Powered by

Η ΟΕΒ στη Διεθνή Συνδιάσκεψη Εργασίας...Συζητήθηκε η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις

Η Βοηθός Γενική Διευθύντρια της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) κα. Λένα Παναγιώτου και η Λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής κα. Έλενα Πολυβίου, συμμετείχαν την Κυριακή 1 Ιουνίου 2025 σε συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Διεθνούς Οργάνωσης Εργοδοτών (ΙΟΕ) που πραγματοποιήθηκε στην Γενεύη.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν σημαντικά θέματα περιλαμβανομένης της επίδρασης της τεχνητής νοημοσύνης στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2025, ξεκίνησαν στην Γενεύη οι εργασίες της 113ης Συνδιάσκεψης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025. Στη συνδιάσκεψη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τα 187 κράτη-μέλη της Οργάνωσης, με την ατζέντα να περιλαμβάνει κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν και διαμορφώνουν το μέλλον της εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημειώνεται ότι στην Ημερήσια Διάταξη της Συνδιάσκεψης βρίσκονται θέματα ιδιαίτερης σημασίας όπως η προστασία των εργαζομένων από βιολογικούς κινδύνους στην εργασία, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη συνδιάσκεψη θα συμμετέχει ο κ. Μιχάλης Αντωνίου, Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ και Αναπληρωματικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO). Ως επικεφαλής της Κυπριακής Εργοδοτικής Αντιπροσωπείας, θα εκφωνήσει ομιλία ενώπιον της ολομέλειας της Συνδιάσκεψης, το πρωί της 9ης Ιουνίου 2025.

Στην αποστολή της ΟΕΒ θα συμμετάσχει επίσης ο Ανώτερος Λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής κ. Πολύβιος Πολυβίου.

Η ΟΕΒ εκπροσωπεί ανελλιπώς από το 1960 τους Κύπριους Eργοδότες στην Διεθνή Οργάνωση Εργασίας ως η μόνη Κυπριακή Οργάνωση – Μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Εργοδοτών.

Δειτε Επισης

Επαφές Ν. Δαμιανού στις Βρυξέλλες-Στο επίκεντρο τα χαρτοφυλάκια της έρευνας, καινοτομίας, και ψηφιακής πολιτικής
Οδικός χάρτης για τον φορολογικό μετασχηματισμό υπό το πρέσινγκ και το άγρυπνο μάτι του Νίκου Χριστοδουλίδη
Οριακές απώλειες την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Έναρξη συνεργασίας Κυπριακού Κέντρου Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης και ΚΕΒΕ
Πρώτη συνεδρία Εκτελεστικής Επιτροπής ΟΕΒ υπό τον Γιώργο Παντελίδη-Αναπληρωτής πρόεδρος ο Δημήτρης Ζορπάς
Ευελπιστεί σε συμφωνία για την ΑΤΑ, ξεκαθαρίζει πως δεν κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές ο Παναγιώτου
Κομισιόν: Τα πέντε θετικά στοιχεία στην κυπριακή οικονομία και πέντε συστάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις
Πρωταθλήτρια στη μείωση της ανεργίας τον Απρίλιο η Κύπρος-Ιστορικό χαμηλό στον αριθμό των άνεργων νέων
Αλλαγές στη διαδικασία του ανεργιακού επιδόματος... Οι ανακοινώσεις από Γιάννη Παναγιώτου
Θέλει επέκταση των συλλογικών συμβάσεων ο Γιάννης Παναγιώτου-Τι βλέπει ως προβληματικό και ανησυχητικό