McDONALD’S™

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί θεμελιώδη αρχή για τη McDonald’s™ σε διεθνές επίπεδο. Η κοινωνική υπευθυνότητα και ευσυνειδησία είναι συνυφασμένες με την εταιρεία και άρρηκτα συνδεδεμένες με τις αξίες και το όραμά της.
 
Δράσεις και στόχοι

Τα τελευταία 22 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Κύπρο, η εταιρεία έχει επιδείξει εκτενές έργο στον τομέα της ΕΚΕ. Οι βασικοί στρατηγικοί άξονες που κινείται είναι το φαγητό και η ποιότητά του, ο άνθρωπος και ο πλανήτης. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, εντάσσονται οι ποικίλες ενέργειες που διοργανώνονται, με συνεχή αγώνα να προσαρμόζονται στις εκάστοτε ανάγκες της κοινωνίας.
 
Η Παιδοκαρδιολογική Κλινική
Η υποστήριξη του RMHC® Cyprus (Ronald McDonald House Charities) αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση εκ μέρους της McDonald’s στο πλαίσιο της ΕΚΕ. Το πρώτο έργο του RMHC είναι η δημιουργία της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο, μίας υπερσύγχρονης κλινικής, επανδρωμένης με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και λειτουργικούς, φιλόξενους χώρους που εξυπηρετεί τις ανάγκες εκατοντάδων παιδιών.
 
Το Ronald McDonald House

Το 2018 υπογράφηκε συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας για τη δημιουργία του πρώτου Ronald McDonald House στην Κύπρο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους 18-24 μήνες και θα λειτουργεί βάσει διεθνών προτύπων. Οι ξενώνες φιλοξενίας ανεγείρονται στον χώρο του πρώην Κέντρου Αποκατάστασης Παραπληγικών στη Λευκωσία και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν οικογένειες παιδιών απ’ όλη την Κύπρο που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο, αλλά και σ’ άλλα νοσηλευτήρια. Τα έσοδα του RMHC Cyprus προέρχονται από το κοινό μέσω των συνεισφορών στα κουτιά RMHC®, τα οποία βρίσκονται σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s, από απευθείας χορηγίες ιδιωτών και εταιρειών, με κύριο χορηγό τη McDonald’s.
 
Το κοινωνικό της πρόσωπο
Η ΕΚΕ για τη McDonald’s επεκτείνεται σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας απέναντι στους πελάτες, το προσωπικό, τους συνεργάτες, το περιβάλλον και το κράτος. Η McDonald’s είναι ιδρυτικό μέλος της Green Dot και παράλληλα ανέλαβε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως ανακύκλωση χαρτιού και τοποθέτηση λιποπαγίδων στα εστιατόρια. Οι άνθρωποι είναι προτεραιότητα για την εταιρεία, γι’ αυτό και η εσωτερική επικοινωνιακή πολιτική στοχεύει στη δημιουργία ενός ασφαλούς, δίκαιου και δημιουργικού εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Επιβραβεύει τους υπαλλήλους της και τους βοηθά εμπράκτως στην επίτευξη των στόχων τους σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Επίσης, μία ακόμα κοινωνική πρωτοβουλία της McDonald’s είναι η απασχόληση ατόμων από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
 
Πάνω από όλα η οικογένεια
Tα παιδιά ανέκαθεν υπήρξαν θέμα μείζονος σημασίας για την εταιρεία, η οποία φροντίζει όχι μόνο για την ψυχαγωγία τους, αλλά πρωτίστως για την υγεία και την ασφάλειά τους. Αυτός είναι και ο λόγος επιχορήγησης αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως το McDonald’s Kid’s Race (Μαραθώνιος Λεμεσού & Λάρνακας), το McDonald’s Player Escort Program και παιδικές ακαδημίες ποδοσφαίρου σε όλη την Κύπρο. Ακόμα μία κοινωνική πρωτοβουλία της McDonald’s είναι τo Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας (Road Safety Program), ένα πρόγραμμα ενημέρωσης παιδιών για την οδική ασφάλεια,  το οποίο λειτουργεί τα τελευταία οκτώ χρόνια σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομίας Κύπρου. Ο θεσμός της οικογένειας και η πνευματική καλλιέργεια των παιδιών συγκαταλέγονται στις βασικές αρχές της εταιρείας. Το πρόγραμμα Book or Toy ή Happy Readers δίνει την επιλογή στο παιδί αντί για παιχνίδι, με την αγορά κάθε Happy Meal, να πάρει δώρο ένα βιβλίο. Η ενέργεια αυτή στοχεύει στο να καλλιεργήσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και ταυτόχρονα να δώσει την ευκαιρία στην οικογένεια να περάσει περισσότερο χρόνο μαζί.
 
Χρέος η προσφορά
Οι κυπριακές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, πρέπει να είναι κοινωνικά υπεύθυνες και να προσφέρουν όσο μπορούν στο κοινωνικό σύνολο. Η εκάστοτε εταιρεία οφείλει να είναι πιστή στις αρχές που πρεσβεύει και οι δράσεις της να αντικατοπτρίζουν τις αξίες της. Ο κάθε οργανισμός, ανάλογα με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του, μπορεί να επιλέξει να εστιάσει σε διαφορετικούς άξονες της ΕΚΕ. Στην Κύπρο υπάρχει μεγάλη ανάγκη καλλιέργειας τόσο οικολογικής όσο και ανθρωπιστικής συνείδησης και ο καθένας μας μπορεί να επιλέξει σε ποιο κομμάτι θα επενδύσει, ανάλογα με το είδος της επιχείρησης και την τοπική κοινωνία όπου δραστηριοποιείται.
 
Αισιοδοξία για το μέλλον
Με μεγάλη χαρά παρατηρούμε ότι τα τελευταία χρόνια πολλές επιχειρήσεις στην Κύπρο έχουν υιοθετήσει τις αρχές της ΕΚΕ και έχουν προχωρήσει σε σημαντικές δράσεις αντάξιες των επιχειρήσεων του εξωτερικού. Ευελπιστούμε ότι αυτή η ανάπτυξη όσον αφορά την ΕΚΕ θα συνεχίσει και στο μέλλον, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας όλων των εταιρειών. Ως McDonald’s Κύπρου αναγνωρίζουμε το σημαντικό έργο που επιτελεί η McDonald’s διεθνώς και ακολουθούμε το δρόμο που χάραξε, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα και τις ανάγκες της δικής μας χώρας.
 
ΕΚΕ είναι…
«Η ηθική υποχρέωση κάθε εταιρείας να επιστρέφει μέρος των εσόδων της στην κοινωνία, ενσωματώνοντας κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες»,
Ρένος Αντρέου, Γενικός Διευθυντής McDonald’s™ Κύπρου, Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου RMHC® Kύπρου
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Family Restaurants
Andreou Co. Ltd
Διεύθυνση:
Αθηνών 30-32, 6023,  P.O Box: 42150, 6531 Λάρνακα
Τηλέφωνο: 24 818 131                                                  
Email: info@mcdonalds.com.cy
 
 
 

Δειτε Επισης

LIDL ΚΥΠΡΟΥ
LAIKO COSMOS TRADING LTD
EXXONMOBIL CYPRUS
ALPHA BANK CYPRUS LTD
ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
A/ΦΟΙ ΛΑΝIΤΗ
ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ (ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ)
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ - Όλο και καλύτερα