Το μήνυμα ότι από τη στιγμή που ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, δεν έχει κηρύξει αδιέξοδο σε ό,τι αφορά το θέμα της ΑΤΑ, οι συντεχνίες, με βάση τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων δεν δύναται να προχωρήσουν σε απεργιακά μέτρα, έστειλε ο πρόεδρος της ΟΕΒ, Γιώργος Παντελίδης.
Σε δηλώσεις του πριν από την πραγματοποίηση της πανσυνδικαλιστικής σύσκεψης, ο κ. Παντελίδης τόνισε πως «η επιχειρηματική κοινότητα τους τελευταίους μήνες πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με την αρμόδια αρχή, στην παρουσία και των συναδέλφων εκπροσώπων του συνδικαλιστικού κινήματος».
Όπως είπε, «συμμετείχαμε με ένα όσο το δυνατόν πιο εποικοδομητικό και υπεύθυνο τρόπο μπορούσαμε για διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒ, «μέσω της συμφωνίας που είχε συναφθεί, αναγνωρίστηκε ότι θα πρέπει να βρούμε μία οριστική λύση στο θέμα της ΑΤΑ», σημειώνοντας ότι «η οριστική λύση θα πρέπει να ενσωματώνει το στοιχείο του εκσυγχρονισμού, δηλαδή μία οικονομία να είναι σε θέση και να αποδεικνύεται με προκαθορισμένα κριτήρια, η δυνατότητά της να αποδίδει την ΑΤΑ».
Επί της ουσίας, συνέχισε, «καταθέσαμε συγκεκριμένες απόψεις και εισηγήσεις στο υπουργείο Εργασίας και όπως γνωρίζετε ο υπουργός Εργασίας δεν έχει κηρύξει αδιέξοδο και στηρίζεται στην εποικοδομητική στάση των κοινωνικών εταίρων».
«Εκτιμούμε ότι ο Κώδικας Βιομηχανικών Σχέσεων δίνει τη δυνατότητα και στους συναδέλφους από το συνδικαλιστικό κίνημα να αποφύγουν απεργιακά μέτρα, γιατί δεν έχει κηρυχθεί αδιέξοδο και με βάση τον Κώδικα δεν δύναται να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις», διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΕΒ.
Παράλληλα ο κ. Παντελίδης, απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς το συνδικαλιστικό κίνημα «να εξαντλήσουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βρούμε πρακτική λύση για να το κλείσουμε μία κι έξω το συγκεκριμένο ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψη και τη φιλοσοφία της ΑΤΑ, αλλά και τα δεδομένα της οικονομίας μας, κρατώντας και διατηρώντας μία υπεύθυνη διαχρονική στάση, η οποία χαρακτηρίζει διαχρονικά τους συναδέλφους συνδικαλιστές».