Powered by

Πλήρης απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων από Κύπρο το 2014-2020, στο 17% η απορρόφηση για τo 2021-2027

Η απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων από την Κύπρο κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020 υπήρξε πλήρης ενώ για την προγραμματική περίοδο 2021-2027 το ποσοστό απορρόφησης το οποίο ανέρχεται στο 17% βρίσκεται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ανέφερε το Μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου Λευτέρης Χριστοφόρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Βουλή, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα το μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΕΣ) Λευτέρη Χριστοφόρου και στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Χριστοφόρου ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από την Κυπριακή Δημοκρατία, τονίζοντας ότι για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 υπήρξε πλήρης απορρόφηση ενώ για την προγραμματική περίοδο 2021-2027 το ποσοστό απορρόφησης το οποίο ανέρχεται στο 17% βρίσκεται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Περαιτέρω, όσον αφορά την εκταμίευση κονδυλίων από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ο κ. Χριστοφόρου επισήμανε την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για την υλοποίηση των τεθέντων στόχων, προκειμένου η Κύπρος να εκταμιεύσει πλήρως τα υπολειπόμενα κονδύλια. Τέλος, πρόσθεσε ότι η Κύπρος παραμένει καθαρός αποδέκτης των εν λόγω κονδυλίων.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμησή της προς το έργο που επιτελείται από το ΕΕΣ και τη συνεισφορά του στον σχεδιασμό μέτρων αντιμετώπισης των αυξανόμενων προκλήσεων σε επίπεδο ΕΕ.

Περαιτέρω, διαβεβαίωσε ότι εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για υλοποίηση των απομεινάντων οροσήμων με σκοπό την απρόσκοπτη απορρόφηση κονδυλίων προς ενίσχυση της κυπριακής οικονομίας και της κοινωνίας στο σύνολό της, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Σ. Σοφοκλέους: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την ανέγερση Πράσινης Τεχνικής Σχολής στον Κόρνο
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ
Πήραν αναβολή οι πολλαπλές συντάξεις... Στην τελευταία συνέδρια της Ολομέλειας πριν τις διακοπές το θέμα
Με μικρή άνοδο έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Παράταση αδειοδότησης βιομηχανικών εκπομπών χωρίς πολεοδομικές άδειες έως το τέλος του 2029
Ετήσια υποχώρηση 9,5% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Ιούνιο
Αρνητικός ο πληθωρισμός για δεύτερο συνεχόμενο μήνα-Πού καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Επενδύει €2,8 δισ. σε 94 έργα η Κομισιόν, χρηματοδότηση και στην Κύπρο
ΚΕΒΕ και Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ελλάδας αποχαιρέτησαν τον Έλληνα Πρέσβη
Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάκης Κεραυνός…Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την φορολογική μεταρρύθμιση