MAP S.PLATIS GROUP

Ο Όμιλος MAP S.Platis κατέχει ηγετική θέση και αναγνωρίζεται διεθνώς για την εξειδίκευσή του σε θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης στα χρηματοοικονομικά και σε συναφείς υπηρεσίες. Μεταξύ αυτών, αδειοδότηση από εποπτικές Aρχές διεθνώς, υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου, κεφαλαιακής επάρκειας και διαχείρισης κινδύνων, ανθρώπινου δυναμικού, κανονιστικής τεχνολογίας και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Για θέματα ισότητας που αφορούν στο ευρύτερο εργασιακό περιβάλλον αλλά και στις εργασίες του ομίλου, μιλά ο HR Director, Παύλος Χαραλαμπίδης.

Πώς χαρακτηρίζετε το εργασιακό περιβάλλον στην Κύπρο σε ό,τι αφορά θέματα ίσων ευκαιριών στην εργοδότηση;

Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι κυπριακές επιχειρήσεις έχουν επιτελέσει σημαντική πρόοδο στο θέμα της παροχής ευκαιριών σταδιοδρομίας σε επαγγελματίες τα τελευταία χρόνια, καθώς επίσης στην προώθηση ίσων ευκαιριών μεταξύ των φύλων σε θέματα ανέλιξης, αλλά και στην παροχή διευκολύνσεων και ευέλικτων μορφών απασχόλησης αναλόγως των προσωπικών αναγκών.

Παραδείγματα τέτοια αποτελούν εργαζόμενες μητέρες, άτομα που παράλληλα φοιτούν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα ή εκπαιδεύονται για επαγγελματικούς τίτλους, άτομα που ταξιδεύουν καθημερινά από άλλη επαρχία για σκοπούς εργασίας, πολίτες τρίτων χωρών κ.ά.                                                                                

Το στοίχημα παραμένει να μπορέσουμε ευρέως και σε συνολική βάση να ενισχύσουμε περαιτέρω την κουλτούρα αποδοχής της διαφορετικότητας, να οικοδομήσουμε τον σεβασμό και την αποτελεσματική συνεργασία. Είναι γεγονός ότι οι οργανισμοί που καταφέρνουν να αξιοποιούν τα ιδιαίτερα ταλέντα και τις διαφορετικές δεξιότητες των εργαζομένων τους έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Επιπρόσθετα, παραμένει μείζονος σημασίας η τοποθέτηση των κατάλληλων εργαζομένων στην κατάλληλη θέση, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και άλλα χαρακτηριστικά, αλλά με μόνο γνώμονα την προσωπικότητα, τις ικανότητες και τις δυνατότητες του ατόμου.

Ποια είναι η εταιρική φιλοσοφία που ακολουθείτε, ώστε να προωθείτε την ισότητα και πολυμορφία στην εργασία;

Μέσα από τη διαδικασία υλοποίησης και στη συνέχεια την πιστοποίηση των διαδικασιών και πολιτικών μας με τη διάκριση «Υγιών Εργασιακών Σχέσεων» από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ), μας δόθηκε η δυνατότητα να εξετάσουμε με λεπτομέρεια καθώς και να βελτιώσουμε τις διαδικασίες και τις πρακτικές που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό μας. Ειδικότερα, να διασφαλίσουμε την ισότητα και την πολυμορφία στην εργασία αλλά και την αντικειμενική αξιολόγηση της απόδοσης και κατ’ επέκταση την αναγνώριση και ανταμοιβή των μελών του προσωπικού.                                                                         

 Η προσωπική ανάπτυξη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας που χαρακτηρίζει τον Όμιλο MAP S.Platis και εργαζόμαστε με συνέπεια και επιμονή για την επίτευξη μιας εταιρικής κουλτούρας, η οποία να προωθεί τη συμμετοχικότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας ανάμεσα στο προσωπικό μας.                                                                                                           

Οι άνθρωποί μας αισθάνονται μέρος μιας ενιαίας ομάδας και απολαμβάνουν ειλικρινή και αμφίδρομη επικοινωνία, αγκαλιάζουν το ομαδικό πνεύμα και τη φιλική ατμόσφαιρα και αισθάνονται σίγουροι ότι η σκληρή δουλειά και η προσωπική τους συνεισφορά στον Όμιλο αναγνωρίζονται μέσω δίκαιης και ισότιμης μεταχείρισης.

Πώς αξιολογείτε τα αποτελέσματα της εργασιακής πρακτικής που ακολουθεί ο Όμιλος;                                                                       

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις Έρευνες Δέσμευσης Εργαζομένων που διεξάγουμε διαχρονικά, οι άνθρωποί μας επιδεικνύουν αίσθημα δέσμευσης και αφοσίωσης προς τον Όμιλο και αναγνωρίζουν ότι υπάρχει μια υποστηρικτική διοικητική ομάδα που προσανατολίζεται με ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση συνολικής επιτυχίας στην οποία όλοι είναι κοινωνοί. Συγκεκριμένα να αναφέρω ότι στον Όμιλό μας εργοδοτούνται επαγγελματίες από 15 και πλέον διαφορετικές εθνικότητες, οι οποίοι συνυπάρχουν και συνεργάζονται αποτελεσματικά με σεβασμό προς διαφορετικές κουλτούρες, αλλά έχοντας κοινούς στόχους και αξίες.                                                                            

Επιπρόσθετα, στον Όμιλό μας υπάρχουν διαφορετικές ηλικιακές ομάδες επαγγελματιών και έχουμε κερδίσει το στοίχημα να ανταποκρινόμαστε στοχευμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε μιας εξ αυτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος μας χαρακτηρίζεται από σαφή και διακριτή ιεραρχική δομή, η οποία σε συνδυασμό με την προσωπική απόδοση του ατόμου και ανεξαρτήτως φύλου καθορίζει τις απολαβές και την ανέλιξη του κάθε ατόμου.

Σήμερα, οι εξειδικευμένες ομάδες μας αποτελούνται από 400 επαγγελματίες και ο Όμιλος συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη των εργασιών του αλλά και στη διασφάλιση παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των πελατών.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Λεμεσός: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 74, Amaranton Court, 2ος και 3ος όροφος,

4003, Μέσα Γειτονιά

Τηλέφωνο: 25351335

Λευκωσία: Διαγόρου 2, Era House, όροφοι 9-12,1097

Τηλέφωνο: 22877744

Λονδίνο: 200 Aldersgate, EC1A 4HD, London, United Kingdom

Tηλέφωνο: +442070605540

Μάλτα: Office 3, Sterling Building, Enrico Mizzi Street, Ta’ Xbiex XBX 1453

 Tηλέφωνο:  +35621669690

 

E-mail: info@mapsplatis.com Ιστοσελίδα:

www.mapsplatis.com     

 

Social Media:

 www.linkedin.com/company/mapsplatis/

 www.facebook.com/mapsplatis

 www.twitter.com/mapsplatis

 

 www.youtube.com/channel/UCnME67rpOLR6QHwJRN_nRlg

Δειτε Επισης

Voici la Mode
PwC Κύπρου
Leroy Merlin
KPMG ΚΥΠΡΟΥ
JUNIOR ACHIEVEMENT
ASTROBANK
ACS Courier
ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Τράπεζα Κύπρου
EXNESS