Montblanc 1858: Επανασυνδεθείτε με τη φύση με τα νέα ρολόγια

Εμπνευσμένα από το πνεύμα της ορεινής εξερεύνησης, η σειρά ρολογιών 1858 έρχεται πιο κοντά στη φύση με κάσα από χαλκό, ολοκαίνουρια καντράν σε χακί - πράσινο χρώμα και αντίστοιχα λουράκια «ΝΑΤΟ». 

Ακριβή, ευανάγνωστα και ανθεκτικά σε ακραίες συνθήκες, τα θρυλικά επαγγελματικά ρολόγια Minerva από τις δεκαετίες του 1920 και του 1930, σχεδιάστηκαν για στρατιωτική χρήση και εξερεύνηση. Εμπνευσμένη από αυτά τα ιστορικά ρολόγια, η σειρά Montblanc 1858, αποτίνει φόρο τιμής στην εξαιρετική κληρονομιά των κατασκευαστών της Minerva. Σ’ ένα κομψό ζευγάρωμα πράσινου και χάλκινου, οι τρεις νέες εκδόσεις αποπνέουν το μεγαλείο της φύσης.

Είτε κάνοντας πεζοπορία στα δάση και στις πεδιάδες, είτε ορειβασία στις ψηλότερες κορυφές των βουνών, το Montblanc 1858 Automatic, το Montblanc 1858 Automatic Chronograph και το Montblanc 1858 Geosphere, είναι αξιόπιστοι σύντροφοι για τους ατρόμητους κυνηγούς της περιπέτειας και τους εξερευνητές. 

Το πνεύμα της ορεινής εξερεύνησης
Η σειρά Montblanc 1858, εμπνέεται από τον κόσμο της ορεινής εξερεύνησης, με το νέο χακί - πράσινο χρώμα που ενισχύει τη σύνδεση με τη φύση. Μια νέα απόδοση των ρολογιών τσέπης Minerva και των χρονογράφων από τις δεκαετίες του 1920 και του 1930, τα καινούρια ρολόγια Montblanc 1858, αποτυπώνουν το πνεύμα του παρελθόντος με σύγχρονο τρόπο, συνδυάζοντας μια χάλκινη κάσα που σου δίνει την αίσθηση του vintage, ενισχυμένη με αλουμίνιο αλλά και καινοτόμες σύγχρονες  λειτουργίες. Αξιόπιστοι σύντροφοι για υπαίθριες περιπέτειες, τα ρολόγια αυτά σχεδιάστηκαν για τους σύγχρονους εξερευνητές που θέτουν τις δικές τους προκλήσεις, εκφράζουν το προσωπικό τους στυλ, ζουν τον δικό τους τρόπο ζωής και βρίσκουν αρμονία με τη φύση, για να φτάσουν σε νέα ύψη στη ζωή.

 



Η σύνδεση με τη φύση 
Η χάλκινη γυαλιστερή κάσα με σατέν τελείωμα έχει λεπτές λοξές λαβές ενώ η πλάτη της κάσας είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο με χάλκινη επικάλυψη. Το πίσω μέρος της κάσας είναι χαραγμένο με το εμβληματικό βουνό Mont Blanc, μία πυξίδα και δύο διασταυρωμένους συλλέκτες πάγου, ως ένδειξη του πνεύματος ορεινής εξερεύνησης. Άλλες λεπτομέρειες αυτών των υπέροχων κομματιών, είναι οι κυματοειδείς κορώνες που παραπέμπουν σε ρολόγια εποχής και τα στιβαρά, θολωτά, κρύσταλλα από γυαλί, που ενισχύουν το vintage look του κάθε ρολογιού. 



Για ευκρίνεια και σχεδιασμό, το χακί-πράσινο καντράν έρχεται σε αντίθεση με τους φωτιζόμενους καθεδρικού σχήματος δείκτες,  με ένα σχέδιο "cloisonné" που είναι ελαφρώς θολωτό για ένα άψογο τελείωμα. Άλλες λεπτομέρειες περιλαμβάνουν τους μπεζ SuperLumiNova * αραβικούς αριθμούς, μια σειρά από μετρητές λεπτών, και το αρχικό λογότυπο Montblanc από τη δεκαετία του 1930, με την ιστορική γραμματοσειρά και το έμβλημα του Mont Blanc.
* Το Super-LumiNova είναι εμπορικό σήμα που δεν ανήκει στην Montblanc. 
 



Έχοντας σύγχρονη εμφάνιση, τα ρολόγια είναι εξοπλισμένα με τα λουράκια υψηλής ποιότητας "ΝΑΤΟ". Τα λουράκια είναι χειροποίητα στη Γαλλία με μια παραδοσιακή ύφανση, που κατασκευάζεται εδώ και πάνω από 150 χρόνια. Χάρη σε αυτή την παραδοσιακή τεχνογνωσία, τα λουράκια "ΝΑΤΟ" είναι πολύ κομψά, ανθεκτικά και πολύ άνετα στον καρπό. 

Προκειμένου να διασφαλιστεί η άψογη απόδοση των ρολογιών της σειράς, όλα τα μοντέλα Montblanc 1858, υποβάλλονται σε 500 ώρες προσομοιωμένης εφαρμογής, με ειδικές δοκιμές και ελέγχους σε ακραίες συνθήκες. Τα μοντέλα Automatic, Chronograph και Geosphere είναι επίσης ανθεκτικά στο νερό στα 100 μέτρα, γεγονός που εξασφαλίζει μέγιστη απόδοση σε κάθε περιβάλλον.  

MONTBLANC 1858 καινοτομίες 
Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την άφιξη τεσσάρων νέων εκδόσεων της σειράς 1858: Δύο νέα μοντέλα 1858 Automatic, ένα 1858 Chronograph κι ένα 1858 Geosphere. Τα δύο νέα μοντέλα 1858 Automatic, βγαίνουν σε μια επιλογή από χάλκινη κάσα 40 χιλιοστών (οι προηγούμενες εκδόσεις είχαν κάσα από χάλυβα και χάλκινο καντράν) σε συνδυασμό με ένα χακί-πράσινο καντράν ή κάσα από χάλυβα και μαύρο καντράν. Το νέο 1858 Chronograph, βγαίνει σε μια χάλκινη κάσα 42 χιλιοστών και χακί-πράσινο καντράν, αποτελώντας ένα ιδανικό φόντο για τους μετρητές bi-compax. Τέλος, το 1858 Geosphere, το οποίο είναι αφιερωμένο στο «Seven Summit mountaineering challenge», το ιερό δισκοπότηρο των ορειβατικών περιπετειών παγκοσμίως, είναι επίσης τώρα διαθέσιμο σε αυτόν τον νέο χάλκινο/χακί- πράσινο συνδυασμό. 

MONTBLANC 1858
Υψηλή ωρολογοποιία με χαρακτήρα 
Η ωρολογιακή παρακαταθήκη της Mont Blanc 

Αιώνες συλλεγόμενης γνώσης, δεκαετίες εμπειρίας, χρόνια ανάπτυξης και εκατοντάδες ώρες εργασίας - όλα κορυφώνονται σε ένα ρολόι Montblanc που αποκτά ζωή. Με τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους που μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά, οι ωρολογοποιοί των κατασκευών Montblanc στο Villeret και στο Le Locle, βάζουν την υπερηφάνεια, το πάθος και την ψυχή τους σε κάθε ρολόι. Η παράδοση ωρολογοποιίας της Villeret, ξεκίνησε πριν από περίπου 160 χρόνια, όταν το 1858 ο Charles-Yvan Robert ίδρυσε ένα εργαστήριο ρολογιών σ’ ένα μικρό χωριό στην κοιλάδα Saint-Imier. Με την επωνυμία Minerva, η εταιρεία κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση για την ακρίβειά της στο μέτρημα του χρόνου κι έγινε ένας από τους κορυφαίος κατασκευές επαγγελματικών ρολογιών στον κόσμο. Με τη δυνατότητα μέτρησης του χρόνου με ακρίβεια 1 / 100th του δευτερολέπτου το 1916, τα μηχανικά stopwatch του Οίκου, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των σύγχρονων αγώνων μηχανοκίνητων οχημάτων. Η Montblanc στο Villeret, ως συνέχεια της Minerva, υποστηρίζει με πάθος την κληρονομιά της.  Εδώ, το «Movement&Innovation Excellence Centre» της Montblanc, συνεχίζει να εμπλουτίζει την υψηλή ελβετική ωρολογοποιία με πρωτοποριακές καινοτομίες. Η εμπειρία και δεξιοτεχνία ωρολογοποιίας των ειδικών του Οίκου, αποτυπώνονται τόσο σε πιο πολύπλοκες εφαρμογές αλλά και σε μικρότερες, εξαιρετικά λειτουργικές εφαρμογές. Στo ατελιέ της Montblanc, κάθε εξάρτημα είναι προσεκτικά επεξεργασμένο και διακοσμημένο στο χέρι, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους. Οι ωρολογοποιείς λοξοτομούν κάθε άκρη, γυαλίζουν ακόμα και τον μικρότερο τροχό και διακοσμούν τους δίσκους και τις γέφυρες με την παραδοσιακή κυκλική κοπή και τις ρίγες "Côtes de Genève". Η μεγάλη τους επιδεξιότητα είναι επίσης απαραίτητη για τη δημιουργία των λεπτών ελατηρίων ισορροπίας, ένα επίτευγμα που πολύ λίγοι κατασκευαστές ρολογιών έχουν πετύχει.

Επιδεικνύοντας ένα ανώτερο επίπεδο δεξιοτεχνίας και διαχρονικά κομψό σχεδιασμό, η γνώση της ωρολογοποιίας των κατασκευαστών της Montblanc, αντικατοπτρίζεται σε κάθε ρολόι, μεταδίδοντας το πάθος για υψηλή ωρολογοποιία από τα πιο πολύπλοκα ρολόγια μέχρι τα πιο ραφιναρισμένα ρολόγια με τρεις δείκτες. 

 

Πληροφορίες: Montblanc Boutique Λευκωσία – Λεμεσός – Τηλ: 22897361

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου