Porsche 911 GT3 R: Το απόλυτο αυτοκίνητο για πίστα

Μετά από εκτεταμένες δοκιμές η Porsche έκανε επιτέλους την αποκάλυψη της αναβαθμισμένης 911 GT3 R.

Πρόκειται για την καθαρά αγωνιστική έκδοση της 911 GT3 RS που είναι εφοδιασμένη με τον 4,0 λίτρων boxer κινητήρα απόδοσης 550 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων. Η 911 GT3 R προορίζεται για ιδιώτες που θέλουν να αγωνιστούν σε αγώνες πίστας αφού το μοντέλο μπορεί να οδηγηθεί αποκλειστικά σε πίστα.

Σε σχέση με την προηγούμενη 911 GT3 R, η νέα διαθέτει βελτιωμένη αεροδυναμική, νέα ανάρτηση και μεγαλύτερα μπροστά ελαστικά. Το μοντέλο διαθέτει επίσης ένα νέο πιο ελαφρύ δάπεδο από αλουμίνιο και ανασχεδιασμένη καμπίνα, ενώ αναφέρει ότι οι πόρτες και τα πλαϊνά παράθυρα είναι κατασκευασμένα από εξωτικά πανάλαφρα υλικά και μπορούν να αφαιρεθούν πλήρως.

Παράλληλα, βελτιώσεις έγιναν και στο σύστημα πέδησης που αποτελείται από εξαπίστονες monobloc αλουμινένιες δαγκάνες μπροστά με δίσκους 390 mm και τετραπίστονες πίσω με δίσκους 370 mm. H ακαμψία έχει βελτιωθεί, όπως και η ασφάλεια, με τον οδηγό να κάθεται σε νέο bucket κάθισμα με ζώνες έξι σημείων.


Τα πεντάλ είναι ρυθμιζόμενα με την πόρτα του οδηγού να διαθέτει ένα ειδικό αφρό που απορροφά την ενέργεια σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. 

Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ έχει αυξηθεί στα 120 λίτρα, μπορεί να γεμίσει τόσο από τα αριστερά, όσο και από τα δεξιά, με το καπό, την οροφή, τις πόρτες, τα φτερά, την αεροτομή των 1,9 μέτρων και το εσωτερικό να είναι κατασκευασμένα από συνθετικό carbon (CFRP).


Στο εσωτερικό υπάρχει σύστημα κλιματισμού που συνδέεται άμεσα με το κράνος και το κάθισμα του οδηγού, με όλα τα χειριστήρια να έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες του οδηγού. Το γερμανικό εργοστάσιο έχει ήδη αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για την 911 GT3 R με τις παραδόσεις της να ξεκινούν στο τέλος του χρόνου και την τιμή να φθάνει τις 459.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου