Powered by

Συζήτησαν για τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Η.Β. και Λάρνακας Νάκης Αντωνίου και Ύπατος Αρμοστής

Θέματα που αφορούν την ενίσχυση των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Λάρνακας, συζήτησαν ο Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο, Michael Tatham, και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Λάρνακας, Νάκης Αντωνίου.

Σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου αναφέρεται ότι «η επίσκεψη του κ. Tatham στα γραφεία του ΕΒΕΛ σήμερα Πέμπτη 5 Ιουνίου είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης «συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Λάρνακας, καθώς και τρόποι περαιτέρω συνεργασίας σε τομείς όπως το εμπόριο, η εκπαίδευση, ο τουρισμός και οι υπηρεσίες», σημειώνεται.

Ο κ. Αντωνίου «εξέφρασε την εκτίμησή του για την επίσκεψη και υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο γεωπολιτικών και οικονομικών προκλήσεων. Παρουσίασε, επίσης, τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Λάρνακας και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ σημείωσε ότι προσβλέπει σε συνέχιση του διαλόγου και της συνεργασίας με την Βρετανία», προστίθεται.

Ο Ύπατος Αρμοστής επανέλαβε τη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου για διατήρηση και ενίσχυση των σχέσεων με την Κύπρο και τόνισε τη σημασία της στενής συνεργασίας με τον επιχειρηματικό κόσμο, αναφέρει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαία βάση κέρδη 0,9% στο ΧΑΚ
Επαναλειτουργεί το σύστημα Tax For All στις 21 Ιουλίου...Οι νέες προθεσμίες από το Τμήμα Φορολογίας
27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις επί θητείας Κ. Πετρίδη ως υπουργού Εσωτερικών-Όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο
Αd hoc Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο για την φόρμουλα υπολογισμού της κρατικής χορηγίας προς Δήμους
Αντίστροφη μέτρηση για την φορολογική μεταρρύθμιση-Αυτά είναι τα έξι νομοσχέδια που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση
Προϋπολογισμός Ε.Ε.: Ποιοι κερδίζουν από την κατανομή δισεκατομμυρίων-Πόσα εξασφαλίζει η Κύπρος
Άνοδος 1,33% στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Ιούνιο
Ενισχύουν τη συνεργασία τους στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας Κύπρος και Μάλτα-Υπέγραψαν MoU
Σταθεροποιητικές τάσεις την Πέμπτη στο ΧΑΚ
Στο μικροσκόπιο η Κύπρος για ρύπους, κρίσιμες οντότητες, τελωνειακά συστήματα, συντελεστές ΦΠΑ και ProDriveNet