powered by cbn INB-DIGITAL-EDITIONS LOGO-PNG-108

Τράπεζα Κύπρου: Μετά τους ιδιώτες, ψηφιακές λύσεις και για επιχειρήσεις – «Ο κόσμος δεν χρειάζεται να επισκέπτεται τα καταστήματα»

Καρπούς φαίνεται πως αποδίδουν οι εντατικές προσπάθειες της Τράπεζας Κύπρου τα τελευταία χρόνια για μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, αφού, όπως διαμήνυσε την Τρίτη (11/11) ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος, Πανίκος Νικολάου, πλέον ο κόσμος δεν χρειάζεται να επισκέπτεται τα καταστήματα της Τράπεζας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ενιαμήνου, μετά και την πρόσφατη προσφορά στεγαστικού δανείου μέσω των ψηφιακών καναλιών της, η Τράπεζα Κύπρου διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζονται οι ιδιώτες και «πλέον ό,τι μπορεί να κάνει κάποιος επισκεπτόμενος ένα κατάστημα της Τράπεζας, μπορεί να το κάνει μέσω κινητού».

Μάλιστα και με δεδομένο ότι ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ιδιωτών χρησιμοποιούν τα ψηφιακά κανάλια του Συγκροτήματος, ο κ. Νικολάου προανήγγειλε σημαντικές εξελίξεις και για τις επιχειρήσεις.

Ειδικότερα και απαντώντας σε ερώτηση για τα επόμενα βήματα της Τράπεζας στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής είχε δοθεί έμφαση στους ιδιώτες, προς τους οποίους παρέχεται πλέον μία πλήρης γκάμα υπηρεσιών μέσω της ψηφιακής εφαρμογής του Συγκροτήματος.

«Το επόμενο διάστημα, εντός του επόμενου έτους, η έμφαση θα δοθεί κυρίως σε εταιρείες και επιχειρήσεις, προσφέροντας π.χ. τη δυνατότητα σύναψης δανείων ή ανοίγματος νέου λογαριασμού μέσω κινητού, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με τους ιδιώτες», πρόσθεσε.

Επιπλέον, συνέχισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, το πρώτο τρίμηνο του 2026 αναμένεται να είναι διαθέσιμη εφαρμογή chatbot, μέσω της οποίας οι πελάτες θα μπορούν να υποβάλλουν οποιοδήποτε ερώτημα που αφορά την Τράπεζα και να λαμβάνουν άμεσα την σχετική ενημέρωση.

Από άνοιγμα λογαριασμού μέχρι και ασφάλειες

Όσον αφορά τους ιδιώτες και τις λύσεις που προσφέρει η Τράπεζα, ο κ. Νικολάου τόνισε ότι «από τα ψηφιακά κανάλια, η Τράπεζα Κύπρου προσφέρει πλέον στους πελάτες της προσωπικά δάνεια, ασφάλειες και άνοιγμα λογαριασμών»,

Σύμφωνα, επίσης, με τον κ. Νικολάου, εδώ και κάποιες εβδομάδες η Τράπεζα προσφέρει και στεγαστικό δάνειο μέσω των ψηφιακών της καναλιών, υποδεικνύοντας ότι η Τράπεζα Κύπρου είναι η μοναδική Τράπεζα στην Κύπρο που προσφέρει αυτή την υπηρεσία, κι πως το ενδιαφέρον είναι ήδη πολύ μεγάλο.

«Πλέον ό,τι μπορεί να κάνει κάποιος επισκεπτόμενος ένα κατάστημα της τράπεζας, μπορεί να το κάνει μέσω κινητού. Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος για οποιονδήποτε σήμερα να επισκεφθεί κατάστημα της τράπεζας», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι «ακόμα και επιταγή της Τράπεζας Κύπρου να κρατά, μπορεί να την φωτογραφήσει και να μπει απευθείας στον λογαριασμό του».

Επιπρόσθετα, συνέχισε, «εάν είσαι εταιρεία κι έχεις εισπράξεις, μπορείς να περάσεις από το κατάστημα και να αφήσεις το σακουλάκι στις μηχανές, χωρίς να χρειαστεί να σταθείς στην ουρά για να εξυπηρετηθείς από τα ταμεία. Δεν υπάρχει λόγος».

«Πιστεύουμε πάρα πολύ στην τεχνολογία και είναι κάτι που πιστεύω ότι μας ξεχωρίζει και μας δίνει τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε την Τράπεζα με χαμηλότερο κόστος», τόνισε περαιτέρω ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου.

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια

Σύμφωνα, εξάλλου, με δεδομένα που δημοσίευσε χθες η Τράπεζα Κύπρου, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2025, οι ενεργοί χρήστες των ψηφιακών της καναλιών αυξήθηκαν στις 499.000, με 469.000 εξ αυτών να είναι ενεργοί χρήστες στην εφαρμογή της Τράπεζας για κινητά (BoC Mobile App).

Ακόμη, 244.000 είναι ενεργοί χρήστες της υπηρεσίας QuickPay, ενώ οι ημερήσιες συνδέσεις των πελατών της Τράπεζας στα ψηφιακά της κανάλια άγγιξαν τις 230.000.

Παράλληλα με τα πιο πάνω, κατά το πρώτο ενιάμηνο του έτους η Τράπεζα παρουσίασε και ισχυρές επιδόσεις στις ψηφιακές πωλήσεις, τόσο στον τραπεζικό όσο και στον ασφαλιστικό τομέα.

Με βάση τα αποτελέσματα, τα ψηφιακά δάνεια ανήλθαν στα 182 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο ενιάμηνο, σε σχέση με 146 εκατ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2024 και 136 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Μάλιστα, από τα 182 εκατ. ευρώ ψηφιακά δάνεια που παραχωρήθηκαν τους πρώτους εννιά μήνες του έτους, τα 6 εκατ. ευρώ αφορούσαν στεγαστικά δάνεια.

Την ίδια ώρα, οι ψηφιακές πωλήσεις ασφαλειών ανήλθαν το πρώτο ενιάμηνο στις 536.000 ευρώ, σε σχέση με 431.000 ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2024 και 276.000 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ακόμη, οι γρήγοροι λογαριασμοί (QuickAccounts) αυξήθηκαν το πρώτο ενιάμηνο του έτους σε 46.237 σε σχέση με 31.670 στο τέλος Δεκεμβρίου 2024 και 27.422 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τι προσφέρει ψηφιακά η Τράπεζα

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η Τράπεζα Κύπρου προσφέρει μία μεγάλη γκάμα προϊόντων μέσω των ψηφιακών καναλιών της, τα οποία απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Ειδικότερα, η Τράπεζα διαθέτει Internet Banking, Mobile Banking App και QuickPay, καθώς επίσης την εφαρμογή JOEY για παιδιά και εφήβους και την εφαρμογή για επιχειρήσεις Jinius.

Επιπρόσθετα, η Τράπεζα εφαρμόζει και το πρόγραμμα επιβράβευσης Pronomia, μέσω του οποίου επιβραβεύει τους πελάτες της που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Εξάλλου, μέσω του Mobile Banking App οι πελάτες της Τράπεζας μπορούν, μεταξύ άλλων, να ανοίξουν λογαριασμό, να αιτηθούν νέα κάρτα και να αιτηθούν δάνειο -προσωπικό, στεγαστικό και δάνειο αυτοκινήτου-.

Ροή Ειδήσεων

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;