powered by cbn INB-DIGITAL-EDITIONS LOGO-PNG-108
Powered byEurobank - ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανικό βέτο για αύξηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού στα €2 τρις-«Είναι απαράδεκτο…»

Η γερμανική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι εναντιώνεται στην αύξηση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο από το 2028 ως το 2034, που προβλεπόταν να φθάσει τα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ, με βάση εισήγηση που έκανε την Τετάρτη, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Το να υπάρξει ουσιαστική αύξηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. είναι απαράδεκτο την ώρα που όλα τα κράτη μέλη καταβάλλουν αξιοσημείωτες προσπάθειες για να εξορθολογήσουν τους εθνικούς προϋπολογισμούς τους.

Για αυτόν τον λόγο, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την πρόταση της Κομισιόν», τόνισε λίγες ώρες αργότερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης σε λακωνική ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται πως η απόρριψη της εισήγησης από το μεγαλύτερο κράτος μέλος της Ε.Ε. υποδεικνύει τη μάχη που έχει μπροστά της η Επιτροπή, καθώς προσπαθεί να κερδίσει την αποδοχή του επόμενου επταετούς προϋπολογισμού της, ο οποίος αρχίζει το 2028.

;