Στο νέο τεύχος του IN Business

InBusinessNews  03/09/2020 10:54
Στο νέο τεύχος του IN Business

Στο νέο τεύχος του IN Business

InBusinessNews  03/09/2020 10:54
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ                             
ΙΝ Βusiness
Τεύχος 175  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020
 

The millennials issue
Το τεύχος Σεπτεμβρίου του IN Business κυκλοφορεί ως ειδική έκδοση, με θεματολογία αποκλειστικά αφιερωμένη στη νέα γενιά επιχειρηματιών.
 
FEATURES
18.  60 χρόνια ανεβαίνουμε
O Όμιλος Εταιρειών Domenica είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη οικογενειακή επιχείρηση δεύτερης γενιάς, που βρίσκεται στις επάλξεις της οικοδομικής βιομηχανίας εδώ και έξι δεκαετίες, έχοντας σημαντική συμμετοχή και σε άλλους τομείς της αγοράς. Για τον όμιλο μιλά ο πρόεδρός του, Χριστάκης Χαραλάμπους.
  
22. Self-made millennials
Δώδεκα αυτοδημιούργητοι millennials μιλούν για την αρχή και την πορεία τους, τη φιλοσοφία, την ανάπτυξη της εταιρείας τους, τις φιλοδοξίες, τις ανησυχίες, τους στόχους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.
 
44.  Ο millennial υφυπουργός
Ο μόνος millennial υφυπουργός στην Κύπρο, Σάββας Περδίος, σε μια εκ βαθέως εξομολόγηση μας μιλά για όσες προκλήσεις τον κινητοποιούν, για το όραμα που τον κρατάει σε εγρήγορση, για τις πραγματικότητες και τις προβλέψεις στο πεδίο της δικής του δραστηριότητας, του επιχειρείν, των νέων ανθρώπων και της κοινωνικοοικονομικής ζωής γενικότερα.
 
50.  Κόσμημα από δαντέλα
Η σχεδιάστρια και ιδιοκτήτρια του Sea Of Lace Traditional Jewellery, Ελένη Νικολάου, που εξειδικεύεται στην τεχνική τριφουρένιου κοσμήματος, παρουσιάζει το brand και την τεχνοτροπία που χρησιμοποιεί.
 
53. Πολλά βήματα παρακάτω
Το IN Business εισχώρησε στα άδυτα τριών καλών παραδειγμάτων του κυπριακού επιχειρείν και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της διαδοχής.
 
60. Τίποτα δεν χαρίζεται
Με την υπόμνηση ότι τίποτα δεν χαρίζεται, η director της A.Tsokkos Hotels Public, Χρύσω Τσόκκου, ξεδιπλώνει τις τάσεις στον τουριστικό χάρτη, καθώς και όλα όσα πρέπει να κάνουμε ως χώρα.
 
62.  Η πρόκληση της εξέλιξης
Ο internal auditor and IT manager της Aliathon Resort, Φοίβος Φιλιππίδης, αναφέρεται στις προκλήσεις των millennials, ιδιαίτερα τη στιγμή της μετάβασης από την παλιά στη νέα γενιά.
 
64. Building excellence
Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα εποχή βρίσκεται o Όμιλος Ιακώβου, σύμφωνα με τον executive director, Χρίστο Ιακώβου. Επισημαίνοντας τη δυναμική παρουσία του oμίλου στον κατασκευαστικό τομέα, αναφέρεται στις προκλήσεις που κυριαρχούν, αλλά και στο προσωπικό του στοίχημα για την πορεία της εταιρείας, στο πλαίσιο πάντα της προσήλωσης στην κουλτούρα του building excellence.
 
68. Από τον παππού στον εγγονό
Τρεις ιδρυτές εταιρειών μας μιλούν με τα εγγόνια τους για τη μεταλαμπάδευση των αξιών της επιχείρησης σε αυτά, που βήμα - βήμα αναλαμβάνουν τα ηνία.
  
Οι υποστηρικτές
90.  Με τη δύναμη των millennials
Στη δύναμη των millennials πιστεύει η PwC, τρία στελέχη της οποίας αναφέρονται στις προκλήσεις που επέφερε η πανδημία του covid-19 στα δεδομένα της νέας εποχής και των επιχειρήσεων, στη διαδοχή, αλλά και στον τρόπο που ο δικός τους οργανισμός έχει γίνει πιο ευέλικτος.
 
94.   Η γενιά των ευθυνών και των απαιτήσεων
Για τις σύγχρονες προκλήσεις, τους νέους επαγγελματικούς στόχους και τις φιλοδοξίες τους μιλούν τέσσερις millennials της PwC.
 
98.  Βήματα μπροστά
Τρία στελέχη της Cyta επισημαίνουν τις προκλήσεις της νέας εποχής, αναφέρονται στην ψηφιακή επανάσταση, στον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός τους συμβαδίζει με τις απαιτήσεις των καιρών, αλλά και στον ρόλο που θα διαδραματίσει σε όσα συναρπαστικά θα βιώσουμε μελλοντικά.
 
102. Πέρα από το συμβατικό
Για το αποτύπωμα που θέλουν να αφήσουν στις αλλαγές που έρχονται και τη συνύπαρξή τους με τις υπόλοιπες γενιές στον εργασιακό χώρο μιλούν τέσσερα millennial στελέχη της Cyta.
 
106.   Σε επιδέξια χέρια το κλειδί της εξέλιξης
Η Τράπεζα Κύπρου προσφέρει στους millennials την ευκαιρία να καινοτομήσουν και να υλοποιήσουν τους στόχους τους, όπως φαίνεται και μέσα από τις αναφορές των τεσσάρων εκπροσώπων τους, που φιλοξενούνται στο τεύχος αυτό.
 
110.  Αυτοί που ταράζουν τα νερά
Τρία στελέχη της Τράπεζας Κύπρου μιλούν για τους millennials και τον ρόλο τους στις επιχειρήσεις, την αγορά εργασίας, την οικονομία και τον ψηφιακό κόσμο.
 
114. Τηλεθεατές με απαιτήσεις
Ο CEO του Alpha Κύπρου, Πέτρος Πέτρου, αναλύει το νέο τηλεοπτικό περιβάλλον με τους πιο απαιτητικούς τηλεθεατές.
 
118. Οι Κύπριοι millennial entrepreneurs
Ο οργανισμός IMR/University of Nicosia™, ως επιστημονικός συνεργάτης του project για τους millennial entrepreneurs, πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα απαιτητική έρευνα, προκειμένου να σκιαγραφήσει, για πρώτη φορά στη χώρα μας, το προφίλ της πλέον δημοφιλούς παγκοσμίως επιχειρηματικής γενιάς.
 
BUSINESS OUTLOOK
10| Business Briefing
12| Amazing Numbers of Zemco Construction
14| Coffee with HR: Ηρώ Καψάλη, HR manager, Ιπποκράτειο ιδιωτικό νοσοκομείο
16| IN BRAND: Mint 
48| Progressive Ασφαλιστική: Αφοσίωση σε αξίες και καινοτομία
66| Mangas Home Improvement: Mangas από γενιά σε γενιά
88| Πανεπιστήμιo UCLan Cyprus: Διά βίου μάθηση στην εποχή της πανδημίας
124| More than Business: Δανειστήκαμε ερωτήσεις του Προυστ για να ξεδιπλώσουμε πτυχές του χαρακτήρα του δρος Νικόλα Μαστρογιαννόπουλου, επικεφαλής επιστήμονα και προέδρου του ΔΣ του Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας (ΙδΕΚ).
 

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας