Ως ένας άνθρωπος που «γεννήθηκε και μεγάλωσε» στις γεύσεις και στα τρόφιμα, ο Γιάννης Ιεροκηπιώτης εξειδικεύτηκε στην χειροποίητη αρτοποιία στην Γερμανία, ενώ το να βρει τον τρόπο για να δημιουργήσει το δικό του artisan ψωμί απετέλεσε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισε στην καριέρα του.
Ο general manager του YSC Wood n’ Fire art bakery, ο οποίος μίλησε στο πλαίσιο του INSPIRE 2025, ανέφερε ότι εργάστηκε στην παραγωγή τροφίμων και εκ τότε ξεκίνησε ο πρώτος έρωτάς του με το ψωμί. Ανεβαίνοντας στη σκηνή της καινοτομίας, εξήγησε γιατί ήταν βέβαιος πως το free label ψωμί του θα έβρισκε την ανάλογη απήχηση στην Κύπρο.
Η τέχνη του ψησίματος
Επιστρέφοντας στο νησί από τη Γερμανία, ο κ. Ιεροκηπιώτης παρατήρησε πως εδώ υπήρχε προσήλωση στην παραγωγή fast food ψωμιού, ως επί το πλείστον. «Βλέποντας αυτό το κενό στην αγορά, ένιωσα βέβαιος πως θα υπήρχε το αντίστοιχο καταναλωτικό κοινό που θα στήριζε τις πιο υγιεινές μορφές του ψωμιού. Έτσι ξεκίνησε η μελέτη μου στο να εξετάσω πώς θα φτιάξω το ψωμί αυτό», τόνισε σχετικά.
Ο ίδιος ο Γιάννης Ιεροκηπιώτης ανέφερε πως το να βρει τον τρόπο για να δημιουργήσει το δικό του artisan ψωμί, απετέλεσε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισε στην καριέρα του. «Όσο και να εξέταζα τον τρόπο, η απάντηση που έβρισκα με έπαιρνε πίσω στα παλιά, στον παραδοσιακό τρόπο ψησίματος ψωμιού που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στρεφόμενος στην παράδοσή μας, ο κύριος Ιεροκηπιώτης βρήκε την απάντηση που έψαχνε. Με άλλα λόγια, η απάντηση ήταν η ποιότητα.
«Είμαστε ό,τι τρώμε»
Τέσσερις λέξεις ήταν η συμβουλή που έδωσε σε μελλοντικούς επιχειρηματίες στο κλείσιμο της συζήτησης στο πλαίσιο του πάνελ «Τhe Innovators’ stage»: «Στρατηγική, πάθος, επιμονή και υπομονή». Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο αίσθημα της ΕΚΕ, εξηγώντας πως ο κόσμος επιδεικνύει ιδιαίτερη εκτίμηση, καθώς το επιχειρείν χρειάζεται τον ανθρωποκεντρικό παράγοντα.
Ένα δημοφιλές ρητό λέει «είμαστε ό,τι τρώμε» και αυτό έμελλε να καθορίσει την παιδική και αργότερα ακαδημαϊκή και επαγγελματική του σταδιοδρομία. Με αυτό το ρητό έκλεισε, επίσης ο general manager την ομιλία του YSC Wood n’ Fire art bakery.
Συντονιστής του πάνελ «Τhe Innovators’ stage» το οποίο πραγματοποιήθηκε στο 360 building, στη λεωφόρο Μακαρίου, ήταν η Κατερίνα Οικονομίδου, Manager Cards, Τράπεζα Κύπρου.
- INSPIRE 2025-Εκεί που το πάθος συναντά τη δράση και η δράση αλλάζει τον κόσμο.
Πληροφορίες
- Στρατηγικός Συνεργάτης: CYTA Business,
- Πλατινένιος Χορηγός: Bank of Cyprus
- Χρυσοί Χορηγοί: ECOMMBX, Όμιλος Ζορπάς, Cyfield Group
- Αργυρός Χορηγός: PwC Cyprus, Petrolina (Holdings) Public Ltd, Bioland Energy
- Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: University of Nicosia
- Χορηγοί Stage: National Bank of Greece (Cyprus) , KPMG Cyprus, Odyssey Cybersecurity, CyRIC | Cyprus Research & Innovation Center Ltd/Gravity Ventures Incubator, Invest Cyprus - CIPA
- Χορηγός Panel: ΑΝΑΔ, OPAP CYPRUS
- Podcast Presenter: payabl.
- Χορηγοί: Hermes Airports Ltd, IMR/UNIVERSITY OF NICOSIA, Libertex Europe
- Technology Partner: Kotsovolos-Κωτσόβολος
- Community Partner: TechIsland®, Junior Achievement Cyprus
- Ιnnovation Partner: ΙδΕΚ
- Mobility Partner: Char. Pilakoutas Group
- Sustainable Transport Partner: Cyprus Public Transport
- Sustainability Partner: ΑΗΚ
- Χορηγός Street Food: XM
- Coffee Partner: Coffee Berry
- Partner: Charalambides Christis LTD
- Υποστηρικτές: ASBIS, CSR Cyprus, Capacitor Partners, HJS Insurance Agents, Mastercard, Robura, Superad, Kapodistrias, Photos Photiades Breweries, Voici La Mode Group of Companies, GrantXpert, Gap Vassilopoulos, Techbiz, Grow Sustainability Consulting, ASBIS, Μurex, Drastyc , Bolt, International Sea Tourism Festival
- With the support of: Cyprus Computer Society, CITEA, CPMA, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου / Youth Board of Cyprus, ΟΕΒ, Skills Cyprus, Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, Eat Wisely Cyprus
- Χορηγοί Επικοινωνίας: ΑΛΦΑ Κύπρου, CBN, IN Business, ΡΕΠΟΡΤΕΡ, SuperFM
- Under the Auspices: Nicosia Municipality
- Οργανωτής: ΙΜΗ
Στο πλαίσιο του INSPIRE 2025 πραγματοποιήθηκε το XM Street Food Festival, ένα μοναδικό γαστρονομικό και πολιτιστικό γεγονός.
Όλοι μαγείρεψαν για καλό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον οργανισμό Sistema, μια ενέργεια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΧΜ.