Ο ατρόμητος δύτης Fred Buyle συνεργάζεται με την Ulysse Nardin

Κολυμπώντας με καρχαρίες, ο Buyle φωτογραφίζει θαλάσσια θηλαστικά στο φυσικό τους περιβάλλον χρησιμοποιώντας μη επεμβατικές τεχνικές. Ο Buyle φοράει το Deep Dive Ulysse Nardin Diver, ένα εργαλείο καταδύσεων ανθεκτικό στο νερό μέχρι και τα 1000 μέτρα.

Η Ulysse Nardin, ωρολογοποιός των ωκεανών, ανακοινώνει με υπερηφάνεια τη συνεργασία της με τον ελεύθερο δύτη και φωτογράφο Buyle. Τα τελευταία τριάντα χρόνια, ο θαλάσσιος εξερευνητής Buyle, έχει περάσει τον περισσότερο χρόνο του κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, αποτυπώνοντας στον φακό εικόνες από τα βάθη των θαλασσών, με μια μόνο κάμερα, το λίγο διαθέσιμο φως και μια ανάσα αέρα.

Το φως του ήλιου, το νερό, ο αέρας. Ο Fred Buyle χρησιμοποιεί τις υποβρύχιες φωτογραφίες του για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τις θάλασσες. Χάρη στις τολμηρές εξερευνήσεις του, μπορούμε να θαυμάσουμε τα παγόβουνα της Ανταρκτικής από την οπτική γωνία της όρκας, να κολυμπήσουμε με καρχαρίες και να κοιτάξουμε προς τα πάνω από βάθος 60 μέτρων κάτω από την επιφάνεια με τον ήλιο να λάμπει μέσα από το νερό. 

 



Χωρίς να διαταράζει το εύθραυστο θαλάσσιο περιβάλλον, ο Buyle χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό του υπόβαθρο για να συλλάβει με τον φωτογραφικό του φακό τα μικρά ζώα, μαρκάροντάς τα ταυτόχρονα έτσι ώστε οι υδροβιολόγοι να μπορούν να τα μελετήσουν αργότερα. Με την ικανότητα να φτάσει στα 60m με μόνο μια εισπνοή και με την κάμερα του, τραβά φωτογραφίες με φυσικό φως και μόνο μια ανάσα. Ο γεννημένος στο Βέλγιο Buyle, ειδικεύεται στη λήψη φωτογραφιών καρχαριών στους φυσικούς τους οικότοπους, χωρίς προστατευτικό κλουβί, κάνοντας ελεύθερη κατάδυση με εμβληματικά είδη θαλάσσιων ζώων όπως ο σφυροκέφαλος, ο θαλάσσιος τίγρης ακόμα και με λευκούς καρχαρίες. 

Για να συνοδεύσει τον Buyle στα βάθη των ωκεανών, η Ulysse Nardin δημιούργησε το Diver Deep Dive, ένα στιβαρό, λειτουργικό σπορ ρολόι, ανθεκτικό στα νερό έως και 1000 μέτρα. «Σε μια εποχή που η κινητικότητά μας αλλάζει τόσο πολύ, είναι υπέροχο ότι μπορείς να έχεις μαζί σου ένα αντικείμενο όλη την ώρα που λέει τόσο πολλά για το ποιος είσαι», λέει ο Patrick Pruniaux, CEO της Ulysse Nardin. Τροφοδοτούμενο με μηχανισμό κίνησης UN-320 που έχει φτιαχτεί από την ίδια την Ulysse Nardin, το ρολόι έχει ό,τι χρειάζεται ένας αληθινός δύτης: βαλβίδα ηλίου, αποσπώμενο προστατευτικό τιτανίου, ένα επεκτάσιμο ρυθμιζόμενο λουράκι από καουτσούκ και μια μεγάλη στεφάνη με 12 οδοντωτούς τροχούς για εύκολο χειρισμό, ακόμα και με γάντια κατάδυσης. Δεκαπέντε καρχαρίες κοσμούν το καντράν και ένας ακόμη βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάσας - μια υπενθύμιση ότι ο άνθρωπος είναι μόνο ένας επισκέπτης στα βάθη του ωκεανού – οι θάλασσες ανήκουν πρώτα στα ζώα. «Τρία πράγματα με εντυπωσίαζαν από όταν ήμουν μικρό παιδί: τα ποδήλατα, τα ιστιοπλοϊκά και τα μηχανικά ρολόγια. Τα κοινά τους στοιχεία είναι το κομμάτι της τεχνολογίας, η φυσική ενέργεια και η γοητεία τους», δήλωσε ο Buyle. Με τόλμη, σεβασμό και ταλέντο, ο Fred Buyle δεν σταματά να μας εκπλήσσει.

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου