powered by cbn INB-DIGITAL-EDITIONS LOGO-PNG-108
Powered byEurobank - Οικονομία | Κύπρος

Γιώργος Παντελίδης: Η επιχειρηματική δραστηριότητα συνεχίζεται χωρίς εμπόδια - Η Κυβέρνηση να εξετάσει άμεσα προληπτικά μέτρα στήριξης

Την ανάγκη όπως η Κυβέρνηση προχωρήσει άμεσα και προληπτικά στην εξέταση μέτρων για απορρόφηση των πιθανών συνεπειών από τις αναμενόμενες αυξήσεις στα καύσιμα και στις πρώτες ύλες, καθώς και στην υιοθέτηση στοχευμένων ενεργειών για στήριξη του ξενοδοχειακού και τουριστικού τομέα, τονίζει ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, Γιώργος Παντελίδης, με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Όπως -μεταξύ άλλων- τονίζει σε γραπτή δήλωσή του, «η επιχειρηματική δραστηριότητα συνεχίζεται χωρίς ουσιαστικά ανιχνεύσιμα εμπόδια σε κανένα κλάδο της οικονομίας», σημειώνοντας πως μοναδική αρνητική εξέλιξη είναι η προσωρινή αναστολή των πτήσεων μερικών αερογραμμών προς τα αεροδρόμια της Κύπρου.

Αυτούσια η γραπτή δήλωση του Προέδρου της ΟΕΒ:

«Η Κύπρος δεν συμμετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή και ούτε πρόκειται να εμπλακεί, όπως η Κυβέρνηση ρητά διαβεβαιώνει.

Η γεωγραφική εγγύτητα της χώρας με τα πεδία των επιχειρήσεων και το περιστατικό με το drone στη Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ορθά ενεργοποίησαν άμεσα τα Κρατικά αντανακλαστικά και με τη συνδρομή συμμάχων χωρών, κυρίως της Ελλάδας, η Κύπρος δημιουργεί ισχυρό θόλο αμυντικής προστασίας από οποιαδήποτε απειλή ή ατύχημα.

Η αγωνία των πολιτών από την κατάσταση είναι κατανοητή. Με αυτό το δεδομένο απαιτείται έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για αποφυγή αχρείαστου πανικού.

Τονίζω δε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα συνεχίζεται χωρίς ουσιαστικά ανιχνεύσιμα εμπόδια σε κανένα κλάδο της οικονομίας. Μοναδική αρνητική εξέλιξη είναι η προσωρινή αναστολή των πτήσεων μερικών αερογραμμών προς τα αεροδρόμια μας.

Με μεγάλη όμως ανακούφιση είδαμε την χθεσινή ανακοίνωση της Hermes Airports που επιβεβαιώνει (α) ότι η πλειοψηφία των αεροπορικών εταιρειών δεν διέκοψαν ποτέ το πτητικό τους πρόγραμμα και (β) ότι κάποιες αεροπορικές εταιρείες που διέκοψαν προσωρινά, επανάρχισαν τα δρομολόγια τους προς Λάρνακα και Πάφο και ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες. Είναι μια εξέλιξη που προσθέτει στη σταθερότητα και ασφάλεια της χώρας μας.

Η επιστροφή στη κανονικότητα της καθημερινής κοινωνικής και επιχειρηματικής ζωής, επιβάλλεται να γίνει χωρίς καθυστέρηση, πριν προκληθούν άνευ λόγου και αιτίας ζημιές στην οικονομία. Η Κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα και προληπτικά να εξετάσει μέτρα για απορρόφηση των πιθανών συνεπειών από τις αναμενόμενες αυξήσεις στα καύσιμα και στις πρώτες ύλες, καθώς και στην υιοθέτηση στοχευμένων ενεργειών για στήριξη του ξενοδοχειακού και τουριστικού τομέα.

Τα ΜΜΕ έχουν συμβάλει καθοριστικά από την πρώτη στιγμή στην αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών για τα γεγονότα και στην καθοδήγηση τους για τα προωθούμενα από τις αρμόδιες Αρχές μέτρα ενεργητικής και παθητικής προστασίας. Είμαστε δε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν την υπεύθυνη ενημέρωση με στόχο την πλήρη επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα».

Ροή Ειδήσεων

Hellenic Bank Χορηγός Ροής INB
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;