powered by cbn INB-DIGITAL-EDITIONS LOGO-PNG-108

Χρίστος Ονουφρίου: Κομβική στιγμή για την Odyssey Cybersecurity η επέκταση στην Ελλάδα – «Παρά την αρχική καχυποψία, τα καταφέραμε»

Ανέκαθεν στον τομέα του IT, παρόλο που σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός, δηλώνει αρκετά τυχερός και ευλογημένος για το γεγονός συνάντησε καλούς δασκάλους στην πορεία του.

Όταν ο Χρίστος Ονουφρίου, CEO της Odyssey Cybersecurity γνώρισε τον συνέταιρό του εδώ και 20 χρόνια, Λευτέρη Αντωνιάδη, είπε ότι το πλάσμα δεν πρέπει να πεθαίνει με την απορία. «Κάναμε τα μαθηματικά μας και μετά από δύο δεκαετίες, γραφεία σε έξι χώρες και πάνω από 200 συναδέλφους, μπορούμε να πούμε ότι η ιστορία ήταν καλή για μας», ανέφερε στο πλαίσιο του INSPIRE 2026.

«Όταν ξεκινάγαμε εμείς, πρώτα απ' όλα ο τομέας ονομαζόταν Information Security. Οι μόνοι που πραγματικά το αντιλαμβανόντουσαν ήταν οι τραπεζικοί οργανισμοί. Και ο λόγος ήταν ότι, με βάση τα πρότυπα που είχαν, έπρεπε να το έχουν. Αλλά σήμερα έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο. Η διασύνδεση όλων με όλους και όλα με όλα, προφανώς, έχουν μειώσει την αξία της φυσικής ασφάλειας και έχουν αυξήσει την αξία της ψηφιακής ασφάλειας», επεσήμανε, μεταξύ άλλων,

Κομβική στιγμή αποτέλεσε η επέκταση της Odyssey Cybersecurity στην Ελλάδα, καθώς, παρά την αρχική καχυποψία που υπήρχε, εντούτοις η εταιρεία κατάφερε να χτίσει το όνομά της και να τύχει αναγνώρισης. «Λίγο πολύ μας ρωτούσαν ‘από πού ήρθατε εσείς και ποιοι είστε εσείς’. Καλώς ή κακώς, υπήρχε μια καχυποψία διότι διαχειρίζεσαι κάποια ευαίσθητα δεδομένα… Οπότε εκεί και μάθαμε και πολλά πράγματα, πώς να επεκτείνεσαι, ότι η σωστή δουλειά αμείβεται, αλλά χρειάζεται να χτίσεις και μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι είσαι πραγματικά καλός. Πρέπει να χτίσεις όνομα πριν σε δοκιμάσει ο άλλος», επεσήμανε ο κ. Ονουφρίου, εξηγώντας ότι χρειάζεται κόπος, αλλά και λίγη τύχη. «Ακόμα κι αν είσαι καλός, θέλεις και λίγη τύχη. Να γνωρίσεις εκείνον τον έναν, ο οποίος θα σου πει κάνουμε κλικ. Ελάτε μέσα, δείξτε μας τι μπορείτε να κάνετε», τόνισε σχετικά.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία πριν από 15 και πλέον χρόνια είχε μόνο έναν συνάδελφο στην Ελλάδα, ενώ σήμερα έφτασε στο σημείο να απαριθμεί 60 άτομα προσωπικό, με τον CEO της Odyssey Cybersecurity να υπογραμμίζει τη σημασία του «να αποδείξεις για να μπορέσεις να χτίσεις».

Δύσκολη περίοδος αποτέλεσε για την εταιρεία το Σαββατοκύριακο του κουρέματος το 2013. «Παρόλο που δεν κουρευτήκαμε, προμηθευτές στο εξωτερικό ήθελαν να πληρωθούν. Εντούτοις, κατάλαβαν τι γινόταν, προς τιμήν τους μας έδωσαν χρόνο. Επρόκειτο για ένα πρωτόγνωρο πράγμα για όλους. Οι συνάδελφοι στάθηκαν δίπλα στην εταιρεία και στις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν», ανέφερε ο κ. Ονουφρίου.

Τη συζήτηση «The Game Changers» συντόνισε η Public Affairs Consultant, PUBLICIST CREATIVE COMMUNICATIONS, Γωγώ Αλεξανδρινού.

Πληροφορίες

Στρατηγικός Συνεργάτης: Cyta Business

Πλατινένιος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου

Ιnnovation Partner: ΙδΕΚ

Χρυσοί Χορηγοί: Cyfield, Όμιλος Ζορπάς

Aσημένιοι Χορηγοί: Bioland Energy, Petrolina (Holdings) Public Ltd

Χορηγοί Stage: Εθνική Τράπεζα, KPMG Κύπρου, Invest Cyprus - CIPA, Odyssey Cybersecurity

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Χορηγoί: IMR/UNIVERSITY OF NICOSIA, ΑνΑΔ, Henry’s by Columbia, 33East

Χορηγός Panel: Allwyn Cyprus

Technology Sponsor: Abasis.AI

Hospitality Sponsor: Hilton Nicosia

Supporting Organisations: ΚΕΠΑ-SkillsCyprus, Εθνική Αρχή Στοιχημάτων

Εκθέτες: Drastyc, Emphasys centre, GrantXpert, onlyseo, Photos Photiades Breweries, Wolt, Nicosia Marathon, Giorgio Armani, Factorial, Consulting Ltd, Bank of Cyprus Nicosia Marathon

Υποστηρικτές: Cloud Office,CP Herbal Skin Care, Farm Wisely Cyprus, Chr. Kapodistrias & Sons Ltd, Superhome Center, Alphamega Hypermarkets, Mimajo Healthy Snacks Ltd, Robura Asset Management, University of Limassol, Voici la Mode Group of Companies

Mobility Partner: ChaPilakoutasGroup

Wellbeing Partner: Wayfitco

Sustainability Partner: ΑΗΚ

Με την υποστήριξη των: Cyprus Computer Society, CITEA, CCCI, CPMA, OEB, Youth Board of Cyprus, TechIsland, StudentLife Academy

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΑΛΦΑ Κύπρου, CBN, IN Business, ΡΕΠΟΡΤΕΡ, SuperFM

Οργανωτής: ΙΜΗ

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας

Ροή Ειδήσεων

Hellenic Bank Χορηγός Ροής INB
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ