Καθώς το φθινόπωρο τυλίγει τη Λεμεσό με τις απαλές του αποχρώσεις και ο χειμώνας πλησιάζει αργά αλλά σταθερά, η πόλη αποκτά μια διαφορετική, πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Είναι εκείνη η εποχή που αναζητάς μικρές αποδράσεις, γεύσεις που σε παρηγορούν και εμπειρίες που σε ταξιδεύουν χωρίς να χρειαστεί να φύγεις μακριά.
Κι αν υπάρχει ένα μέρος που καταφέρνει κάθε φορά να σε μεταφέρει στη μαγεία της Γαλλικής Ριβιέρας, αυτό είναι το La Petite Maison Limassol (LPM), στο πολυτελές Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa.
Το brunch του LPM είναι ήδη θρυλικό μια γιορτή της κομψότητας, των γεύσεων και του joie de vivre. Όμως αυτή την εποχή, αποκτά μια νέα διάσταση. Το φως πιο απαλό, η θάλασσα ήρεμη, και το σκηνικό ακόμα πιο ατμοσφαιρικό. Ιδανικό για αργά πρωινά γεμάτα γεύση, άρωμα και καλή παρέα.
French Riviera mood — even in winter
Με το που μπαίνεις στον χώρο του LPM, νιώθεις πως ο χρόνος επιβραδύνει. Οι λιτές γραμμές, οι κομψές αποχρώσεις και η ανεπιτήδευτη αισθητική δημιουργούν εκείνη τη χαρακτηριστική αίσθηση της γαλλικής φινέτσας που δεν προσπαθεί απλώς υπάρχει.
Το εσωτερικό είναι ζεστό και φιλόξενο, ενώ οι ήχοι της χαλαρής μουσικής και το απαλό φως των κεριών συνθέτουν μια ατμόσφαιρα που μοιάζει βγαλμένη από ένα μικρό μπιστρό στη Νίκαια. Είναι το τέλειο καταφύγιο για τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα.
Brunch à la française
Η εμπειρία ξεκινά όπως πρέπει: με ένα εκλεπτυσμένο καλωσόρισμα στρείδια με καπνιστό ταμπάσκο και τραγανό κινόα, σε συνδυασμό με ένα ποτήρι σαμπάνια. Από εκεί κι έπειτα, η γευστική πανδαισία ξεδιπλώνεται.
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το αγαπημένο Tomatini, το signature cocktail του LPM, με εκείνη την ισορροπία γλυκύτητας και οξύτητας που ξυπνά τις αισθήσεις.
Στη συνέχεια, το τραπέζι γεμίζει με όλα όσα αγαπάμε στο γαλλικό πρωινό: croissant, pain au chocolat, brioche και raisin danish, σερβιρισμένα με αυθεντικό βούτυρο και αρωματικές μαρμελάδες μια ωδή στην απλότητα και την τελειότητα.
Ακολουθούν πιάτα που συνδυάζουν φρεσκάδα και φινέτσα:
- Toast à l’Avocat, με βελούδινο αβοκάντο και grilled λαχανικά,
- Carpaccio de Bar, με σάλτσα καλαμάνσι και θαλασσινή δροσιά,
- και τα λαχταριστά Escargots de Bourgogne, με βούτυρο σκόρδου και μαϊντανό μια κλασική γαλλική πινελιά που πάντα εντυπωσιάζει.
Comfort με γαλλικό finesse
Στα κυρίως πιάτα, το LPM αποδεικνύει για ακόμη μια φορά γιατί είναι συνώνυμο της γαστρονομικής τελειότητας.
Τα Œufs Bénédicte au Homard με βελούδινη lobster hollandaise είναι η απόλυτη επιτομή του refined comfort food.
Το Filet de Daurade Grillé αναδεικνύει τη μεσογειακή φρεσκάδα, ενώ το Steak et Œufs με chimichurri και τραγανές baby πατάτες είναι το πιάτο που θα ζεστάνει κάθε χειμωνιάτικη μέρα.
Sweet endings & winter indulgence
Κανένα brunch δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς το γλυκό φινάλε του και στο LPM αυτό αποκτά χαρακτήρα τελετουργίας.
Το Pain Perdu με αρωματικά μπαχαρικά και σαντιγί είναι όσο comfort χρειάζεσαι για μια κρύα Κυριακή, ενώ η βάφλα με φρέσκα μούρα και μασκαρπόνε ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στην απόλαυση και τη φινέτσα.
Συνοδεία ενός Espresso Martini, το φινάλε γίνεται απλώς αξέχαστο.
The place to be
Το La Petite Maison Limassol παραμένει, όλο τον χρόνο, το πιο κοσμοπολίτικο και refined σημείο της πόλης.
Όμως τους μήνες από το φθινόπωρο έως τον χειμώνα, αποκτά μια άλλη γοητεία πιο οικεία, πιο ζεστή, πιο απολαυστική.
Είτε για brunch με φίλους, είτε για ένα κομψό δείπνο, είτε απλώς για να νιώσεις για λίγο πως βρίσκεσαι στη Γαλλική Ριβιέρα, χωρίς να φύγεις από τη Λεμεσό το LPM είναι το απόλυτο μέρος για να είσαι.
Το brunch σερβίρεται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 12:00 έως τις 14:30, καθώς και τις επίσημες αργίες, ενώ το δείπνο σερβίρεται καθημερινά από τις 18:30.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μενού και τις επερχόμενες εκδηλώσεις, επισκεφθείτε το La Petite Maison Limassol LPM Limassol Menus | French Restaurant in Limassol εκεί όπου η γαλλική φινέτσα συναντά το μεσογειακό joie de vivre.







