Συζητήσεις ΤΕΠΑΚ-Zhejiang Wanli University για ανάπτυξη κοινών ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων

Yψηλόβαθμη αντιπροσωπεία από το Zhejiang Wanli University της Κίνας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, κ. Lin Zhihua, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2025, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη, στην παρουσία ανώτερων στελεχών των δύο πανεπιστημίων.

Στο επίκεντρο των επαφών βρέθηκε η από κοινού ανάπτυξη ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, με έμφαση σε καίριους τομείς όπως οι θαλάσσιες επιστήμες, η βιώσιμη ανάπτυξη, η γεωργία και το περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνούς παρουσίας των δύο Ιδρυμάτων και στη διεύρυνση των ευκαιριών προσέλκυσης φοιτητών από την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν, επίσης, προοπτικές συνεργασίας στους τομείς της ανταλλαγής φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού, της από κοινού διεξαγωγής ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς και της συνδιοργάνωσης διεθνών συνεδρίων.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του ΤΕΠΑΚ για την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, με στόχο την προώθηση της ποιοτικής εκπαίδευσης, της καινοτομίας και της συμβολής στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων.

Η νέα αυτή προοπτική συνεργασίας έρχεται να προστεθεί στη στρατηγική παρουσία του ΤΕΠΑΚ στην Κίνα, όπου το Πανεπιστήμιο διατηρεί ήδη ενεργή ακαδημαϊκή σύμπραξη με το Hangzhou Dianzi University (HDU), στο πλαίσιο της οποίας προσφέρεται ένα διεθνές, καινοτόμο και διεπιστημονικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στον τομέα της ηλεκτρονικής και των σύγχρονων τεχνολογιών.

Δειτε Επισης

Εντατικά τα έργα σε Συνεδριακό Κεντρό και ΑΞΙΚ ενόψει Προεδρίας-Παραδίδονται εντός Σεπτεμβρίου
CMMI: Ενισχύει τον θαλάσσιο γραμματισμό μαθητών μέσω της κατασκήνωσης «Blue Youth Camps 2025»
Βράβευσε φοιτητές εις μνήμην του Φρίξου Σορόκκου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (pics)
«Σκοτεινά συμφέροντα εκατ. πίσω από τις κινήσεις των γηροκομείων»-Αιχμηρή ανακοίνωση Φορέα Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων
Δυσαρέσκεια ΣΥ.ΚΕ.Α.Α. για πιθανές αλλαγές στο νομοσχέδιο λειτουργίας Κέντρων Αποκατάστασης-«Κίνδυνος άνισης μεταχείρισης»
Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΕΔ-Στην προεδρία ο Βαλεντίνος Γεωργίου
ERB Cyprialife και ERB Asfalistiki... Παίρνει σάρκα και οστά η συγχώνευση με Hellenic Life και Παγκυπριακή Ασφαλιστική
Το PASCAL Private Secondary School Lemesos αναγνωρίζεται επίσημα ως IB World School
Το «Maritime Cyprus 2025» επιστρέφει στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa
Γιορτάζοντας την αριστεία-Η τελετή αποφοίτησης 2025 του Πανεπιστημίου Λεμεσού (pics)