Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη (3/7), εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών σχετικά με τις επιπτώσεις των δασμών του Ντόναλντ Τραμπ στη ζήτηση καθώς ετοιμάζεται νέα αύξηση της προσφοράς από τους μεγάλους παραγωγούς αργού.
Το Brent υποχώρησε κατά 0,41%, στα 68,83 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WTI σημείωσε πτώση 0,59%, στα 67,05 δολάρια το βαρέλι.
Καθώς η παύση του Ντόναλντ Τραμπ για την εφαρμογή υψηλότερων δασμών των ΗΠΑ λήγει στις 9 Ιουλίου και δεν έχουν επιτευχθεί εμπορικές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας, οι επενδυτές ανησυχούν για τον αντίκτυπο στην οικονομία και στη ζήτηση καυσίμων.
Την ίδια ώρα, ο OPEC+ οδεύει προς νέα αύξηση της παραγωγής κατά 411.000 βαρέλια την ημέρα αυτό το Σαββατοκύριακο.
Παράλληλα, στις ΗΠΑ, η απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου αναζωπύρωσε τις ανησυχίες γύρω από τη ζήτηση.
Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι τα εγχώρια αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 3,8 εκατ. βαρέλια στα 419 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.