Η δημοφιλής Master of Wine, Jancis Robinson, εγκωμιάζει την γηγενή ποικιλία Ξυνιστέρι και το κρασί Πετρίτης

  20/05/2021 10:00
Η δημοφιλής Master of Wine, Jancis Robinson, εγκωμιάζει την γηγενή ποικιλία Ξυνιστέρι και το κρασί Πετρίτης

Η δημοφιλής Master of Wine, Jancis Robinson, εγκωμιάζει την γηγενή ποικιλία Ξυνιστέρι και το κρασί Πετρίτης

  20/05/2021 10:00

Σε πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε την 1η Μαΐου στους Financial Times, η δημοφιλής Master of Wine Jancis Robinson αναφέρεται στο ενδιαφέρον της να δοκιμάζει κρασιά, από όχι και τόσο κοσμοπολίτικες οινικές περιοχές, καθώς και από οινοποιεία που δεν είναι αναγνωρίσιμα στο ευρύτερο οινικό κοινό, δημοσιοποιώντας τα συμπεράσματά της. Ανάμεσα σε αυτά λοιπόν, συγκαταλέγονται οι ποικιλίες και τα κρασιά του Κυπριακού αμπελώνα.

Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στην γηγενή ποικιλία Ξυνιστέρι και στο κρασί Πετρίτης, στο οποίο η Robinson έχει αναφερθεί αρκετές φορές και στο παρελθόν σε προηγούμενα άρθρα της.

Στο άρθρο της με τίτλο «Wine from Ethiopia, Ukraine… where next?», επισημάνει το πως αναδεικνύεται η ποικιλία Ξυνιστέρι από αμπέλια μεγάλου υψομέτρου και κάνει αναφορά στους αμπελώνες του Οινοποιείου Κυπερούντας στα 1,140 μέτρα, δηλώντας χαρακτηριστικά ότι είναι από τους πιο υποσχόμενους και αποτελούν τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Το κρασί Πετρίτης 2018 (Ξυνιστέρι), είναι ένα από τα κρασιά που προτείνει ανάμεσα σε άλλα από Κύπρο, Αιθιοπία, Ουκρανία και Κίνα.
 

kyperountapetritis2

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο πιο κάτω link:

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.ft.com%2Fcontent%2F5e7936dd-08ba-409c-870b-07cbe3d6bab4%3Ffbclid%3DIwAR3LgpNNaa-OoWlINrNXFs37qnzGARcaw3YZHwbNSV2GPPvrsz4paIpTkmI%23comments-anchor&h=AT168tWoXOT2mezP9HTXWp_Wx7GXDqe6rkW__Pi5Xn5IkuID9M8ertEed_hG_RkJAtmLJ5SPjGcTRjY_9hu_JD21mh3a_0eqhScmwEYeesgK0JwaftTSmAsmaNw6d6kbNwcSFg

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας