Ο ατρόμητος δύτης Fred Buyle συνεργάζεται με την Ulysse Nardin

InBusinessNews  08/06/2018 09:00
Ο ατρόμητος δύτης Fred Buyle συνεργάζεται με την Ulysse Nardin

Ο ατρόμητος δύτης Fred Buyle συνεργάζεται με την Ulysse Nardin

InBusinessNews  08/06/2018 09:00

Κολυμπώντας με καρχαρίες, ο Buyle φωτογραφίζει θαλάσσια θηλαστικά στο φυσικό τους περιβάλλον χρησιμοποιώντας μη επεμβατικές τεχνικές. Ο Buyle φοράει το Deep Dive Ulysse Nardin Diver, ένα εργαλείο καταδύσεων ανθεκτικό στο νερό μέχρι και τα 1000 μέτρα.

RELATED ARTICLES


Η Ulysse Nardin, ωρολογοποιός των ωκεανών, ανακοινώνει με υπερηφάνεια τη συνεργασία της με τον ελεύθερο δύτη και φωτογράφο Buyle. Τα τελευταία τριάντα χρόνια, ο θαλάσσιος εξερευνητής Buyle, έχει περάσει τον περισσότερο χρόνο του κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, αποτυπώνοντας στον φακό εικόνες από τα βάθη των θαλασσών, με μια μόνο κάμερα, το λίγο διαθέσιμο φως και μια ανάσα αέρα.

Το φως του ήλιου, το νερό, ο αέρας. Ο Fred Buyle χρησιμοποιεί τις υποβρύχιες φωτογραφίες του για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τις θάλασσες. Χάρη στις τολμηρές εξερευνήσεις του, μπορούμε να θαυμάσουμε τα παγόβουνα της Ανταρκτικής από την οπτική γωνία της όρκας, να κολυμπήσουμε με καρχαρίες και να κοιτάξουμε προς τα πάνω από βάθος 60 μέτρων κάτω από την επιφάνεια με τον ήλιο να λάμπει μέσα από το νερό. 

 

ulysseevythos2


Χωρίς να διαταράζει το εύθραυστο θαλάσσιο περιβάλλον, ο Buyle χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό του υπόβαθρο για να συλλάβει με τον φωτογραφικό του φακό τα μικρά ζώα, μαρκάροντάς τα ταυτόχρονα έτσι ώστε οι υδροβιολόγοι να μπορούν να τα μελετήσουν αργότερα. Με την ικανότητα να φτάσει στα 60m με μόνο μια εισπνοή και με την κάμερα του, τραβά φωτογραφίες με φυσικό φως και μόνο μια ανάσα. Ο γεννημένος στο Βέλγιο Buyle, ειδικεύεται στη λήψη φωτογραφιών καρχαριών στους φυσικούς τους οικότοπους, χωρίς προστατευτικό κλουβί, κάνοντας ελεύθερη κατάδυση με εμβληματικά είδη θαλάσσιων ζώων όπως ο σφυροκέφαλος, ο θαλάσσιος τίγρης ακόμα και με λευκούς καρχαρίες. 
ulysseevythos3

Για να συνοδεύσει τον Buyle στα βάθη των ωκεανών, η Ulysse Nardin δημιούργησε το Diver Deep Dive, ένα στιβαρό, λειτουργικό σπορ ρολόι, ανθεκτικό στα νερό έως και 1000 μέτρα. «Σε μια εποχή που η κινητικότητά μας αλλάζει τόσο πολύ, είναι υπέροχο ότι μπορείς να έχεις μαζί σου ένα αντικείμενο όλη την ώρα που λέει τόσο πολλά για το ποιος είσαι», λέει ο Patrick Pruniaux, CEO της Ulysse Nardin. Τροφοδοτούμενο με μηχανισμό κίνησης UN-320 που έχει φτιαχτεί από την ίδια την Ulysse Nardin, το ρολόι έχει ό,τι χρειάζεται ένας αληθινός δύτης: βαλβίδα ηλίου, αποσπώμενο προστατευτικό τιτανίου, ένα επεκτάσιμο ρυθμιζόμενο λουράκι από καουτσούκ και μια μεγάλη στεφάνη με 12 οδοντωτούς τροχούς για εύκολο χειρισμό, ακόμα και με γάντια κατάδυσης. Δεκαπέντε καρχαρίες κοσμούν το καντράν και ένας ακόμη βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάσας - μια υπενθύμιση ότι ο άνθρωπος είναι μόνο ένας επισκέπτης στα βάθη του ωκεανού – οι θάλασσες ανήκουν πρώτα στα ζώα. «Τρία πράγματα με εντυπωσίαζαν από όταν ήμουν μικρό παιδί: τα ποδήλατα, τα ιστιοπλοϊκά και τα μηχανικά ρολόγια. Τα κοινά τους στοιχεία είναι το κομμάτι της τεχνολογίας, η φυσική ενέργεια και η γοητεία τους», δήλωσε ο Buyle. Με τόλμη, σεβασμό και ταλέντο, ο Fred Buyle δεν σταματά να μας εκπλήσσει.
ulysseevythos4
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας