powered by

Διευκρινίσεις από την Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων για την εκμίσθωση κρατικής γης

Η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, Στέλλα Μιχαηλίδου, δίνει διευκρινίσεις σε σχέση με αναφορά της Βουλής, στις 23 Μαϊου, για εκμίσθωση κρατικής γης συνολικής έκτασης 15.385.389 τμ για ιδιωτική χρήση στη βάση στοιχείων που παρέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της συζήτησης κανονισμών για ενδεχόμενη διάθεση κρατικής γης για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η 'Εφορος αναφέρει σε ανακοίνωση ότι "ενδεχομένως, μέρος των περιπτώσεων αυτών, να εμπίπτει και θα έπρεπε να αξιολογηθεί στο πλαίσιο των κανόνων των Κρατικών Ενισχύσεων, ως η σχετική  αρμοδιότητα του Γραφείου Έφορου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων για θέματα εκμίσθωσης κρατικής γης".

Η κ. Μιχαηλίδου διευκρινίζει ότι, για την παραχώρηση κτηριακών εγκαταστάσεων των Δημόσιων Πανεπιστημίων και των Σχολικών Εφορειών, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κοινοποίησε επιστολή στο Γραφείο της με ημερομηνία  5 Μαΐου 2025 και σε σχετική απάντησή του το Γραφείο γνωμάτευσε επί τούτου στη συνέχεια.

Αναφέρεται σε εγκύκλιο της 10ης Ιουλίου 2023 που αποστάληκε σε διάφορους Δημόσιους Φορείς, Δημόσια Ιδρύματα και Τοπικές Αρχές για σκοπούς ενημέρωσης και έκκλησής τους όπως αυτή τηρείται αυστηρά για συμμόρφωση με τους κανόνες των Κρατικών Ενισχύσεων.

Η 'Εφορος στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι θα συνεχίσει την ενημέρωση και τις σχετικές υποδείξεις προς τις αρμόδιες αρχές, για να τηρούνται επί τούτου οι σχετικοί κανόνες των κρατικών ενισχύσεων και ταυτόχρονα καλεί τις αρμόδιες αρχές να επικοινωνούν εκ των προτέρων με το Γραφείο της για παρόμοια θέματα, τα οποία χρήζουν γνωμάτευσης, για να διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει απώλεια κρατικών πόρων από τη μη καταβολή ή τη μη αναθεώρηση των αγοραίων μισθωμάτων όπου αρμόζει.  

Δειτε Επισης

Μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο οι άδειες οικοδομής-Αύξηση αξίας, εμβαδού και οικιστικών μονάδων
Εγκρίθηκαν οι τροποποιητικοί κανονισμοί για τη διάθεση γης για πανεπιστήμια
Μεγάλη ζήτηση για τη νέα συλλογή 26 παραθαλάσσιων ακινήτων από την Altamira Real Estate
Αγροτικά τεμάχια προς πώληση σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα από την AstroBank
Πυρετός εργασιών για το προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ-Στόχος του Μπουντζίνσκι να ολοκληρωθεί το συντομότερο
Αύξηση στην παραγωγή και στις τιμές παραγωγού στις κατασκευές το πρώτο τρίμηνο του 2025
Τσερίου: Εργασίες ακόμα και τον Αύγουστο-Οι διευκρινίσεις του Δήμου Στροβόλου για την πορεία του έργου
Ν. Χριστοδουλίδης: Σε εξέλιξη έργα 1,8 δις ευρώ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνοχής-Αγγίζουν όλους τους τομείς
Άναψε πράσινο φως για το Hadassah Healthcare Park-Τι θα περιλαμβάνει η μεγάλη ανάπτυξη στη Λακατάμια
Έλενα Κούσιου-Χατζηδημητρίου: Ολοκληρωμένη η στεγαστική πολιτική, έρχονται νέες λύσεις και προγράμματα