Τόμυς Αποστολίδης: Στρατηγικός μας σύμμαχος η τεχνολογία

Πανδημία, έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων αποτελούν τις κύριες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργοληπτικές εταιρείες. Κι όμως, παρά τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε, η Α&Α Αποστολίδης Εργοληπτική Εταιρεία, με σύμμαχο την τεχνολογία, κατάφερε να βελτιώσει τις υπηρεσίες που προσφέρει. «Αναπτύξαμε δίκτυο πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλα τα εργοτάξιά μας παγκύπρια. Αυτό μας επιτρέπει να έχουμε πιο αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκομένων στο κάθε έργο», ανέφερε ο CEO της εταιρείας, Τόμυς Αποστολίδης, μιλώντας στο InBusinessNews.
Προκειμένου να το πετύχει αυτό, η εταιρεία προχώρησε σε συνεργασία με την Epic, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, «η Epic ξεχωρίζει ως τεχνολογικός συνεργάτης. Σημαντικό για μας είναι το γεγονός ότι ως εταιρεία προσφέρει ευέλικτα πακέτα που ανταποκρίνονται στον τρόπο λειτουργίας του κάθε οργανισμού».

Πότε ιδρύθηκε η εταιρεία και ποιες οι κύριες  δραστηριότητές της;
Η A&A Apostolides ιδρύθηκε το 1987 από τα αδέλφια Απόστολο και Ανδρέα Αποστολίδη, ως φυσική πρόοδος της οικογενειακής επιχείρησης, η οποία δραστηριοποιείτο στον κατασκευαστικό τομέα. Με την πάροδο των ετών, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό όνομα, εστιάζοντας σε έργα μεσαίας έως μεγάλης κλίμακας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Το 1992, η εταιρεία επέκτεινε τις δραστηριότητές της στην ανάπτυξη γης, ιδρύοντας την A&A Apostolides Developers. Εξοπλισμένη με την εμπειρία δύο γενεών μηχανικών υψηλής ειδίκευσης και με τους απαραίτητους πόρους για την ανάληψη έργων όλων των μεγεθών, η εταιρεία έλαβε άδεια A’ τάξης το 2006, η οποία αποτελεί την υψηλότερη δυνατή κατηγορία που προσφέρεται στους εργολάβους οικοδομών στην Κύπρο. Σήμερα, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στην ταχέως αναπτυσσόμενη κυπριακή αγορά, η εταιρεία έχει διακριθεί ως ένας από τους πιο αξιόπιστους παίκτες στον κατασκευαστικό κλάδο.

Ποιες είναι σήμερα οι προκλήσεις για τον τομέα και την επιχείρησή σας;
Ο οικοδομικός κλάδος βιώνει πολυεπίπεδα τον αντίκτυπο που έχει προκαλέσει στην παγκόσμια αγορά η πανδημία του Covid-19. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η καθυστέρηση που παρατηρείται στην εισαγωγή υλικών από το εξωτερικό, την ίδια στιγμή που το κατασκευαστικό κόστος έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, λόγω της ανόδου της τιμής των πρώτων υλών.

Ταυτόχρονα, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, αφού όλο και λιγότεροι νέοι επιλέγουν να εκπαιδευτούν ως τεχνίτες και να εργοδοτηθούν στον κατασκευαστικό κλάδο. Αισιοδοξία μας προκαλεί ωστόσο, το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια διάφοροι κυβερνητικοί και ιδιωτικοί φορείς προσφέρουν προγράμματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης, που ως εταιρεία θεωρούμε ότι αποτελούν βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Παράλληλα, πρόκληση αλλά και προτεραιότητά μας, είναι η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας του προσωπικού μας, αφού με την τεχνολογική ανάπτυξη και τις σύγχρονες κατασκευαστικές μεθόδους, τα έργα γίνονται πιο περίπλοκα και απαιτητικά. Ως εκ τούτου, έχουν δημιουργηθεί νέοι κίνδυνοι, τους οποίους καλούμαστε να προβλέψουμε και να αντιμετωπίσουμε.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας σας;
Αναντίλεκτα, στόχος μας είναι η συνεχής ανάπτυξη στους τομείς που αφορούν στις κατασκευές. Μέσα από τα έργα μας και την υψηλού επιπέδου ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρουμε, στοχεύουμε στο να εδραιωθούμε ως μια εκ των κορυφαίων εταιρειών κατασκευής και διαχείρισης έργων, με δυναμική συμμετοχή σε καινοτόμα έργα υψηλών προτύπων. Την ίδια στιγμή, στοχεύουμε στην ανάπτυξη της κοινότητάς μας και στη βελτίωση της ποιότητα ζωής, παραμένοντας δεσμευμένοι στη διατήρηση της ασφάλειας και της παροχής ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος. Δεν θα ήταν ορθό, ωστόσο, να παραλείψουμε ενέργειες που βοηθούν στη βελτίωση των δυνατοτήτων και της τεχνογνωσίας μας. Για τον λόγο αυτό, ως εταιρεία επενδύουμε στο προσωπικό, τον εξοπλισμό και τις οργανωτικές μας διαδικασίες.

Ποιοι είναι οι πελάτες σας και σε ποιους, κυρίως, απευθύνεστε;
Η A&A Apostolides έχει την ικανότητα να καλύπτει πλήρως κάθε απαίτηση του πελάτη, ανεξαρτήτως του βαθμού δυσκολίας. Για τον λόγο αυτό, οι υπηρεσίες μας απευθύνονται τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Διατηρούμε διαχρονικά μια εξαιρετική συνεργασία με κρατικούς και ημικρατικούς οργανισμούς, αναπτύσσοντας έργα υποδομής, όπως σχολεία, νοσοκομεία και ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς σε όλη την Κύπρο. Συνεργαζόμαστε επίσης στενά με φορείς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, για ανάπτυξη ξενοδοχειακών και οικιστικών μονάδων και πολλών άλλων έργων.

Ποιος ο ρόλος της τεχνολογίας και των υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών για την αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των εργασιών της επιχείρησής σας;
Ομολογουμένως, η τεχνολογία έχει επηρεάσει θετικά τον κατασκευαστικό τομέα, αλλάζοντας άρδην τον τρόπο επικοινωνίας και διεκπεραίωσης των εργασιών. Για παράδειγμα, μέσω των εργαλείων που μας παρέχουν οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, η εταιρεία μας έχει αναπτύξει δίκτυο πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλα τα εργοτάξιά μας παγκύπρια. Αυτό μας επιτρέπει να έχουμε πιο αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκομένων στο κάθε έργο. Επιπρόσθετα, αποτέλεσε το έναυσμα για υιοθέτηση καινοτόμων λογισμικών, που επιταχύνουν την ανάπτυξη της εταιρείας μας και βελτιώνουν την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών μας. Όπως προανέφερα, πρώτιστος στόχος της A&A Apostolides είναι η συνεχής ανάπτυξη. Προκειμένου αυτό να επιτευχθεί, είναι απαραίτητο να συνεργάζεσαι με τους κορυφαίους. Προχωρήσαμε, λοιπόν, σε συνεργασία με την Epic, καθώς ξεχωρίζει ως τεχνολογικός συνεργάτης, λόγω της άψογης υποστήριξης που παρέχει και της ανθρώπινης σχέσης σε προσωπικό επίπεδο που αναπτύσσει με τους συνεργάτες της. Παράλληλα, σημαντικό για μας, είναι το γεγονός ότι ως εταιρεία προσφέρει ευέλικτα πακέτα που ανταποκρίνονται στον τρόπο λειτουργίας του κάθε οργανισμού.

 

 

 

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση