Η Breguet παρουσιάζει μια ανανεωμένη εικόνα του Reine de Naples 8918

Ο Οίκος Breguet προσθέτει μια φρέσκια πινελιά στο μοντέλο Reine de Naples 8918 με μια βυσσινί νότα. Αυτή η σύνθεση σε λευκό χρυσό φωτίζεται από φίλντισι σε οπαλ και διαμάντια.

Η Breguet παρουσιάζει μια ανανεωμένη εικόνα του μοντέλου Reine de Naples 8918 σε καθηλωτικό κόκκινο χρώμα. Το ντελικάτο οβάλ σχήμα της κάσας αποτελεί μια ελεύθερη απόδοση του ρολογιού που είχε δημιουργήσει στο παρελθόν ο Abraham-Louis Breguet για την Caroline Murat. Οι αραβικοί αριθμοί Breguet εμφανίζονται σε βαθύ κόκκινο πάνω στην κλίμακα της ώρας σε λευκό φίλντισι. Το λουράκι από δέρμα αλιγάτορα αποτυπώνει αυτή τη νότα ζωντάνιας. Το Reine de Naples 8918 δημιουργήθηκε στο πνεύμα της παράδοσης Breguet και χτυπά στον ρυθμό ενός αυτόματου manufacture μηχανισμού.

Το ταλέντο των τεχνιτών της Breguet είναι εμφανές στο κέντρο του καντράν, με ένα μοτίβο guilloche clou de Paris που σκαλίστηκε σε λευκό χρυσό, τρίφτηκε μέχρι να γίνει σκόνη και επαργυρώθηκε. Μία φίνα μπορντούρα τονίζει την περιφέρεια του χρονομέτρου. Λεπτεπίλεπτοι μπλε δείκτες τύπου Breguet δείχνουν τα λεπτά και τις ώρες που αναγράφονται με κόκκινους αριθμούς. Οι αντιθέσεις ανάμεσα στις διαφορετικές αποχρώσεις και τα φινιρίσματα του καντράν που έχουν σχεδιαστεί με μια δόση φαντασίας ενισχύουν την ορατότητα, ένα ζήτημα που απασχολούσε πολύ τον A.-L. Breguet. Τέλος, ο μοναδικός αριθμός του ρολογιού αναγράφεται πάνω από την κλίμακα ωρών. Εφόσον το επιθυμεί η κάτοχος του ρολογιού, η Breguet θα καταχωρίσει το όνομά της στα αρχεία της, τα οποία τηρούνται από το τέλος του δέκατου όγδοου αιώνα.

Μια σειρά από 117 brilliant-cut διαμάντια αναδεικνύουν τη στεφάνη σε λευκό χρυσό, καθώς και τη φλάντζα του καντράν. Στη θέση 6 είναι τοποθετημένο ένα διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού που σηματοδοτεί την κλίμακα ωρών. Η λάμψη του σχεδίου επεκτείνεται και στην αναδιπλούμενη αγκράφα, που φωτίζεται από 26 διαμάντια.

Το Reine de Naples 8918 φιλοξενείται σε κάσα από λευκό χρυσό που φέρει περιμετρικά ελαφριές πτυχώσεις. Έχει προστεθεί και μια νέα πινελιά χρώματος στη θέση 4: ένα ρουμπίνι σε κοπή cabochon πάνω στην επίσης πτυχωτή κορώνα. Το καπάκι πλάκας από σάπφειρο αποκαλύπτει τον αυτόματο manufacture μηχανισμό 537/3, με απόθεμα ισχύος 45 ωρών. Κάθε εξάρτημα διακοσμείται επιμελώς με το χέρι, όπως επιβάλλει η παράδοση Breguet.

Το Reine de Naples 8918 by Breguet είναι μια ευχάριστα έντονη απόδοση των στυλ μιας θρυλικής συλλογής.

Το Ρολόι μιας Βασίλισσας
Κατά τη διάρκεια της βασιλείας της στη Νάπολη, η Caroline Murat, η μικρότερη αδερφή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, υπήρξε ένθερμη οπαδός των τεχνών και φέρεται να είχε αποκτήσει πάνω από 30 κανονικά και επιτραπέζια ρολόγια Breguet. Το 1810, ο ωρολογοποιός, που είχε εγκατασταθεί στην Quai de l’Horloge στο Παρίσι, ξεκίνησε να κατασκευάζει μια πρωτοφανή δημιουργία για εκείνη: ένα ρολόι σχεδιασμένο για να φοριέται στον καρπό. Αυτό έμελλε να γίνει το πρώτο καταγεγραμμένο ρολόι χειρός στον κόσμο. Από την παράδοσή του το 1812 μέχρι τις επισκευές του το 1849 και το 1855, τα αρχεία του οίκου Breguet παρακολουθούσαν την ιστορία και τα χαρακτηριστικά αυτού του ρολογιού, ωστόσο σήμερα δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται. Επρόκειτο για μια ντελικάτη δημιουργία σε ορθογώνιο σχήμα με ασημί καντράν που περιλάμβανε αρκετά στοιχεία: repeater, ένδειξη φάσεων σελήνης, καθώς και ένδειξη θερμοκρασίας. Τέλος, έφερε ένα χρυσό λουράκι με ειδική πλέξη και μπορούσε να φορεθεί στον καρπό.

Για πληροφορίες: VE Very Exclusive Λεμεσός – Τηλ: 22897361

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου