Σε μια ακόμα επένδυση στην Ελβετία, η οποία θα αποφέρει ενοίκια σε μηνιαία βάση και θα συμβάλει στην αύξηση της κερδοφορίας του ομίλου, προχώρησε θυγατρική εταιρεία της Easternmed Real Estate Capital Plc.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε στο ΧΑΚ, η Primescore Holdings Ltd, θυγατρική της Easternmed προχώρησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2025, στην αγορά ακινήτου που βρίσκεται επί της Avenue d’ Ouchy 10, στη Λωζάνη.
Το τίμημα για την αγορά του ακινήτου ανήλθε στα 13 εκατ. ελβετικά φράγκα (περί τα €13,9 εκατ.) πλέον συμβολαιογραφικών εξόδων και λοιπών εξόδων αγοράς, ενώ τονίζεται ότι η πληρωμή πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου σε μετρητά μέσω τραπεζικής μεταφοράς.
Το ακίνητο έχει αγοραστεί από την θυγατρική εταιρεία Primescore Holdings Ltd στην αγοραία αξία του ακινήτου, κατόπιν υποβολής σχετικής προσφοράς. Από την συναλλαγή δεν προκύπτει οποιαδήποτε υπεραξία, κέρδος ή ζημία για την εταιρεία.
Πωλητής του ακινήτου, σύμφωνα με την ανακοίνωση στο ΧΑΚ, ήταν η εταιρεία Swiss Prime Site Solutions AG.
- Διαβάστε εδώ: Easternmed Real Estate Capital: Αγόρασε ακίνητο €29,5 εκατ. στην Ελβετία-Το deal που πέτυχε θυγατρική της
Η εισφορά των χρημάτων για το τίμημα της συναλλαγής έγινε προς στην Easternmed Real Estate Capital Plc από τους μετόχους της Αθανάσιο Μαρτίνο, Μαρίνα Μαρτίνου και Μαρίνα Ματθίλδη Μαρτίνου και στην συνέχεια η Easternmed Real Estate Capital Plc κατέβαλε το τίμημα στους πωλητές εκ μέρους της Primescore Holdings Ltd στην οποία ανήκει πλέον το ακίνητο.
Διευκρινίζεται ότι το ποσό που έχουν συνεισφέρει οι μέτοχοι στην Easternmed Real Estate Capital Plc δεν φέρει οποιοδήποτε τόκο και αναμένεται να κεφαλαιοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Σημειώνεται ότι η συναλλαγή γίνεται σε καθαρά εμπορική βάση, ενώ η αγορά αυτή θα αποφέρει ενοίκια σε μηνιαία βάση, όπως και οι υπόλοιπες επενδύσεις σε ακίνητα που έχει κάνει ο Όμιλος Easternmed Real Estate Capital Plc και αναμένεται να αυξήσει την κερδοφορία του Ομίλου.
Υπενθυμίζεται ότι, στις 29 Ιουλίου 2025, η Intertime Holdings Ltd, θυγατρική εταιρεία της Easternmed Real Estate Capital Plc προχώρησε στην απόκτηση ακινήτου στην Ελβετία, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Seestrasse 47, 3602, στην πόλη Thun.
Το τίμημα για την αγορά του ακινήτου ανήλθε στα 27,5 εκατ. ελβετικά φράγκα (περί τα €29,5 εκατ.) πλέον συμβολαιογραφικών εξόδων, φόρου προστιθέμενης αξίας και λοιπών εξόδων αγοράς, ενώ η πληρωμή πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου σε μετρητά μέσω τραπεζικής μεταφοράς.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πωλητής του ακινήτου ήταν η εταιρεία Artisa Micro Living SA.
- Ποια είναι η Easternmed
Η Easternmed Real Estate Capital Plc συστάθηκε στην Κύπρο στις 14 Φεβρουαρίου 2019 ως Εταιρεία Δημόσιας Ευθύνης (PLC) και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, στην αγορά «αναδυόμενων αγορών».
Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι οι επενδύσεις στον κλάδο των ακινήτων.
Η εταιρεία είναι ο μοναδικός μέτοχος άλλων κυπριακών holding εταιρειών (εταιρειών συμμετοχών), ιδιοκτητών εμπορικών ακινήτων κυρίως στον τομέα των γραφείων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία, για μακροπρόθεσμες αποδόσεις ενοικίων και για υπεραξία κεφαλαίου.
Τα έσοδα του ομίλου αποτελούνται κυρίως από ενοίκια και άλλα έσοδα που εισπράττονται από ενοικιαζόμενα ακίνητα.