Oλλανδικός γύρος του κόσμου με ηλεκτρικό αυτοκίνητο (video)

Ολλανδός, λάτρης της περιπέτειας, ολοκλήρωσε το απόγευμα της Κυριακής, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ένα ταξίδι στον κόσμο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με σκοπό να προωθήσει την ιδέα της ηλεκτροκίνησης ως όπλο κατά της κλιματικής αλλαγής και για ένα μέλλον χωρίς άνθρακα. 
 
Ο Βίμπε Βάλκερ διένυσε 95.000 χλμ. με ένα στέισον βάγκον «Blue Bandit» Volkswagen Golf που μετέτρεψε σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πραγματοποιώντας το μεγαλύτερο ταξίδι που έχει επιχειρηθεί ποτέ στον κόσμο με τέτοιο όχημα.
 
Ο Ολλανδός αναχώρησε από την πατρίδα του στις 15 Μαρτίου του 2016 και πέρασε συνολικά 1.119 ημέρες και από 33 χώρες για να προσελκύσει την προσοχή και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τη βιωσιμότητα και τη διάρκεια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 
Τρία χρόνια χρειάστηκαν για να πραγματοποιήσει το ταξίδι από την Ολλανδία στην Αυστραλία.
 
Η διαδρομή χρηματοδοτήθηκε από δωρεές με τις οποίες κατάφερε να φορτίζει με ηλεκτρικό ρεύμα το «Blue Bandit»,  να σιτίζεται και να βρίσκει καταλύματα για να διανυκτερεύει στους τόπους από όπου διήλθε. 
Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται η Τουρκία, το Ιράν, η Ινδία, η Μιανμάρ, η Μαλαισία και η Ινδονησία, με τη διαδρομή που ακολούθησε να καθορίζεται από τις προτάσεις χρηστών της ιστοσελίδας του!
«Θέλω να αλλάξω την γνώμη των ανθρώπων, να τους εμπνεύσω, ώστε  να υιοθετήσουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δείχνοντας τα πλεονεκτήματα της αειφόρου κινητικότητας, αλλά και να κατανοήσω την έννοια της βιωσιμότητας », εξήγησε.
 
Ο Βίμπε Βάκερ υπολόγισε ότι πριν το μετατρέψει σε ηλεκτρικό, το αυτοκίνητο θα έπρεπε να καταναλώσει 6.785 λίτρα πετρελαίου για να ολοκληρώσει μια τέτοια διαδρομή. Με μια επαναφόρτιση, το «Bandit» μπορεί να διανύσει 200 χλμ., διευκρίνισε ο οδηγός δηλώνοντας ότι ξόδεψε μόλις 300 δολάρια, ή 267 ευρώ, σε ηλεκτρικό ρεύμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
 

Η πρωτοβουλία του «Plug Me In» (Βάλε με στην πρίζα) ξεκίνησε για να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει για ένα μέλλον χωρίς άνθρακα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οδηγού.
 
ΠΗΓΗ: energia.gr

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit