίθενται σε συνθήκες πραγματικού εργασιακού περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2019, ποσοστό 98,6% των αποφοίτων εργοδοτήθηκαν ή προχώρησαν σε μεταπτυχιακές ή ερευνητικές σπουδές σε περίοδο έξι μηνών μετά την αποφοίτησή τους.

Όλα τα προγράμματα σπουδών διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα και ακολουθούν ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές με εκείνα του μητρικού πανεπιστημίου, με ταυτόχρονη έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι σχολές του Πανεπιστημίου συνεργάζονται με επαγγελματικούς φορείς όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και του Ηνωμένου Βασιλείου, και τα προγράμματα αυτά έχουν τύχει αναγνώρισης από διεθνούς φήμης επαγγελματικά σώματα. Επιπρόσθετα, όλοι οι φοιτητές και φοιτήτριες έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς ενός χρόνου σπουδών στο UCLan Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus μέχρι και ενός έτους σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο στην Ευρώπη, με το οποίο διατηρείται συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, εκτός από την διασφάλιση διπλής ακαδημαϊκής ποιότητας, προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικής εμπειρίας, ώστε να εξοπλίσει τους φοιτητές με τα προσόντα και τις ικανότητες που απαιτούνται για εργοδότηση στη διεθνή αγορά. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει, μέσω της ακαδημαϊκής αριστείας και της καινοτόμου σκέψης, μελλοντικούς ηγέτες και διεθνείς επιχειρηματίες, με τις δεξιότητες και την επιχειρηματική διάθεση για επιτυχία στη σύγχρονη παγκόσμια οικονομία.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Λεωφόρος Πανεπιστημίου 12-14, 7080, Πύλα

Τηλέφωνο: 24694000

Φαξ: 24812120

E-mail: info@uclancyprus.ac.cy

Δειτε Επισης

Neapolis University Pafos: Με ποιότητα και καινοτομία
GLOBALTRAINING: Κορυφαίο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης
Frederick University: Ποιοτική επιλογή σπουδών
Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus: Ποιότητα πτυχίων και φοιτητικής ζωής
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Ανοίγει Ορίζοντες
Μεταπτυχιακή Σχολή Ινστιτούτου Κύπρου: Ερευνητικό Κέντρο
Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Εγγύηση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση