Μία ιδιαίτερα σημαντική και ιστορική βραδιά για τις σχέσεις της Κύπρου και της Ουκρανίας ήταν η ψεσινή (Τετάρτης 6 Ιανουαρίου), καθώς με αφορμή την πρώτη επίσκεψη Υπουργού της Ουκρανίας και συγκεκριμένα του Υπουργού Εξωτερικών, πραγματοποιήθηκε επίσημο δείπνο στην παρουσία υψηλών καλεσμένων.
Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ο οποίος γνωστοποίησε το γεγονός μέσω ανάρτησής του στο «Χ».
Σύμφωνα με τον κ. Ρουσουνίδη, πέραν του ιδίου στο δείπνο συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του Κυπρο-Ουκρανικού Διακρατικού Συνδέσμου, καθώς και ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Δημήτρης Δημητρίου.
Όπως αναφέρει, «η παρουσία όλων ανέδειξε τη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε διπλωματικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο», προσθέτει.
Για το ΚΕΒΕ, τονίζει, «η καλλιέργεια ουσιαστικών διεθνών σχέσεων και η δημιουργία γεφυρών συνεργασίας για την κυπριακή επιχειρηματική κοινότητα αποτελούν διαχρονική προτεραιότητα».
«Η διεθνοποίηση, η θεσμική συνέπεια και ο αμοιβαίος σεβασμός παραμένουν βασικοί πυλώνες για μια εξωστρεφή και ανθεκτική κυπριακή οικονομία», καταλήγει ο Γ.Γ. του ΚΕΒΕ.







