ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΒΑΣΣΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΛΤΔ - Ανθρωποκεντρική κουλτούρα

Ο Όμιλος Eταιρειών Βάσσος Ηλιάδης Λτδ είναι από τους μεγαλύτερους εμπορικούς οργανισμούς της Κύπρου, εργοδοτώντας πάνω από 300 άτομα. Κυριότερη δραστηριότητα του ομίλου είναι η εισαγωγή, πώληση και διανομή προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, όπως, τροφίμων και ποτών, αθλητικού εξοπλισμού, αλλά και άλλων ειδών, τα οποία εντάσσονται στην κατηγορία πολυτελείας, όπως είναι τα κοσμήματα και τα ρολόγια. Για την ανθρωποκεντρική κουλτούρα του ομίλου μας μιλά η HR manager του ομίλου Doreen Demirdjian.

Στρατηγική προσλήψεων

Το ανθρώπινο δυναμικό είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας μας και γι’ αυτό τον λόγο η διαδικασία πρόσληψης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας μας. Η προσέλκυση υποψηφίων και η διατήρηση ταλέντων εντός του οργανισμού είναι σημαντικό κριτήριο για την αποτελεσματικότητα του οργανισμού μας. Για όλους τους πιο πάνω λόγους διαθέτουμε τον απαραίτητο χρόνο για να επιλέγεται ο κατάλληλος υποψήφιος για την κατάλληλη θέση.  Πέραν των δεξιοτήτων, τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά, τα οποία ψάχνουμε σε υποψήφιους, είναι: Ευσυνειδησία, ακεραιότητα χαρακτήρα, προθυμία, εχεμύθεια και ειλικρίνεια. 

Τον Μάρτιο 2021 η εταιρεία έλαβε στα Cyprus HR Awards 2020 το βραβείο Most Effective Recruitment Strategy. Αυτό υποδεικνύει ότι η εταιρεία υποστηρίζει πως η στρατηγική προσλήψεων είναι καίριας σημασίας και προτεραιότητα είναι η έγκαιρη και ποιοτική κάλυψη κενών θέσεων.

Υγεία & Ασφάλεια

Η Βάσσος Ηλιάδης Λτδ βάζει την υγεία και ασφάλεια των υπαλλήλων, των συνεργατών και της κοινωνίας ως προτεραιότητα. Οι αξίες της εταιρείας μας έπαιξαν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση του τρόπου με τον οποίο έχουμε ανταποκριθεί στον κορωνοϊό. Η αρχική επικέντρωση της εταιρείας μας ήταν η διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων. Δημιουργήσαμε ένα ασφαλή χώρο εργασίας με όλες τις εύλογες προφυλάξεις που μπορούν να ληφθούν και επενδύσαμε σε περισσότερη τεχνολογία.

Στήριξη εργαζομένων 

Δημιουργήθηκε Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης γι’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία έχει την ευθύνη να δίνει οδηγίες στο προσωπικό καθημερινά για τα μέτρα προς αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η εταιρεία προχώρησε από τον Μάρτιο 2020 μέχρι σήμερα στην προσφορά ειδών ατομικής προστασίας σε όλο το προσωπικό, πληρωμένα τεστ κορωνοϊού, άδεια μετ’ απολαβών στις ευπαθείς ομάδες, επιπλέον φιλοδωρήματα στους εργαζομένους στην πρώτη γραμμή.

Τον Μάρτιο 2021, η εταιρεία έλαβε επίσης, στα Cyprus HR Awards 2020, το βραβείο covid-19 HR Action Plan. Το συγκεκριμένο βραβείο αναγνωρίζει ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η εταιρεία λαμβάνει πρωτοβουλίες εταιρικής υπευθυνότητας και υιοθετεί πρακτικές που στηρίζουν την κοινωνία και τους συναδέλφους μας.    

Best Workplace

Τον Ιανουάριο του 2021, η εταιρεία πιστοποιήθηκε με το τo Great Place to Work®, Cyprus. Η επιτυχία αυτή αντανακλά τις δράσεις Ανθρώπινου Δυναμικού που υλοποιούνται για να εξασφαλίζεται ένα άρτιο εργασιακό περιβάλλον. Τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν τη στρατηγική της να διατηρεί πάντα μια ανθρωποκεντρική κουλτούρα και στόχος της είναι να βελτιώνεται καθημερινά και να δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον εργασίας. Η διάκριση αυτή οφείλεται στους εργαζόμενους, που με την αφοσίωση και το πάθος τους είναι ο πιο ισχυρός λόγος για την επιτυχία της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια.

Ομαλή συνεργασία

Λόγω της ανθρωποκεντρικής κουλτούρας της εταιρείας μας, στοχεύουμε πάντα να στηρίζουμε τους εργαζόμενούς μας σε οποιεσδήποτε προσωπικές ή επαγγελματικές δυσκολίες μπορεί να συναντήσουν. Τα γραφεία μας είναι ανοιχτού σχεδιασμού, κάτι το οποίο βοηθά στην ομαλή συνεργασία μεταξύ συναδέλφων και κάνει τους ανθρώπους εύκολα προσβάσιμους, δείχνοντας σε όλους τους εργαζόμενους ότι είμαστε ανοιχτοί στην επικοινωνία. Επιπρόσθετα με τα πιο πάνω, το κτίριο της εταιρείας μας είναι σχεδιασμένο με ψηλές περιβαλλοντικές και ενεργειακές προδιαγραφές και πραγματοποιούμε δραστηριότητες, όπως δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς παραλίας και εφαρμόζουμε τη μη χρήση πλαστικών μιας χρήσης στα γραφεία μας.

Επένδυση στην εκπαίδευση     

Με την επένδυση στην εκπαίδευση και επιχορήγηση πτυχίων και μεταπτυχιακών, η εταιρεία επιτυγχάνει την παραγωγικότητα και την αξιοποίηση των ατόμων της και συνεισφέρει στην ικανοποίηση και την υποκίνηση του Ανθρώπινου Δυναμικού της.

Σειρά ωφελημάτων

Κάποια ωφελήματα, τα οποία υποδεικνύουν στους εργαζόμενούς μας τις αξίες της εταιρείας μας, είναι:

• Πλήρης πληρωμή άδειας μητρότητας και πατρότητας.

• Πλήρης πληρωμένη άδεια ασθενείας.

• Αυξανόμενες μέρες άδειας βάσει χρόνων υπηρεσίας στην εταιρεία.

• Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους εργαζόμενους καθώς και εξαρτώμενους.

• Ποσοστό εισφοράς στο Ταμείο Προνοίας.

• Εκπτώσεις σε προϊόντα της εταιρείας.

• Δώρα γενεθλίων, Χριστουγέννων και Πάσχα σε όλο το προσωπικό.

• Η εταιρεία επιβραβεύει και αναγνωρίζει άτομα που βρίσκονται μέσα στην εταιρεία επί σειρά ετών, με τον θεσμό βράβευσης μακράς υπηρεσίας.

• First Day Schooling Leave - Οι συνάδελφοι, οι οποίοι επιθυμούν να συνοδεύσουν το παιδί τους την πρώτη μέρα του σχολείου, δικαιούνται μια μέρα επιπρόσθετη άδεια με πλήρεις απολαβές από την εταιρεία. Ο θεσμός αυτός έχει σκοπό να βελτιώσει την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και να βοηθήσει τους συναδέλφους μας να έχουν την ευχέρεια να αφοσιώνονται στις σημαντικές οικογενειακές στιγμές.

Βάσσος Ηλιάδης running team

Με σκοπό την προώθηση της υγείας, της ευεξίας και της άθλησης, η εταιρεία προσφέρει την ευκαιρία σε όλους τους συναδέλφους να προπονηθούν.

Συγκεκριμένα, από τον Σεπτέμβριο του 2019 η επιτροπή well-being έχει δημιουργήσει την ομάδα «Βάσσος Ηλιάδης running team», η οποία προπονείται κάθε μήνα σε εξωτερικό χώρο από εξειδικευμένο και έμπειρο προπονητή με κόστος της εταιρείας.   

Υγειές περιβάλλον

Ένα ευτυχισμένο εργατικό δυναμικό είναι υψίστης σημασίας για την επιτυχία του οργανισμού μας. Η ισορροπία μεταξύ της ατομικής και της επαγγελματικής ευημερίας είναι πολύ σημαντική και η υποστήριξη τόσο της σωματικής όσο και της πνευματικής ευεξίας των εργαζομένων, μέσω της ομαδικής άθλησης και ενημέρωσης όσον αφορά τη διατροφή και διαφόρων άλλων πρακτικών, συμβάλλει στη δέσμευση των εργαζομένων καθώς και στη δημιουργία ενός υγιούς και παραγωγικού περιβάλλοντος εργασίας.

Τέλος, η βασική αξία της εταιρείας μας είναι ο ανθρωποκεντρισμός μας, η ομαδικότητα και ο σεβασμός προς τους εργαζόμενους και στόχος μας είναι να δημιουργούμε ένα ιδανικό περιβάλλον εργασίας.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

HR Manager:

Doreen Demirdjian

Τηλέφωνο: 22897300

E-mail: ddemirdjian@vel.com.cy

Δειτε Επισης

MAP S.Platis Group - Επενδύουμε στην ευημερία των ανθρώπων μας
LEROY MERLIN - Είμαστε οι άνθρωποί μας
KPMG Κύπρου - Το πολυτιμότερο αγαθό οι άνθρωποί μας
IQ EQ (CYPRUS) LIMITED - Με τόλμη, δέσμευση και συνεργασία
GREAT PLACE TO WORK® - Πιστοποίηση και Διάκριση με Αξία
GRANT THORNTON CYPRUS - Ευέλικτο εργασιακό περιβάλλον
ECOMMBX - Όλοι για το κοινό όραμα
N. PSARAS CONSTRUCTION CO. LTD - Εργοδότης ίσων ευκαιριών
LIDL - Εξέλιξη χωρίς όρια
Best Workplaces Δουλεύοντας με τους καλύτερους