Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, το Ίδρυμα «Δέσποινα» για τον παιδικό διαβήτη, προωθεί μια σειρά δράσεων και μια δημιουργική εκστρατεία ευαισθητοποίησης σε όλη την Κύπρο, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τον παιδικό διαβήτη και την υποστήριξη των παιδιών που ζουν με αυτή τη νόσο.
Μπλε φωτισμός
Κατόπιν πρόσκλησης του Ιδρύματος, τα κτήρια της Βουλής των Αντιπροσώπων, του Παλαιού Δημαρχείου Λευκωσίας και το Σιντριβάνι στο Παλαιό ΓΣΖ και την Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα, θα φωτιστούν με μπλε χρώμα, το διεθνές σύμβολο του διαβήτη, ως ένδειξη στήριξης της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη.
Δημόσια συζήτηση
Σε συνεργασία με τον Δήμο Λακατάμειας, το Ίδρυμα προγραμματίζει ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Ζώντας με τον Παιδικό Διαβήτη: Μύθοι και Αλήθειες». Η εκδήλωση, που απευθύνεται στο κοινό και τα ΜΜΕ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Λακατάμειας και θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για την καθημερινότητα των παιδιών με διαβήτη και των οικογενειών τους.
Εξειδικευμένοι διακεκριμένοι επιστήμονες θα απαντήσουν σε ερωτήσεις, θα διαλύσουν μύθους και θα μοιραστούν πολύτιμες γνώσεις για τη διαχείριση του παιδικού διαβήτη.
Δημόσιες παρεμβάσεις
Την ίδια ημέρα συνεργάτες γιατροί του Ιδρύματος, θα φιλοξενηθούν σε τηλεοπτικές εκπομπές για να μιλήσουν για τον παιδικό διαβήτη και να παρουσιάσουν την καμπάνια ενημέρωσης.
Συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης
Στα παιχνίδια ανδρών της Α’ κατηγορίας της Basket League , που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 14-16 Νοεμβρίου, όλοι οι αθλητές θα φορούν μπλούζες με τα μηνύματα της ενημερωτικής εκστρατείας του Ιδρύματος.
Η δράση αυτή αποτελεί μια συμβολική στήριξη των παιδιών με διαβήτη και των οικογενειών τους, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού.
Εκστρατεία ευαισθητοποίησης
Η εκστρατεία «Σπάσε τον κύκλο της άγνοιας και του bullying» στοχεύει στην αναγνώριση των πρώιμων σημείων του παιδικού διαβήτη και στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, ενώ ταυτόχρονα προβάλλει και το μήνυμα κατά του στιγματισμού των παιδιών.
Η καμπάνια περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: online επικοινωνία, υπαίθριες διαφημίσεις, δημιουργικά σε εμπορικά κέντρα και γήπεδα, ενημερωτικά φυλλάδια.
Το μήνυμα της εκστρατείας θα ενισχυθεί και από την υποστήριξη δημόσιων προσώπων από διαφορετικούς τομείς, ενισχύοντας τη διάδοση της ενημέρωσης σε όλη την Κύπρο.
Με αυτές τις δράσεις, το Ίδρυμα «Δέσποινα» στοχεύει στην αύξηση της δημόσιας ευαισθητοποίησης για τον παιδικό διαβήτη, στην ενίσχυση της γνώσης για την έγκαιρη διάγνωση και στη δημιουργία ενός κύματος στήριξης και συμμετοχής σε όλη την Κύπρο.







