powered by

Νέα μεικτή ανάπτυξη €80 εκατ. στη Λεμεσό από SolidVes-Διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα

Την ανέγερση μεικτής ανάπτυξης στη Λεμεσό, η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διαμερίσματα, γραφειακούς, αλλά και εμπορικούς χώρους, προγραμματίζει η SolidVes Ltd.

Το προτεινόμενο έργο, για το οποίο κατατέθηκε περιβαλλοντική μελέτη ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος, αφορά στην ανέγερση μεικτής ανάπτυξης εντός του Δήμου Λεμεσού, η οποία θα συνδυάζει εμπορική, γραφειακή και οικιστική χρήση.

Συγκεκριμένα, το έργο θα αποτελείται από ένα κτίριο οικιστικών διαμερισμάτων, το οποίο θα περιλαμβάνει πέντε καταστήματα στο ισόγειο, μεσοπάτωμα και 13 ορόφους διαμερισμάτων και κήπο-οροφής, καθώς και ένα κτίριο για στέγαση γραφείων, με ισόγειο, μεσοπάτωμα, 13 ορόφους γραφείων, ένα όροφο καφετέριας και roof garden.

Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης υπόγειο χώρο στάθμευσης δύο επιπέδων στο κτίριο που θα στεγάζει τα γραφεία και ενός επιπέδου στο κτίριο που θα στεγάζει τις οικιστικές μονάδες και τα καταστήματα. Επιπλέον, η μεικτή ανάπτυξη θα περιλαμβάνει γυμναστήριο, καφετέρια, πισίνα και χώρους πρασίνου.

Με βάση την έκθεση πληροφοριών, το εκτιμώμενο κόστος του έργου φτάνει τα €80 εκατ., οι κατασκευαστικές εργασίες θα αρχίσουν αμέσως μετά την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 30 μηνών.

Το προτεινόμενο έργο θα ανεγερθεί εντός οικοπέδου έκτασης 14.715 τ.μ. Το συγκεκριμένο οικόπεδο προέκυψε έπειτα από τον διαχωρισμό τεμαχίου στην ενορία Αποστόλου Ανδρέα, εντός του Δήμου Λεμεσού και έχει εμβαδό 20.199 τ.μ.

SolidVes2

Οικιστικό κτίριο (οικιστική και εμπορική χρήση)

Στο ισόγειο του οικιστικού κτιρίου της ανάπτυξης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, χώρος υποδοχής και πέντε καταστήματα, ενώ καταστήματα θα υπάρχουν και στο μεσοπάτωμα.

Ο πρώτος όροφος θα αποτελείται, ανάμεσα σε άλλα, από διαμερίσματα, πισίνα, χώρο συνεδριάσεων, καφετέρια, κοινόχρηστο καθιστικό χώρο, γυμναστήριο και αίθουσα γιόγκα.

Από τον δεύτερο έως τον 13ο όροφο, το κτίριο θα περιλαμβάνει διαμερίσματα, ενώ στον τελευταίο όροφο (14ο) θα υπάρχει κήπος/καθιστικό οροφής.

Γραφειακό κτίριο

Στο ισόγειο του γραφειακού κτιρίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, χώρος υποδοχής, εκθεσιακός χώρος, χώρος εκδηλώσεων, κουζίνα και καφετέρια, ενώ στο μεσοπάτωμα τοποθετείται το γυμναστήριο.

Τους ορόφους 1-9 και 11-14 θα καταλαμβάνουν τα γραφεία, στον δέκατο όροφο θα υπάρχει καφετέρια για το προσωπικό των γραφείων, ενώ στον 15ο όροφο θα υπάρχει κήπος/καθιστικό οροφής.

Σύμφωνα με τον διαχωρισμό του τεμαχίου, έκταση 2.637 τ.μ. θα παραχωρηθεί για δημιουργία δημόσιων χώρων πρασίνου. Επιπλέον, εσωτερικά της ανάπτυξης, έκταση 4.500 τ.μ. θα τοπιοτεχνηθεί ως ιδιωτικός κήπος.

Δειτε Επισης

Ισχυρές επιδόσεις στη κτηματαγορά το 1ο εξάμηνο του 2025-H αξία των μεταβιβάσεων και τα πωλητήρια έγγραφα
Νέα μεικτή ανάπτυξη €80 εκατ. στη Λεμεσό από SolidVes-Διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα
Σε σταθερά ανοδική τροχιά τα ακίνητα-Οι πωλήσεις σε κάθε πόλη και οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Στα €3.592,6 εκατομμύρια οι νέες κατασκευές το 2023-Η αξία παραγωγής στον ευρύτερο κατασκευαστικό τομέα
Η ακτινογραφία της ενοικίασης διαμερισμάτων στην Κύπρο...Η διαθεσιμότητα και τα ενοίκια σε κάθε επαρχία
Fabretti Constructions: Ο νικητής της φιλανθρωπικής κλήρωσης για ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Metochi Estate
BidX1: Τελευταία ευκαιρία για αγορά αυτό το καλοκαίρι-Δημοπρασία στις 30 Ιουλίου
Γ. Μισιρλής: Πολλαπλές επιπτώσεις από τυχόν απαγορεύσεις στις βραχυχρόνιες μισθώσεις-Αναγκαία η ρύθμιση
Σε δημόσια διαβούλευση το πρώτο ευρωπαϊκό σχέδιο για την προσιτή στέγαση-Απόψεις ζητά η Κομισιόν
Neocleous Tower: Αποκαλύπτει την εντυπωσιακή εξωτερική του όψη-Το μεγαλύτερο ορόσημο στην κατασκευή του κτιρίου