ΕxxonMobil Κύπρου: Ανάμεσα στους εταιρικούς χορηγούς του Cyprus Seeds

Aκόμα ένας οργανισμός, η ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited, εντάσσεται στο διακεκριμένο δίκτυο δωρητών του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Cyprus Seeds, ενισχύοντας την αποστολή του για την εμπορευματοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας στην Κύπρο.

Η ExxonMobil Κύπρου δραστηριοποιείται στην κυπριακή αγορά από το 1956 παρέχοντας καύσιμα και λιπαντικά. Μετά την υπογραφή της Σύμβασης για την Εξερεύνηση και Κατανομή της Παραγωγής του Υπεράκτιου Τμήματος 10 με την Κυπριακή Δημοκρατία το 2017, ιδρύεται η ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Ltd.

Η ExxonMobil ανήκει στους μεγαλύτερους παρόχους εμπορείας ενέργειας και κατασκευαστές χημικών στον κόσμο. Αποστολή της εταιρείας είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών επόμενης γενιάς οι οποίες να μπορούν να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες για ενέργεια και χημικά προϊόντα υψηλής ποιότητας με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

Για την επίτευξη της αποστολής αυτής, ο οργανισμός επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης. Παρόμοια αποστολή έχουν και μερικές από της ομάδες του Cyprus Seeds οι οποίες, μεταξύ άλλων, στοχεύουν στην εμπορευματοποίηση τεχνολογιών αιχμής στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Cyprus Seeds, στηρίζει διάφορες ακαδημαϊκές ομάδες μέσω της παροχής επιχορηγήσεων, καθοδήγησης, εκπαίδευσης και δικτύωσης. Οι κύριες πηγές χρηματοδότησης του οργανισμού προέρχονται από δωρεές εταιρειών και ιδιωτών καθώς και επιχορηγήσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι χορηγοί που στήριξαν το Cyprus Seeds στα πρώτα του βήματα είναι η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, ιδιωτικές εταιρείες στην Κύπρο, (όπως για παράδειγμα η Eurobank, EY και Medochemie), και ιδιώτες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Από το 2019, το Cyprus Seeds προκήρυξε δύο διαγωνισμούς και πρόκειται να ανακοινώσει στον τέλος του Μάρτη την τρίτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων για ακόμα ένα δωδεκάμηνο κύκλο χρηματοδότησης. Στόχος είναι να επιλεχθούν οι νέες ερευνητικές ομάδες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα. Παράλληλα θα επιλεχθούν ποιες ομάδες του πρώτου και δεύτερου κύκλου θα συνεχίσουν να λαμβάνουν στήριξη από τον οργανισμό. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι καθηγητές και φοιτητές των δημόσιων και ιδιωτικών ερευνητικών οργανισμών και πανεπιστημίων της Κύπρου οι οποίοι μέσω της καινοτόμου έρευνάς τους προσπαθούν να συμβάλουν στην επίλυση παγκοσμίων προβλημάτων προτείνοντας πρωτοποριακές λύσεις.

Το πρόγραμμα αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες για να λάβουν καθοδήγηση από τους μέντορες/επενδυτές που είναι μέρος του δικτύου μεντόρων/επενδυτών του Cyprus Seeds. Το εκλεχτό δίκτυο μεντόρων και επενδυτών του Cyprus Seeds είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του οργανισμού με την Ελληνική Πρωτοβουλία (Τhe Hellenic Initiative) και το ΜΙΤ Εnterprise Forum Greece. Να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους μέντορες/επενδυτές είναι απόφοιτοι του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), ή/και Έλληνες και Κύπριοι της Διασποράς.

Μέσα από τους δύο προηγούμενους κύκλους του, το Cyprus Seeds έχει υποστηρίξει 10 ακαδημαϊκές ομάδες από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Κέντρο Αριστείας «ΚΟΙΟΣ», το Ινστιτούτο Κύπρου και το Κέντρο Αριστείας CYENS στους τομείς της υγείας , του νερού, της ενέργειας, του τεχνικού εξοπλισμού και υλικών, των τεχνών, της αγροτεχνολογίας και της επιστήμης των υπολογιστών.

Δειτε Επισης

Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου
Διεθνής διάκριση για το Οινοποιείο Κυπερούντας
Η Honda Κύπρου παρουσιάζει τα τρία καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων, CR-V, ZR-V και e:Ny1
Διεθνείς διακρίσεις για τα brands της PPD Global, μέλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης