McDONALD'S™ ΚΥΠΡΟΥ

Με το σλόγκαν «Because at McDonald's Everyone’s Tomorrow Matters» συνεχίζουμε, ως McDonald’s, να κάνουμε μία ακόμα μεγαλύτερη στροφή προς το περιβάλλον, υλοποιώντας περισσότερες βιώσιμες πρακτικές που αφορούν στην προστασία του πλανήτη μας, καθώς και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αλλάζοντας το σήμερα, αλλάζεις και το αύριο και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το όραμά μας, που δεν είναι άλλο από την όλο και μεγαλύτερη - όσο κυλάει ο χρόνος - μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.

Ποτέ δεν δεσμευόμαστε τυπικά απέναντι στην κοινωνία, αλλά ουσιαστικά κι αυτό είναι κάτι που πηγάζει αβίαστα μέσα από τις αρχές και τις αξίες μας, σε παγκόσμιο επίπεδο. Φυσικά, όλο αυτό δεν είναι τυχαίο, γιατί έχουμε ως πυξίδα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.                                                                                                

Κινούμενοι λοιπόν - ως εταιρεία - σε αυτό το πλαίσιο, στηρίζουμε την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και κατ’ επέκταση οι στρατηγικές μας προτεραιότητες έχουν ως επίκεντρό τους την ευημερία του κοινωνικού συνόλου.

Πώς αντικατοπτρίζεται η κουλτούρα βιωσιμότητας στις δραστηριότητές σας;

Κάθε μας βήμα είναι μία διαρκής επιδίωξη του «καλώς επιχειρείν», γεγονός που ευθυγραμμίζεται και με τη μεγαλύτερη βιώσιμη ανάπτυξη που επιθυμούμε να δούμε - στο άμεσο μέλλον - στην κυπριακή κοινωνία.                                                                                 

Οι βιώσιμες επενδύσεις, η υιοθέτηση και εφαρμογή περιβαλλοντικών στρατηγικών, καθώς και η διαφάνεια στις επιχειρήσεις, είναι μερικά από τα ζητήματα που είναι σημαντικό να έχουν μονίμως πρώτη θέση σε κάθε ατζέντα συζητήσεων, που αφορά στη βιώσιμη ανάπτυξη της Κύπρου.

H βιωσιμότητα για τη McDonald’s δεν είναι κάτι πολύπλοκο, αλλά η δημιουργία κοινής αξίας μεταξύ της αλυσίδας των εστιατορίων μας και του κόσμου στον οποίο απευθυνόμαστε και μας εμπιστεύεται.                                                                                           

Πιστεύουμε πραγματικά και το διαπιστώνουμε καθημερινά, ότι κάθε βήμα που εξελίσσει το προσωπικό μας, αναβαθμίζει τις υπηρεσίες μας και αναπτύσσει την εταιρεία στο σύνολό της, έχει συνάμα κι ένα θετικό αντίκτυπο στην ευρύτερη κοινωνία.

Ποιες στρατηγικές, πολιτικές και πρακτικές ESG εφαρμόζετε ή θα αναπτύξετε;

Είναι γεγονός ότι το τρίπτυχο Περιβάλλον - Κοινωνική Ευθύνη - Ορθή Εταιρική Διακυβέρνηση αποτελεί το νέο «συμβόλαιο» κοινωνίας και επιχειρηματικότητας και εξελίσσεται σε πυξίδα για τη λειτουργία των επιχειρήσεων και των επενδυτών. Ως McDonald’s κινούμαστε στην ίδια ευθεία, αφού συνεχίζουμε με σταθερούς ρυθμούς να υλοποιούμε ενέργειες βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά και να εντάσσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά τη φιλοσοφία του ESG στις πρακτικές μας.

Ήδη έχουμε αντικαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος των συσκευασιών με φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες ενώ μέχρι το 2025 στοχεύουμε όλες οι συσκευασίες να προέρχονται από 100% ανανεώσιμες, ανακυκλωμένες ή πιστοποιημένες πηγές. Με αυτό τον τρόπο αγκαλιάζουμε - με τον δικό μας τρόπο - το περιβάλλον, καθώς πρόκειται για πρακτικές που αφορούν στην αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων και των φυσικών πόρων.

Παράλληλα, θέλοντας να ενισχύσουμε περισσότερο την περιβαλλοντική συνείδηση του κόσμου, ξεκινήσαμε μία «πράσινη» εκστρατεία με το σλόγκαν «Take Away Your Take Away», την οποία εμπνευστήκαμε από τη Νορβηγία.  Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν οι πεταμένες συσκευασίες στους εξωτερικούς χώρους, λόγω και της αυξημένης ζήτησης των υπηρεσιών Delivery και Take Away. Επίσης, μελετάμε προσεκτικά την κάθε μας κίνηση, γι’ αυτό και μέσα από τις συνεχείς μας δράσεις, προωθούμε την ορθή εταιρική διακυβέρνηση, που προτάσσει διαφάνεια και επιχειρηματική ηθική.                                                                               

Απόδειξη, το γεγονός ότι παραμένουμε πιστοί στην παγκόσμια δέσμευσή μας για πλήρη διαφάνεια γύρω από τα προϊόντα που διαθέτουμε στα εστιατόρια McDonald’s, καθώς δίνουμε την ευκαιρία στο καταναλωτικό κοινό της Κύπρου να υποβάλλει τη δική του ερώτηση, μέσω της πλατφόρμας «Your Right to Know».

Τα πλάνα για το μέλλον: ESG Sustainability Transformation Journey

Πού και πώς εκτείνεται το ταξίδι της McDonald’s προς τη βιωσιμότητα;

Το ταξίδι της McDonald’s προς τη βιωσιμότητα δεν περιλαμβάνει προσγείωση σ’ ένα συγκεκριμένο «προορισμό», αλλά παραγωγική διάρκεια και ετοιμότητα σε διάφορες προκλήσεις. Δεν θα έκανα λόγο για «μεταμόρφωση», αλλά για αναδημιουργία, διότι με αυτό το σκεπτικό κινούμαστε προς ένα μέλλον με μεγαλύτερη βιώσιμη ανάπτυξη.  Όλη αυτή η πορεία, όμως, προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και ταυτόχρονα προς στο τρίπτυχο Περιβάλλον - Κοινωνία - Διακυβέρνηση (ESG) συνεχίζει να είναι, για εμάς, μία διαρκής εξελικτική διαδικασία, που θα απαιτεί πάντα πιο ισχυρή τεχνογνωσία, πιο ανθεκτική στρατηγική βιωσιμότητας και πιο αποδοτικές πρακτικές διαχείρισης κινδύνων.  Κι επειδή είμαστε βέβαιοι ότι κάθε γενιά (και ιδιαίτερα οι νεότερες γενιές) δείχνει πρόθυμη να συμβάλλει περισσότερο στην προστασία του πλανήτη, αναζητούμε συνεχώς νέες πρακτικές, που ενισχύουν όλο και πιο πολύ την περιβαλλοντική συνείδηση. Τρανό παράδειγμα, η αλλαγή των παιχνιδιών εντός κάθε Happy Meal™, αφού μέχρι το τέλος του 2025 κάθε παιχνίδι θα είναι φτιαγμένο μόνο από βιώσιμα υλικά.

Πώς αυτές οι πολιτικές προσθέτουν αξία στον Όμιλο, αλλά και σε όλους τους stakeholders σας (πελάτες, εργαζόμενους, κοινωνία κ.λπ.);

Για τη McDonald’s, αυτό που έχει σημαντικότερο ρόλο είναι η μακροπρόθεσμη αξία και όχι η αξία χωρίς υπόσταση και μέλλον. Γι’ αυτό και μέσω δεικτών που καταγράφουν κάθε επίδοση που σχετίζεται με θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης, αποτυπώνεται ξεκάθαρα η διάθεση αλλά και η ικανότητα της εταιρείας να δημιουργεί αξία, διαμορφώνοντας στρατηγικές με αποτελεσματικότητα και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κεντρικά Γραφεία McDonald’s Κύπρου

Διεύθυνση: Λεωφόρος Αθηνών 30-32, 6023, Λάρνακα Τηλέφωνο: 24818131 Ε-mails: marketing@mcdonalds.com.cy και hr@mcdonalds.com.cy 

Ιστοσελίδα: www.mcdonalds.com.cy Social Μedia:  McDonald's Cyprus (Facebook) και @McDonalds_Cyprus (Instagram).

 

Δειτε Επισης

Safe Bulkers
Phinopoulou Legal Practice (PLP)
MUSKITA Aluminium Industries
LANITIS FOUNDATION
KPMG Impact
GROW SUSTAINABILITY CONSULTING
Cyta
Coca-Cola HBC cyprus
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ